Reacties voor: Apple iPad: alles wat je over de Apple-tablet zou willen weten

Apple heeft tijdens een evenement op 27 januari 2010 voor het eerst een tablet aangekondigd: de iPad. Hier vind je alle specificaties op een rijtje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 190 reacties

  1. Yeah!! Hier hadden we allemaal op gehoopt.. 🙂

    Apple event is op dit moment ook goed te volgen op http://live.gizmodo.com/ hier zitten ook foto’s bij..!!

    Leuk trouwens, deze nieuw site, ik ben benieuwd wat er allemaal op komt te staan.

  2. Erg gaaf!!

  3. Zalig!

  4. Ik vind hem niet mooi 😛

    edit: echt niet…

  5. Jup, ik koop hem! 🙂

  6. Mooi ding, kost wel wat duiten. Je hebt wel wat denk ik. Ziet er strak uit

  7. De iPad is eigenlijk gewoon een iPhone in het kwadraat. Dubbel zoveel functies, twee maal zo groot en zeker dubbel zo snel. Ziet er goed uit. Benieuwd naar de prijzen!

  8. Ik vind het een mooi apparaat alleen ik zie nog niet dat er een webcam is. Het zou jammer zijn als dat er niet in zit. Maar ik ga er zeker weten een halen als dat mogelijk is in nederland.

  9. En nu de prijs nog….

  10. het is total awesomeness! Ik ga hem mss halen als hij uitkomt!

  11. Niet alleen het uiterlijk is als een uitgerekte iPhone, zelfs de interface ziet er zo uit! Bagger.

    Sowieso spreekt dat me al helemaal niet aan. Ook het feit dat apps op dit ding kunnen draaien is absoluut een minpunt. Wat willen ze? Dat developers lui worden en het niet porten naar de iPad ‘omdat het toch al via een emulator gaat’? Gelukkig was ik niet gehyped, want anders was dit een grote teleurstelling voor me geweest. Niet dat het geen slimme zet van Apple is. Het ziet eruit alsof Apple er minimaal moeite in heeft gestoken. Slechts met iWork en iBooks redden ze het niet met deze uiteengetrokke iPhone!

  12. Gonny, ik weet niet hoeveel tijd jij wel niet in iphoneclub steekt, maar het is ongelofelijk.

    Mooi stukje geschreven al! Ben benieuwd naar wat er nog komen gaat.

  13. It’s amazing!

  14. Ik twijfel nog.
    Ik had echt een mobiele Snow Leopard gehoopt 🙁
    ik hoop dat iWork 10 (of de iPad versie) ook op de iPhone komt

  15. Ik zie wel mogelijkheden voor de iPad. Zelf zit ik regelmatig op de bank met m’n iPhone in de hand internet af te struinen. Toch is dat niet alles op het kleine scherm. Daarvoor is de iPad zeker handiger denk ik. Ben alleen erg benieuwd wat hij gaat kosten. Als je voor het zelfde geld een laptop kan kopen, die wellicht krachtiger is en meer kan, dan zou ik het wel weten.

    Daarnaast ben ik erg benieuwd naar de stevigheid van het apparaat. ‘t Blijft toch wel een erg groot scherm in een heel erg dun apparaat.

    Edit: 499 dollar. Misschien wordt het dan wel interessant om hem in Amerika aan te schaffen. Ben benieuwd of er een soort van ‘land-lock’ op komt.

  16. JOEPIEE!!!
    FEEST!!

  17. Jhea Hij is er Apple ipad ik ga hem koopen!

  18. Het wordt een echt mannen ding, wie heeft de grootste…

  19. Ok als er nu geen flash in zit is het waardeloos… geen vervanging van de macbook….. koop je eerder een macbook voor paar honderd euro meer en dan heb je echt heel veel meer….of zie ik het verkeerd???

  20. Och jongens toch. Dit gaat een flop worden, ik zie er geen toegevoegde waarde in namelijk. Ik hoop voor Apple dat andere mensen dit anders zien. Een grote iPhone met een aangepaste iWorks en nog wat andere nieuwe dingetjes. De iPhone was revolutionair, maar dit?

    Ergens ben ik blij, scheelt me weer een duit met centen.

  21. ziet er best vet uit maar word niks voor mij, doe mij maar de nieuwe iphone

    haha @de gast hierboven:
    je hebt helemaal gelijk, scheelt mij ook een aardig zakcentje.
    Ik snap het nut ook helemaal niet, waarom zou je zo’n tablet halen? voor mee te nemen niet, daar heb je de iphone voor, voor thuis heb je een mooie mac (of windows pc/laptop) wat doe je dan met een tablet (het blijft een on screen toetsenbord en geen muis)
    je gaat ook niet need for speed spelen op een tablet als je hem op je iphone kan spelen, ik vind het maar onzin, een uitgerekte iphone

  22. Origineel geplaatst door Joost
    Och jongens toch. Dit gaat een flop worden, ik zie er geen toegevoegde waarde in namelijk. Ik hoop voor Apple dat andere mensen dit anders zien. Een grote iPhone met een aangepaste iWorks en nog wat andere nieuwe dingetjes. De iPhone was revolutionair, maar dit?Ergens ben ik blij, scheelt me weer een duit met centen.

    de meeste apple gebruikers hebben ook een macbook… en de iphone voor onderweg… waarom dit wat is in godsnaam de toegevoegde waarde….

  23. Origineel geplaatst door Joost
    Och jongens toch. Dit gaat een flop worden, ik zie er geen toegevoegde waarde in namelijk. Ik hoop voor Apple dat andere mensen dit anders zien. Een grote iPhone met een aangepaste iWorks en nog wat andere nieuwe dingetjes. De iPhone was revolutionair, maar dit?Ergens ben ik blij, scheelt me weer een duit met centen.

    Dat is mijns inziens een kwestie van persoonlijke voorkeuren…
    De dingen waar ik mijn iPhone binnenshuis en in de trein voor gebruik, zijn exact de dingen die een iPad beter en grootser lijkt te gaan kunnen! Inderdaad niet revolutionair dus, want het borduurt qua mogelijkheden voort op… Echter zal het zeker een commercieel succes (kunnen) worden gezien het doel/kwaliteit vs de vermeende prijs!

  24. Vind de toegevoegde waarde (naast een laptop en een iPhone) ook niet zo groot. Misschien is dit wel wat voor oudere mensen die de iPhone (knoppen) te klein vinden.
    Klopt het nou dat er geen webcam opzit? Dat lijkt me wel een gemiste kans om videobellen een beetje te laten aanslaan.

  25. @Joost: Ach apple kan een Drol nog een Hit laten worden. Het zal vast wel een succesje worden, maar ik koop hem iig niet.

  26. Dan worden de MacBooks en iMacs goedkoper, yes! 🙂

  27. Eigenlijk wel jammer dat ze afmetingen van het scherm zo vierkant hebben gehouden. breedbeeld was mooier geweest voor het kunnen afspelen van video en spellen.
    Een uitgebreide Ebook is het meer.
    Maargoed volgens mij willen ze eerst kijken hoe dit verkoopt en daarna eens kijken of ze dit verder kunnen ontwikkelen.
    Oftewel even de hand op de dikke vette knip houden 😉 haha

  28. Origineel geplaatst door Joost
    Och jongens toch. Dit gaat een flop worden, ik zie er geen toegevoegde waarde in namelijk. Ik hoop voor Apple dat andere mensen dit anders zien. Een grote iPhone met een aangepaste iWorks en nog wat andere nieuwe dingetjes. De iPhone was revolutionair, maar dit?Ergens ben ik blij, scheelt me weer een duit met centen.

    Niet helemaal mee eens. Denk je in dat je straks tijdschrift- en krantabonnementen, tv-gidsen kan nemen die je digitaal op je iPad ontvangt. Dat scheelt een stuk aan ruimte, en de batterijduur zorgt ervoor dat je het ding gewoon als internetconnector op je salontafel bij de TV kan hebben liggen. Niks geen laptop die aan de stroom moet of iPhone die deels voor het SMS-en en deels voor het internet gebruikt wordt.

    Maar goed, ik heb er inderdaad ook geen 500 euro voor over voorlopig. Kijken wat de meerwaarde wordt!

  29. Toegevoegde waarde, mjah die zie ik namelijk wel, en volgens mij word dit gewoon verder uitgebreid in de toekomst. Voor mij de toegevoegde waarde, iBooks! waar ik vooral naar uitzag omdat ik gewacht heb met het kopen van een e reader. En gewoon het formaat, die mis ik vooral op men iPhone, samen met de vriendin in bed naar filmpje kijken en zoveel andere mogelijkheden die je samen kunt doen terwijl dit op de iPhone niet mogelijk was. Alleszins niet samen.

  30. Koop trouwens een iPhone. Daar kun je mee bellen, boeken mee lezen, built-in WiFi of 3G gebruiken (zonder er nog eens 130$ voor neer te leggen) en foto’s nemen. $499 voor 16 GB zonder 3G? Is dit een grap?! 16 GB? :’)

    EDIT: Toen ik trouwens de eerste plaatjes zag, dacht ik in de eerste instantie dat het gewoon een slecht bewerkte iPhone was! Dit zegt genoeg: http://cache.gizmodo.com/assets/appletablet/appletabletb564.jpg

    EDIT 2: Ik hoop dat ze de volgende dingen er niet vergeten zijn in te stoppen (of moeten we daar ook voor betalen?):

    > Microfoon input
    > USB reader >> Eventueel voor meer geheugen
    > SD reader
    > Flash, anyone?

  31. Nah….weet het nog niet.
    Vind het nog niet heel spectaculair. Zie de meerwaarde t.o.v. mijn Asus 11,6″netbook nog niet….

  32. Hmm, achtergrondfunctie, ook voor iPhone os? hehe.

    Maar zonder dollen, dit is gewoon een iphone voor op de wc, of een duur fotolijstje, of er moet echt iets tofs komen nog, ik vind de prijs wel erg netjes moet ik zeggen, als het hier voor ongeveer 400 euro verkocht word denk ik er nog over na, maar wil er zelf eerst even mee gewerkt hebben.

    Daarbij, kan ik er nou gewoon een simkaartje in verstoppen voor de 3g? 10 uur 3g is indrukwekkend namelijk!, zeer handig op studie (heb hier dan meer aan dan aan een macbook, kan ook typen en is cheaper :p)

  33. @Joost:
    Ik ben het roerend met je eens.
    Voor zover ik nu kan beoordelen heeft het weinig voordelen.
    Als e-book reader mis ik het e-ink scherm wat veel zuiniger is, hoewel daar geen animaties op mogelijk zijn. 10 uur om een boek te lezen is niet heel veel.
    Verder lijkt de iPad vrij onhandig groot en word het beeldscherm niet goed beschermd tegen schade.
    Een netbook heeft in mijn ogen meer voordelen zoals een snellere processor (1.6 GHz), waarschijnlijk een betere prijs, en een netbook heeft een toetsenbord wat tegelijk het beeldscherm beschermd.

  34. Dit wordt zoo’n hit.. 🙂

  35. Nee ik vind het 3 maal niks.

    -Iworks doe ik liever op een macbook en werkt beter -omdat je een volledige keyboard hebt.
    -Ook heeft de macbook een snellere processor en meer ruimte.
    -Je kan ook films kijken en boeken lezen op een macbook air.
    -En al die applicaties die je op je Macbook kan draaien werken niet op de Ipad.

    Nee het voegt voor mij niks extra’s toe of ik doe het werk op een macbook air of op mijn iphone.
    En wat jullie?

  36. Oh ja, en een netbook heeft FLASH!!

  37. Ik vind het een leuk ding, maar ga er (nog) niet voor in de rij liggen.

    Iets te duur voor een veredelde iPhone. En tevens jammer dat 3G er niet standaard in zit en je hier extra voor moet betalen. Zo duur is die chip niet.

    Ik ga voor een nieuwe iPhone 64GB. Hoop wel dat ze dezelfde achterkant hiervoor gebruiken als de iPad, want dat is wel geil!

  38. @Joost:

    Ik ben het 100% met je eens.
    Maar misschien wordt het in de toekomst iets beter door de Appstore, want die heb je niet voor macbooks.

  39. @Henk:
    of juist duurder om het gat groter te maken 🙂
    Waarom goedkoper dan verkoop je helemaal geen ipads meer!!!! en juist iedereen macbooks

  40. Ik had op een tablet versie van de macbook gehoopt…
    Dit is leuk om boekjes te lezen, fotos en films te kijken, maar als je alles via iTunes moet doen en niet normale software kunt installeren dat is dit wat mij betreft een grote iPhone…
    Jammer!

  41. ik vind het ook maar tegenslagen.. Had iets revolutionair verwacht zoals de iphone… tjha.. Te hoge verwachtingen misschien!

  42. @Joost: Je haalt me werkelijk de woorden uit de mond. Ergens kan ik er nog inkomen dat mensen het goedkoopste model zouden willen kopen, maar dit wordt me toch een flop. Mensen nemen denk ik veel liever ‘gewoon’ een iPhone en een Macbook/laptop dan dit.

  43. Weer een site om te volgen 😉
    Nu nog 60 dagen slapeloos wachten…
    al moet ik wel zeggen dat de look me tegenvalt, het is eigenlijk een uitgerekte iphone. Had wel iets meer verwacht van Apple.
    Maar toch wil ik hem hebben 😛

  44. Ik vind het wel een mooi ding, en ga hem zeker kopen.
    Ik zie er wel wat in omdat de meeste dingen die ik doe precies de dingen zijn waar de iPad dus gelikt in is. MBP is dus alleen nog voor het syncen. 🙂

  45. Waneer zal er een ibookstore voor de iphone komen?

  46. 32/64 gb wifi voor mij 😀

  47. Ik sluit mij volledig aan bij de teleurstellende commentaren, ze hebben dus gewoon een opgeblazen iphone aangekondigd dus design valt mij vrij hard tegen, niet revolutionair en niets verrassend, zeer spijtig, had op meer iphone related nieuws gehoopt of iets dat echt nuttig zou zijn.

  48. vind het jammer, had meer verwacht, maar toch leuk voor studenten, neem mee naar college, lekker makkelijk, neemt weinig stroom.

    ik vraag me enkel af of het wel goed werkt met de 3G, kan ik dan mijn iPhone sim erindoen? maar dan ben ik niet bereikbaar, of betaal je 130 euro extra voor gratis 3g? nee he, waarschijnlijk 30 euro per maand abbo weer, geen t-mobile dan hopelijk.

    Erg jammer verder, maar toch een leuk apapraatje om in huis te hebben, en schaf misschien de 16gb versie wel aan.

  49. IPS scherm! Woot!

  50. Trouwens, het is ook jammer dat ik hem niet kan gebruiken om een filmpje te downloaden van mijn FTP server om dan een VLC window te openen en te kijken, erg jammer.

  51. Ik wil al tijden een abonnement op de Internationale Herald Tribune, volgens mij de beste krant ter wereld.

    Hierop zou ik een abonnement nemen. Mijn laptop zou ik niet meer gebruiken om op de bank te browsen en ik zou die laptop niet meer meenemen op vakantie.

    Mijn dochter heeft een PSP maar mijn zoontje nog niet….

    Dus ik hou straks een iphone, een iPad en een macbook pro….

  52. Voegt voor mij niks toe. Ik zie liever een iPhone of nieuwe software voor de iPhone.

  53. Een macbook air is ook licht en kan je ook films in HD bekijken en tevens downloaden van internet.
    En met tethering heb je ook op de macbook air 3g verbinding.
    En met safari op de macbook air kun ook nog flash bekijken.

  54. super vet ga hem zeker halen
    mooi klein maar toch fijm om op
    te werken

  55. Wat een mislukt flut ding. Dit ga je toch niet kopen met je gezonde verstand. Misschien als je Apple verzamelaar ben, maar anders toch echt niet. Een grote iPod Touch, met 3g verbinding? Waarmee je niet kan bellen. Dat is het zelfde als een touchscreen, dat je niet mag aanraken.

    Om hem elke dag mee te nemen, daar is hij te groot voor en heb je al je smartphone, thuis heb je je PC of Mac. Een boek lezen lijkt me op zo’n scherm ook niet prettig, zeker als je lang wilt lezen. Dus alleen wanneer je op vakantie ga, kan je hem gebruiken. Een paar kinderfilms erop en de achterbank is stil. (Dan moet hij wel komen met een extra beeldscherm.) Maar voor de rest zie ik totaal geen waarde voor dit apperaat.

  56. Op OMT praten ze nog vrolijk verder ‘ik koop hem, net zo blind als ik de iPhone kocht’. Maar de iPhone was een totaal nieuw design, concept en compleet mede door de Appstore etc. Dit is toch heel anders? Ik wil een Macbook (die al vrij mobiel is) en om écht mobiel te zijn heb ik een iPhone 3g met een unlimited dataplan. Voor de iPad betaal je je ten eerste scheel aan (laat me niet lachen) 16GB en je betaalt per maand voor een dataplan van 250mb. Ik verklaar je echt voor gek wanneer je dit koopt.

    iPhone apps draai je op je iPhone en pc apps op je macbook, niet iets wat er getracht tussen in probeert te zitten.

    Althans, dat is mijn nederige mening.

  57. bluetooth verbinding en dan 3g via thetering met je iphone ??? wat dneken jullie?

  58. Oke als ie te jailbreaken is dan koop ik hem!

  59. werkt het keyboard ook in combinatie met iPhone?

  60. Ik kan niet wachten tot ik het nieuwste Apple product met trots mag opnemen in mijn collectie. Veel mensen reageren een beetje teleurgesteld, maar ik zie wel daadwerkelijk de voordelen van zo’n apparaat.

    Niet alleen voor privé gebruik, maar ook in het bedrijfsleven zie ik gigantisch veel kansen. Morgen dit product meteen op kantoor bespreekbaar maken en kijken waar onze kansen liggen!

  61. Ik denk dat ik deze gadget maar even aan me voorbij laat gaan. Het ziet er allemaal wel leuk uit, maar als je het mij vraagt is het het allemaal net niet.
    Kan iemand mij vertellen wat een iPad wel kan wat een iPhone en een MacBook pro niet kunnen?
    okey, boeken erop lezen, das het enige.
    Als muziek speler valt dit ding natuurlijk sowieso al af, daarvoor is de iPhone al een stuk beter, vooral kleiner.
    Ik vind het verder erg schraal dat de iPad geen HD fondersteund, dus toch wel mijn standaard tegenwoordig.
    Het enige waar die dus misschien leuk voor zou zijn is om te internetten in de trein.
    Al moet ik voor mijn studie elke dag al m’n MacBook meenemen, dus waarom dan een apart apparaat kopen voor in de trein?
    Ik had zelf liever gezien dat ze hem twee keer zo duur hadden gemaakt, zodat die echt prestaties kon leveren.

  62. voor mij ook niet, nu moet ik kiezen tussen een macbook en een ipad :p en op een macbook kun je vlc zetten.

    Maar toch heeft de iPad charme, mits je dus, zoals ik zei, vlc player voor gaat krijgen en download managers zodat je filmpjes kan downloaden van je ftp en dan kan kijken, dan is het voor mij ideaal, en anders maar macbook aanschaffen.

  63. Voordeel: SIMLOCK VRIJ! dus je kan zelf provider kiezen.
    nadeel: geen camera! dus niks op de bank msn of skypen!

  64. Yeej nieuwe website!

  65. ja deze gaat binnenkort in mijn mandje (de 32gb)

  66. Wat een tegenvaller zeg.
    Geen GPS. Geen camera. Wat heb je er dan aan, alles kan dan toch ook op de iPhone? Als ik dit apparaat mee wil nemen, moet het al veilig, past niet in de zak, in de hand ermee over straat lopen ziet ook niet uit. Dan kun je er niet mee bellen, geen navigatie op. Ik houd het toch mooi bij de iPhone, wacht wel op die nieuwe.
    Daarbij had ik toch wel een dualcore processor verwacht. Hopen dat die wel in de nieuwe iPhone komt.

  67. Hij zal zeker hier in huis komen verschijnen! Vind het nu al een topproduct. Daarnaast heb ik gezien dat je HD youtube kan bekijken en dat is toch al een groot voordeel naar mijn idee aangezien ik dat altijd wil doen.

    Ben benieuwd wat voor software er hiervoor te brengen valt en zal er ook een “Ipadbreak” of hoe ze het gaan noemen uitkomen. Ik wacht het af ik ga voor de WIFI denk ik dan maar. Heb het al niet zo met de 3G ligging en laat staan als ik met zo’n apparaat op straat ben en 3G valt weg.

    Dan heb ik op dat moment ook niet veel eraan. Wil hem puur voor thuis en ergens kunnen gebruiken dan maar WIFI maar 3G helaas niet voor mij.

  68. Vet gaaf.
    Ik ga er een kopen. Maar dat duurt nog wel ff

  69. Huh geen gps 😮

  70. de gps app ook?

  71. NRC schrijft dat de nieuwe iPhone deze zomer nog komt
    waar halen ze dat vandaan ???

  72. Youtube HD is bij lange na nog niet te vergelijken met gewone HD films, okey, de kwaliteit is wel iets beter dan normaal.
    Wat ik mij verder afvroeg, hoe zit het met Flash?? Aangezien de iPad op iPhone OS draait lijkt het me dat die het niet ondersteund, dat zou natuurlijk de grootste grap van 2010 zijn.

  73. Waarom heeft de 3G versie zo’n lelijk zwart vlak? zie foto’s op apple.com

    Als er een werkbare manier komt om er op te “schrijven” dan …. (misschien, met Note Taker?)

  74. @Studentje1989:

    Flash wordt niet ondersteund. Werd nadrukkelijk gezegd op de keynote.

  75. @Gast:
    Ja! Dat zegt genoeg…. prachtig. Ik willum ik willum.

  76. heel goed artikel, thumbs up!!
    niet anders dan van apple verwacht, it blows your mind~!!!!!!wre
    wat een geweldig apparaat!!!

  77. @Kjell:
    waarschijnlijk 2 keer zo duur? 😉

  78. “iPad Camera Connection Kit
    The Camera Connection Kit gives you two ways to import photos and videos from a digital camera. The Camera Connector lets you import your photos and videos to iPad using the camera’s USB cable. Or you can use the SD Card Reader to import photos and videos directly from the camera’s SD card.”

    http://www.apple.com/ipad/specs/

  79. ik vind het een prachtig ding maar voor mij zou het zonde zijn want ik heb mn macbook die mobiel genoeg is voor mij en mn ipod die vervangen gaat worden door de nieuwe iphone, dus voorlopig nog niet voor mij.

  80. Ben 60… hebben in de familie en onze firma sinds 25 jaar Macs, sinds 2 jaar ook de iPhones, en zullen zo snel mogelijk voor elk van de familie iPad’s met WIFI aanschaffen… de iPhone is handig onderweg maar wordt hoofdzakelijk als telefoon gebruikt, de iPad zal bij ons op de coach of in de luie zetel gebruikt gaan worden met WIFI (zodat mijn ogen niet zo snel naar de vaantjes geholpen worden)! De Macs worden verder gewoon op kantoor gebruikt. Thanks Apple!

  81. Zit wel gps op!
    Mooi boordcompurertje! navionics waterkaarten erop en goan!
    Voorderest design had beter gemogen, ze hadden die randen wel wat kleiner mogen maken. Homescreen vind ik ook een beetje buiten proporties, maar kan zijn omdat ik mijn iphone gewend ben. Voorderest geeft de ipad niet echt een meerwaarde, behalve iwork, dat hebben ze wel leuk gedaan! En dan die prijzen! Ik ben beniewd naar de prijzen in NL

  82. Heel slim van jullie om een iPad gerichte website te maken!
    Heel goed! Big-up en respect!

  83. De iPad ondersteunt wel GPS, maar dan wel Assisted-GPS. Ook ondersteunt het SD kaarten, via een accessoire die je (natuurlijk, het is Apple) moet bijkopen.

    Ik wil hem best kopen, het lijkt me erg leuk om mee te surfen. Op de iPhone vind ik het wel aardig om te surfen, maar bij sommige dingen mis ik wel een full screen. Ook lijkt het me geweldig om dat ding in me hand te hebben in de trein/bus.

    Ik zal erover nadenken, als de nieuwe iPhone in Juni een tegenvaller is.

  84. Grootste gemis vind ik toch echt een ingebouwde webcam, snap werkelijk niet waarom die er niet zin zit. Lijkt me echt een apparaat om ook mee te skypen etc. Heeft iemand een idee of dit apparaat ook applicaties op de achtergrond laat draaien? als dat niet kan, zou ik dat ook echt een reden vinden om hem niet aan te schaffen.

  85. Ik vind dat apple tekort schiet aan geheugen voor de iPad, met 64 GB kan ik niet eens al me muziek, fotos en films kwijt. Er had ditmaal toch ECHT een optie voor extern geheugen in moeten zitten!

    Daarbij komt dat het echt belachelijk is dat je 130 euro extra vraagt voor een 3G versie, zoiets moet er standaard gewoon op zitten, zonder 3G heb je niks aan dat ding, dan kan je net zo goed gewoon thuis achter je mac kruipen. Wifi is tegenwoordig toch nergens meer onbeveiligd!

  86. Ik hoopte stiekem op een tekstverwerker. Kan ie mijn ibookje vervangen als die binnenkort op pensioen gaat! Een fatsoenlijke agenda miste ik ook wel op m’n iPhone. @ Jaco, waar zie je dat van gps? Edit, gevonden. Dat had ik helemaal niet verwacht!

  87. GEEN gps, alleen voor het 3g model.

  88. Na het zien van het filmpje ben ik ‘om’.
    PRACHTIG! 🙂
    http://www.apple.com/ipad/

  89. Gelukkig ga ik in julie 3 weken naar de V.S. naar bijna alle grote steden, daar moeten ze toch nog wel 1 of 2 iPad’s voor mij hebben liggen! 😀 Ga hem zeker halen + nog 1 extra om hier ter verkopen denk ik! Ook al valt ie misschien hier en daar een klein beetje tegen, toch denk ik dat het een heel handig ding kan zijn… gebruik MiWi op m’n iphone om 3G te sharen en hop connecten met iPad… heb je niet eens een 3G model nodig, ik heb toch altijd m’n iphone bij me!

  90. De video op de Apple-site overtuigt me toch wel een beetje. Maar hier kunnen ook super leuke apps voor gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan Monopoly, je legt je iPad neer en klaar. En gewoon thuis relaxt op de bank internetten is ook wel fantastisch met zo’n compact apparaat. Ik denk toch dat zo’n ding niet eens zo slecht is als men denkt. Het is afwachten, hij blijft goedkoper dan een iPhone en je hebt toch wel een paar leuke extra’tjes en er zijn hele creatieve mogelijkheden mogelijk.

  91. Vet leuk apparaatje, precies wat ik had verwacht! Meerwaarde voor mij t.o.v. laptop is de intuïtieve bediening met de blote vingers, gebruiksgemak van de iPhone verbaasde me al. Apple heeft een nieuwe norm gezet in de volgende generatie computers: applaus!

    Hum, voordat ik er een aanschaf, eerst reviews lezen en een keer live “aanraken”.

  92. Toch wel erg jammer dat ze voor deze goedkope oplossing hebben gekozen. (goedkoop in aanschaf) had graag een “macbookTouch” waardig apparaat gezien met bv macbookair onderdelen erin.

    Iets met osx 10.6 erop en niet een opgeblazen iphone OS

  93. @Piet: Daar zit de antenne achter. Net als bij de eerste generatie iPhone.

  94. Nouja, dit is gewoon een iPod Touch 2.0 zou maar zeggen. Ik denk dat ik toch eentje ga halen, omdat ik games op een grotere scherm wil spelen en kijken en ik denk dat games spelen op de iPad op dit scherm 9,7 inch scherm, gewoon beter is lekker. De grote van de scherm is goed. Dit zou ook een psp of nintendo ds kunnen zijn die iets meer dingen kan zoals mail checken en surfen op het internet. Nu moet Apple aan deze 9,7 inch scherm blijven en geen kleinere en ook geen grotere scherm laten uitbrengen onder iPad.

    Als ik me niet vergis heb ik gehoord bij onemorething live dat er een ingeboude microfoon inzit?

  95. Weet iemand wat de resolutie van het scherm is?
    1024×768 @ 132ppi, nu toegevoegd aan specs.

  96. @ anyone here; ik heb nu een witte macbook en draai xmbc (geweldig programma!!). Denken jullie dat er een applicatie komt op de iPad die films kan streamen van mijn pc via het netwerk naar de iPad?
    Technisch zou het mogelijk moeten zijn. Zo ja, dan heb ik bij deze een macbook in de aanbieding. Spik splinter nieuw voor een lage prijs 😉

  97. Origineel geplaatst door eyeMek
    @Piet: Daar zit de antenne achter. Net als bij de eerste generatie iPhone.

    Je zou toch verwachten dat ze qua design niet een stap achterwaarts zouden doen.

  98. @Toastnl: Alle technische specs kun je nu lezen bij Apple.
    Daar staat de resolutie 1024 bij 768 pixels is. Dus 132 pixels per inch..

  99. 130dollar voor een 3G versie, en met je gejailbreakte iPhone kan je theteren. Mij lijkt het wel duidelijk, je gebruikt je iPhone om te internetten op je iPad:D

  100. Allemaal leuk en aardig, maar ik wil zo’n ding meenemen en dat gaat nogal moeizaam. Hij past niet in je zak en om er nou apart een tas voor te gaan kopen…

    Ik denk dat ik binnenkort maar eens een een iphone ga kopen.

  101. Jammer dat het pas over 60 dagen is. Ik ga eind februari naar Amerika. Had er graag een mee willen nemen.

  102. Zit er nou een Finder functie op en kan je met safari downloaden? Anders blijft het voor mij toch een grote iPod Touch (met 3G voor €130)
    Desondanks wil ik hem wel!

  103. Origineel geplaatst door DC3fanboy_nl
    Als ik me niet vergis heb ik gehoord bij onemorething live dat er een ingeboude microfoon inzit?

    Klopt, zie specs op apple.com

  104. weer nieuwe hacks ! :p

  105. Wat iedereen vergeet, is dat dit een ipad eerste generatie is. Als alles er van de eerste keer zou opzitten, hebben ze geen opties meer voor in de toekomst. Verbeteringen zoals camera houden ze achter voor later mee uit te pakken. Er komen ook specifieke iad apps in de app store, die interessant zullen zijn. En voor wat betreft succes: natuurlijk heeft Apple marktonderzoek gedaan waaruit blijkt dat de grote massa het nuttig kan vinden. Zo was vroeger de meest verkochte ipod, de ipod nano, waar je eigenlijk heel weinig mee kon doen.

  106. Ik denk dat het succes mede afhangt of het apparaat ‘te tweaken’ valt.
    Ik vond bijvoorbeeld het homescreen met kleine iconen best lelijk. Maar als je via Cydia 😛 een nieuwe theme met grote iconen kan downloaden,ziet het er een stuk beter uit.

    Zou Geohot vanavond het event hebben gezien?

  107. kan je sms sturen of bellen hiermee?

  108. wat een event. heb het lekker op cnn gevolgd…top!! het design en formaat is schitterend, zoals ik het alleen gehoopt had. de prijs is absolute waanzin…dit gaat inslaan als een bom, alleen vergelijkbaar met 9-11. iedereen kan nu zo’n iPad kopen…het is perfect voor boeken, kranten, videos, games en dat iWork touch is gewoon gigantisch. kan ik lekker op weg naar werk documenten editen….steve, je bent goddelijk. batterij gaat 10 uur mee, ik word gek….dit kan echt alleen apple….en dan ook nog binnen 3 maanden dat ding bij de consumers afleveren…klasse, steve balmer en consorten met hun belachelijke shit apparaten kunnen t shacken….en ik ben super blij dat er geen multitasking op zit, dat stoort alleen en maakt het langzaam…het is SUPER zo!! forza apple

  109. Dus je kan er niet mee bellen hé?
    Ik vind het allemaal wel leuk en aardig maar ik had er toch wat meer van verwacht iets meer met tabs en dat je meer tegelijker tijd kan doen.

  110. bellen?? koop dan een iphone….apple gaat zich echt niet zelf kapot maken

  111. helaas , vormgevingtechnisch issie het niet, vond de mockups mooier. Daarom valt ie tegen. De zwarte rand is in verhouding veel te royaal. Ook de totale verhoudingen zijn niet des Apples. Ook interface niets des apples. Lompe interface, Lomp apparaat, Jammer jammer. Daar laten ze iets liggen. Lijkt wel of ze dit ding hebben lopen afraffelen. Dat ie kan wat ie kan is niet impressive. Alsie nou gewoon Photoshop kon draaien… maar nee, ook niet. wat mij betrefd : Ipet

  112. Dit is niet bedoeld voor mensen die al een iMac hebben. Dit is bedoeld voor gezinnen die niet iedere keer de PC of hun (Windows) notebook willen opstarten om mail te lezen of iets op internet willen opzoeken. Of mensen die nog even in bed een film willen kijken. Of mensen die twijfelen over de aanschaf van een e-book en het eigenlijk te duur vinden, die worden over de streep getrokken door de extra functies. Ik denk dat het een schot in de roos is.

  113. meteen reserveren!

  114. die zwarte rand is echt niet te royaal….is goed over nagedacht, je moet hem ook kunnen vasthouden he, zonder dat je jezelf in de weg zit. ik zag in de presentatie dat hij ook een super impressive grafisch programma heeft…..TOP

  115. Houdt A-GPS in dat je bv ook tomtom draaiende krijgt erop?.. in dat geval ubervet! Anyway, het is een best goede oplossing van apple! Je hebt een tablet waarmee je veel kan, weinig stroom verbruikt, handig mee te werken is voor laptop gebruik (mailen, surfen en applicaties) plus je ereader functie. Niet revolutionair, maar wel een goede aanvulling

  116. @marcooo:
    Ik denk niet dat hij het iPad gebeuren gemist heeft/gaat missen;) alleen de vraag is of hij er wel zin in heeft om dit te doen na al het gezeik met de iphone mensen die hem een beetje zaten af te kraken. En bovendien ben ik bang dat het nog wel even gaat duren voor dat iemand het voor elkaar heeft, aangezien apple ook niet gek is om een mooie beveiliging in elkaar te flansen.

    Ik ben een klein beetje teleurgesteld, aan de andere kant zeker opgelucht! ik zit nu alleen de twijfelen om deze straks te kopen(duurt lang) of toch de HP Touchsmart, een 23 inch touchscreen..

  117. iPad = het definitieve einde van Microsoft

    die ballmer met zn nep tablet…humor, wanneer komt die eindelijke uit?? eind 2010…of toch maar liever niet???

    apple bombz tha scene

  118. Om de mensen zonder visie, die alleen maar dneken dat dit een grote Iphone is op weg te helpen. Ik weet zeker dat de IPad dit zal gaan brengen:

    – De IPad gaat het digitale boek groot maken. Dit zal de doorbraak betekenen voor de EBook industrie. Waar de Kindle’s het to nu toe probeerde om met digitale inkt te doen, negeert Apple dit gewoon. Ze proberen niet het papier digitaal te maken maar een hele nieuwe experience te creëren. Als het er goed uitziet, het makkelijk en leuk is om EBooks te kopen, dan werkt het gewoon. Zo simpel is het. Geen houtje touwtje werk met digitale inkt etc.
    – Dit is de toekomst van het magazine. We zagen al interessante concepten zoals: http://www.youtube.com/watch?v=ntyXvLnxyXk&feature=player_embedded
    Deze zullen binnenkort allemaal in de praktijk gebracht kunnen worden voor een groot publiek
    – Door de interaface van de Iphone te hebben verbeterd en het grotere scherm formaat ga je toepassingen krijgen die we nu nog niet kunne bedenken. Net zoals de Iphone dit bracht. En ja… enkel een groter schermpje brengt dit met zich mee…(voor de mensen met kritiek onder ons)

    Tot dusver!

    Gr.
    Robert van Geenhuizen

  119. Eerste versie van de e-ink/paper killer. Wie wil er nou een zwartwit tekstbook als je ook een glossy magazine met plaatjes, geluid & video kan hebben?!! Wel benieuwd naar readability in zonlicht (daarin is e-ink vast wel beter).
    En ja battery life is natuurlijk ook een issue, maar daar ben ik inmiddels aan gewend bij de i-phone (gewoon elke dag opladen).
    Denk overigens dat ze met lagere boek/magazine prijzen meer winst kunnen maken. De genoemde 15 dollar vind ik redelijk aan de prijs. Terwijl ik apps gezien hun prijsstelling (meestal <5 euro) koop zonder erbij na te denken.

  120. Best fijne specs, A-GPS, SD-card Accessoire http://www.apple.com/ipad/specs/

    Bij specs staat ook “SIM card tray”, impliceert wel een beetje dat er “gewone” SIMkaarten in kunnen? Doet T-Mobile nog aan duo SIM’s? 😉

  121. Idd jammer van het ontbreken van een videocamera, maar verder… Ik heb zoveel vrienden die ‘s avonds hun computer niet willen aanzetten omdat ze dat op hun werk hebben gedaan. Die gaan allemaal naast of ipv de tv nog ff op de iPad hun mailtjes bekijken, op hyves en facebook wat chatten, hun krant wordt eindelijk een Harry Potterkrant met bewegende foto’s en ze vervangen hun tijdschriftabonnement door de online versie. En tussendoor even een spelletje spelen natuurlijk. De eerste laptop die helemaal voor de vrije tijd bedoeld is en er ook zo uitziet. Al het andere associeerde je toch nog een beetje met werk. Dit niet. Speelgoed is het! Van de bovenste plank! Let’s play again iPad – the entertainment machine. Dit wordt uiteindelijk het einde van samen televisie kijken.

  122. Origineel geplaatst door Joshua
    Best fijne specs, A-GPS, SD-card Accessoire http://www.apple.com/ipad/specs/Bij specs staat ook “SIM card tray”, impliceert wel een beetje dat er “gewone” SIMkaarten in kunnen? Doet T-Mobile nog aan duo SIM’s?

    Waarschijnlijk kun je (al dan niet illegaal) gewoon je iPhone gebruiken om te tetheren, dan kun ook meteen een goedkopere versie van iPad halen.

  123. niks bijzonder 🙁 , Archos tablet heeft bovendien een webcam.

  124. Origineel geplaatst door mazen
    niks bijzonder , Archos tablet heeft bovendien een webcam.

    Ja en dat gebruik je vaak…

  125. wat boeiend kan zijn, mits de europese mobiele aanbieders creatief zijn. prepaid data kaarten verkopen voor een normale prijs. Koop je in het buitenland voor bv 10 euro 250 mb data kaartje, kun je relaxed internetten zonder hartkloppingen over je telefoonrekening. Als zullen ze dit natuurlijk zo lang mogelijk tegenhouden. Verder leuk apparaatje als e-reader

  126. Origineel geplaatst door patrick
    vind het jammer, had meer verwacht, maar toch leuk voor studenten, neem mee naar college, lekker makkelijk, neemt weinig stroom.ik vraag me enkel af of het wel goed werkt met de 3G, kan ik dan mijn iPhone sim erindoen? maar dan ben ik niet bereikbaar, of betaal je 130 euro extra voor gratis 3g? nee he, waarschijnlijk 30 euro per maand abbo weer, geen t-mobile dan hopelijk.Erg jammer verder, maar toch een leuk apapraatje om in huis te hebben, en schaf misschien de 16gb versie wel aan.

    of wellicht via thetering met de iPhone. Hoef je geen simkaart over te zetten en kun je toch van 3G verbinding gebruik maken

  127. Het is toch wel een MODDERVET apparaat hoor! Heel, heel stoer!

  128. Ben toch wel wat teleurgesteld om eerlijk te zijn.
    Tis gewoon een grote iphone en that’s it.
    Geene flash player op zo’n ding is echt niet oke, ik kan met dat toestel ook al niet via livestream kijken,pf.
    Ik weet nie of ik deze zal kopen aangezien die tablet geen echte nieuwigheden heeft,mijn iphone kan zelfs meer.
    En hoeveel euro’s gaat dat ding in belgie kosten (zonder abo uiteraard).

  129. Leuk speeltje maar zonder enige toegevoegde waarde!

    Als je veel onderweg bent en veel digitale stukken moet lezen zie ik er wel iets leuks in! Scheelt weer een mini tekst op de iPhone lezen of een hoop printen.

    Heb je veel geld over en wil je vriendin dat je vaker bij haar op de bank komt zitten ipv de hele avond achter die Mac te zitten internetten. Dan heb je toch een heel leuk speelt voor jezelf en kan je vrouwtje lekker tegen je aan hangen…..

    Kortom… Ik wil er wel een door mijn brievenbus zien komen! Gewoon om lekker mee op de bank of in bed nog wat te internetten, mailen, filmpjes/foto’s kijken en misschien een boekje op lezen….

  130. @Thom Alexanders:

    Zou idd wel handig zijn voor in bed :-).

    Of voor mensen die altijd met de trein reizen die op deze manier hun krant kunnen lezen inplaats van onahndig te beginnen doen met een echte krant maar dan is het risico je moet opletten met al dat gespuis vantegenwoordig zeker in de grootsteden.

    Ik geef er allesins geen 800-900 euro’s aan, das z’n geld echt wel niet waard vind ik omdat zoals gezegd er te weinig opzit en er niet veel nieuwigheden aan te pas zijn gekomen.

  131. Wie weet hoeveel RAM geheugen in dat ding zit? mag wel minimaal 512 mb hopen.

  132. @Thom Alexanders: Ik wil er ook wel een door mijn brievenbus zien komen. Maar voor dat geld… Dan betaal ik liever wat meer voor een Macbook die dan prima te gebruiken is naast mijn iPhone. Ik denk dat maar weinig iPhone-gebruikers dit ding zullen kopen.

  133. Wellicht wat laat, maar wil nog wel even dit forum een goede toekomst toewensen!!!

    geweldig dat dit zo snel opgepakt is en zal naast de iphoneclub forum ook een succes worden.

    dank daarvoor aan de betrokken mensen!

  134. Origineel geplaatst door Patrick
    @Thom Alexanders: Ik wil er ook wel een door mijn brievenbus zien komen. Maar voor dat geld… Dan betaal ik liever wat meer voor een Macbook die dan prima te gebruiken is naast mijn iPhone. Ik denk dat maar weinig iPhone-gebruikers dit ding zullen kopen.

    ik zie dat dus anders… waarom heb ik dan nog een Macbook nodig? voor mij is dit perfect naast de iPhone
    (nee ik speel geen grote games)

    ik denk dat de meeste mensen die nu een laptop hebben , niet meer doen dan alles wat de iPad kan (mail, internet, fotos, video, muziek)

    wat is het nut van een ‘dure’ macbook?

  135. Aaaah…..
    Eindelijk rust : o)
    Even 90 dagen wachten, want ik ga natuurlijk niet een IPad zonder 3G kopen.

    @ allen die zeggen dat dit gewoon een grote IPhone of IPod is. Kijk eventjes naar de hardware Specs.

    @ de mensen die het jammer vinden dat dit ding niet in hun zak past. Vaarwel alle boeken die ik dagelijks in mijn tas mee moet nemen.

  136. Dure macbook = desktop vervanger.
    Desktop = Game apparaat of design.
    iTab = perfect als er multitasking opzit!

    Kijk naar Slate PC’s met windows 7, daar kun je nieuwsgroepen op, firefox op instaleren, flash op afspelen (al is dat natuurlijk geen pré), je kunt Divx’jes kijken, VLC installeren, dat is win voor mij, die gaan ook 10 uur mee met Wi-Fi, waarom zou ik dan een iTab willen?

    Ik wil een iTab als ik zonder met iTunes te synchroniseren kan downloaden van usenet, netwerken met mijn andere computers, en media kan afspelen.

    Ik vind het apparaat erg mooi, de mogelijkheden zijn groots, maar het is te gelimiteerd, helaas.

  137. weet je, sommigen zijn nu zo negatief (veelal windows gebruikers, want iedereen die al eens een apple product heeft gehad weet hoe geweldig het is)….maar als dat ding daalijk in de apple stores liggen….en ze kunnen er mee spelen en doen….dan raakt iedereen verslaafd….en voor die prijs….geweldig tactiek van apple….ze hakken microsoft en alle anderen in de pan

    en trouwens is de iPad niet bedoeld om de hele desktop PC overbodig te maken, maar voor low-end users iets extras te bieden

    dit gaat puur om iWork, Mail, Surfen, iBooks….daarvoor is t geniaal en gaat t inslaan

  138. @Patrick: & @vroemmm: Wat ik zeg… Als je veel geld over hebt kan het leuk zijn. Maar idd niet voor dat bedrag! Of iemand in mijn omgeving moet zo gek zijn om dit als cadeautje in mijn brievenbus te willen stoppen.

    Verder zou ik er alleen doelloos mijn Apple verzameling mee uitbreiden…Mac Pro, MacBook, iPhone en dan ook nog een iPad je kan wel aan het synchroniseren blijven volgens mij… Niet laat maar, geen toegevoegde waarde voor mij!

    Vind het echt jammer dat ze niks over een nieuwe iPhone hebben laten vallen. Stiekem hoop ik wel dat in juli een nieuwe iPhone komt. Anders zul je zien dat je moet verlengen of een ander abonnement moet nemen waar je dan weer 1 of 2 jaar aan vast zit. Zou jammer zijn van Apple!

  139. nu is ie nog niet super ofzo, maar wacht maar als er bijvoorbeeld photoshop voor ontwikkeld word. of maya/cinema 4d ofzo dan hebben bijvoorbeeld architecten of AV/animatie studenten er echt superveel aan. en ikzelf zal dan mijn sportschoenen aantrekken, en een sprintje trekken naar de winkel 😉

  140. Ik zie dat jullie mijn video hebben toegevoegd. Thanks!

    Weet iemand toevallig wanneer de keynote online komt of verschijnt in de podcast? Iemand toevallig ergens gelezen oid?

  141. Oke, het is niet wat ik in eerste instantie had gehoopt!

    Maar!! Bekijk het filmpje eens rustig en kijk hoe smooth alles werkt. Het is niet voor niets voortgeborduurt op het iPhone OS. Ook als je luistert met welk doel dit apparaat is ontworpen, kan je het denk ik meer waarderen. Ik denk dat de meerwaarde vooral komt door de apps die er ontwikkeld gaan worden. Aangezien het ook geen flash ondersteunt moet er wel veel met apps gewerkt worden. Tenzij: meer ontwikkelaars en webdesigners met html5 gaan werken. En dat is denk ik ook waar Apple iedereen naartoe wilt sturen door gewoon te blijven weigeren flash te ondersteunen. Als de iPad een succes wordt ‘moet’ de wereld zich ook wel aanpassen. Wie wil zijn mooie website nu niet op een perfecte manier weergeven op zo’n apparaat.

    Ik moet toegeven dat ik totaal geen ervaring heb met Tablets in het algemeen, maar naar mijn idee heeft de iPad weer een voordeel op andere Tablets: Gebruikersgemak. Net zoals de iPhone zijn voordeel heeft op andere smartphones zal de iPad dat voordeel hebben tegenover andere Tablets. Want daar moet je de iPad ook mee vergelijken en niet met een notebook (wat ikzelf verschrikkelijk vind werken; veel te kleine toetsen en scherm). Ik zie mezelf wel op de bank zitten met dit ding. Lekker filmpje kijken, surfen en gamen. Hetzelfde wat ik nu moet de iPhone doe alleen dan in het groot dus met meer plezier naar mijn mening.

    edit; Wat ik wel mis;

    * een front facing camera. Toch grappig om foto’s te maken of te chatten via dit ding.
    * grotere opslag
    * iets extra’s wat alleen de iPad heeft en wat geen andere tablet makkelijk evenaart.

    edit 2:

    Waarom wordt er ook zo’n ophef gemaakt over multitasken. Als je kijkt hoe snel alles opgestart wordt in het filmpje heb je dat helemaal niet nodig (de vraag is natuurlijk of het in real live ook zo snel gaat). Als ontwikkelaars hun app goed schrijven met een goede save functie dan kunnen ze hun app ook zo snel maken. En je kan zelf toch maar 1 ding tegelijk. Ik ben wel benieuwd of je hier ook pushnotificaties op krijgt. Dan is het voordeel van multitasken helemaal te verwaarlozen.

  142. Wat is een iTab?

  143. mijn mening.. desktop pc is voor op werk….

    ik denk dat veel mensen die hier nu reageren niet berijpen dat er heeeeel veel mensen (ja veel meer) nu niet hier reageren, omdat ze niet achter hun desktop/laptop zitten. Maar dat is wel de grote doelgroep die straks m et een ipad alles binnen handbereik heeft.

    Ja, als je meer nodig hebt, is een macbook natuurlijk geweldig, maar veel hebben dat niet nodig.

    En waarom zon gezeur over de prijs? is die al bekend in NL dan? 700,- dollar is nog geen 500,- euro, volgens mij valt het wel mee. (ja zal wel iets duurder worden)

    Daar kan ik net een paar keer van tanken tegenwoordig 😉 ik bedoel te zeggen, alles is relatief.

    over 2 jaar afschrijving gezien, is dat dus 20,- per maand, oftewel minder als dat de meeste hier aan telefoonrekening, of internet betalen. toch?

  144. Origineel geplaatst door michal
    Nee ik vind het 3 maal niks. -Iworks doe ik liever op een macbook en werkt beter -omdat je een volledige keyboard hebt.

    Op een iPad heb je ook een volledig toetsenbord. 1 op je scherm en 1 met een dock.

    -Ook heeft de macbook een snellere processor en meer ruimte.

    waar heb je al die ruimte voor nodig? 64GB kun je een boel mee omdat de applicaties kleiner zijn.
    Snellere processor betekend niet dat je macbook sneller loopt, het is een veel ‘lichter’ device dus heeft minder nodig en is speciaal ontworpen voor de iPad, dus het is rete snel, waarschijnlijk sneller dan een macbook met SSD.

    -Je kan ook films kijken en boeken lezen op een macbook air.

    Heeft jouw macbook een batterijduur van 10 uur? En is jouw macbook zo mobiel als een iPad?

    -En al die applicaties die je op je Macbook kan draaien werken niet op de Ipad. Nee het voegt voor mij niks extra’s toe of ik doe het werk op een macbook air of op mijn iphone.

    Alle applicaties waar markt voor is zullen ook op de iPad uitkomen, nu is het mogelijk dankzij het grote scherm en resolutie.

    En wat jullie?

    Geweldig.
    Als het ook nog eens via een Airport met USB printer via WiFi kan printen vervangt het mijn macbook air zeker.

  145. Kan je hier eigenlijk wel op multi-tasken?


  146. * iets extra’s wat alleen de iPad heeft en wat geen andere tablet makkelijk evenaart.

    Een goed touchscreen en een super geweldig Touch OS + enorm veel applicaties en en en en en en …

    Heb je enig idee wat de andere tablets niet kunnen?

  147. @piepo: De iPad schopt idd in een keer alle andere e-books/tablets van de bovenste boekenplank!

  148. waarom heeft iedereen het altijd over multi-tasking?? ik zie het nut er niet van in!! HET IS GEEN DESKTOP PC!!!! de iPad is voor op de WC/BANK/TREIN/BED….hij is zelfs zo ontworpen dat een grote mannelijke doelgroep het scherm maar met een hand hoeft vast te houden als ze met iets ‘anders’ bezig zijn!!

    het filmpje op apple.com is TOP

  149. @piepo:

    ik bedoel meer het wauw effect. gewoon 1 ding wat totaal nieuw is en wat je niet als vanzelfsprekend neemt. Als je kijkt naar de basis is het een grote iPhone die heel veel dezelfde dingen doet en biedt als een iPhone; het gebruikersgemak, de apps, enz. Ik mis de WAUW bij dit product als je een beetje snapt wat ik bedoel?

    Neemt niet weg dat ik het echt wel een mooi product vind en ik misschien een beetje overhyped ben en daarom die wauw mis. Ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen!

  150. Ik denk dat dit weleens voor een revolutie kan zorgen. Voor veel mensen kan de iPad de laptop vervangen, voor mensen die alleen willlen surfen/YouTube etc. De prijs is voor deze groep ook geschikt. En zoals iemand bij OTM al zei; toen de iPhone werd aangekondigd konden we ook niet weten dat we een jaar later door de supermarkt zouden lopen met een wijngids in onze hand. Zit wel wat in vind ik.

  151. Afgezien van het feit dat ik het toch wel een vet apparaat vind. Moet ik zeggen dat qua uiterlijk niet echt creatief zijn geweest. Bekijk deze oude concepten van iphones eens.

    http://erazer007.files.wordpress.com/2009/04/iphone-2009-concept.jpg

    http://www.conceptmobiles.com/wp-content/uploads/2009/11/iphone_ultra_4g_concept.jpg

    http://www.ilounge.com/gallery/iphone_concept/iphone_air.jpg

    Ik zeg trouwens niet dat ik het een lelijk apparaat vind. Integendeel. Eigenlijk hoop ik dat dit ook de nieuwe lijn wordt voor de iphone4G :p

  152. Ik heb net eens die slate mee windows 7 bekeken en ondanks ik een grote apple fan ben geworden denk ik toch wel te stellen die van windows meer kan en nauwelijks of geen beperkingen zal hebben hetgeen de ipad helaas wel teveel heeft.

  153. Ja kan nooit zeker zijn , maar ik denk dat iedereen die
    hier negatief reageert na een Keertje gespeeld te hebben met het nieuwe apparaat wel anders er over denken. En
    mischien ook wel overwegen hem aan te schaffen!

    Veel mensen klagen over “geen telefoon functie” maar ik dat ‘het overal kunnen internetten zoals je thuis doet’ een hele slimme Zet van Apple is geweest want dat word de toekomst namelijk!

    Màar even iets wat ik zou willen:
    je iPhone via blue tooth internet laten verkrijgen op de tablet

    Dit is wat ik denk uit ervaring van alleen een 3gs en heb nog nooit zo’n handige toy gehad

  154. woooww

    dit is echt amazing.

    ik hoop ook dat je hem gewoon op je bureau kan plaatsen met een toetsenbord en muis eraan. :)))
    of dat je controllers eraan kan binde zodat je ook kan game ofzo :))) gewoon zo uitgebeid mogelijk..
    echt dat je er alles mee kan doen…. dat is wat ik wil…. !!
    super ding alleen jammer dat er weer geen webcam of camera in zit 🙁 waarom doet apple soms zo irritant :S

  155. De ipad kan nog net geen laptop vervangen…
    het moet en mijn mobiele telefoon vervangen dus eigenlijk mijn iphone en mijn laptop… dan is het net geod !! maar apple wilt gewoon kinderachtig doen…. en die wilt geld verdienen dus doen ze alles klein beetje bij kleintje… als ze nu all alles in zo een ding stoppen kunnen ze niks meer verdiene en verzinne voor de volgende versie… dus ik koop hem nog niet 🙁

  156. Perfect, prive maar ook b.v. in het vliegtuig!
    Recentelijk bij een Nederlandse maatschappij al eens geprobeerd of je je macbook of -pro kan uitklappen? Weet je hoe je macbook (scherm…) er uit ziet als de persoon voor je zijn stoel naar achteren te doen? De oplossing: iPad! Goed plan.

  157. ahahah stel je voor: zit je in de bus over 3 maandjes. kijk je naast je, ziet je gewoon apple oordopjes, ahaha en dan haalt iemand zo’n grote ‘ipod’ tevoorschijn om ze liedje te verandere, ikzelf zou helemaal in een scheur liggen.
    maar voorderest is het een topding 😉

  158. Het ene moment gehyped en opgehemeld, het andere moment nul komma nul toegevoegde waarde en de grond ingeboord…
    Dit ding gaat enkel gekocht worden door de die-hard Apple freaks en zakenmensen met teveel geld…

  159. Ik weet het niet hoor. Ik zie hier vooral een hoop positieve reacties. Voor het eerst heeft een keynote van Steve mij teleurgesteld. Ik verwachte iets revolutionairs. Dat is het lang niet. Het is gewoon een grote iTouch.
    Wat mij betreft biedt het lang niet genoeg aan om “the average” iPhone/iTouch gebruiker over te halen om een iPad aan te schaffen. Zelf heb ik een hybrid verwacht tussen iPhone OS en Mac OS X. Iets wat je tenminste zelfstandig kon gebruiken en niet afhankelijk van iTunes.
    Als dit het geval was geweest had ik hem meteen aangeschaft. Ik heb namelijk echt een aanvulling op mijn iMac nodig. Maar dan moet het toch meer kunnen dan mijn iPhone. Hier voldoet de iPad dus niet aan.

    Wat mij betreft zou het dus perfect zijn als het de volgende specs had:

    – zelfstandig OS
    – Multitasking
    – Flash

    Dan ben je al een heel eind.

  160. kan iemand mij eens uitleggen hoe je er films op gaat kunnen kijken ? zijn dat alleen films of series die van de itunes store komen ? of ga je er ook divx enz op kunnen kijken ?

  161. Wel jammer had een ipad verwacht met echte laptop kenmerken dus veel meer geheugen en niet dezelfde interface als de iphone..

    Ga em zeker niet kopen wel jammer want had em graag gewkochy

  162. Het ergste van al vindt ik eigenlijk dat de amazing ipad nog steeds geen flash ondersteund, duidelijk te zien aan de websites die worden bezocht, echt belachelijk, the whole internet is dus weeral is een grote overstatement.

  163. Ik ben zwaar teleurgesteld in apple. Dit is gewoon een opgeblazen iphone, of beter gezegd een opgeblazen ipod touch. Want ja de iPad heeft geen belfunctionaliteit.

  164. Origineel geplaatst door reaperke
    Het ergste van al vindt ik eigenlijk dat de amazing ipad nog steeds geen flash ondersteund, duidelijk te zien aan de websites die worden bezocht, echt belachelijk, the whole internet is dus weeral is een grote overstatement.

    Het kan mij eigenlijk niet zo boeien of er flash wordt ondersteund. Voor heel veel sites zijn er non-flash sites die aangepast zijn voor een browser op een telefoon. Flash voor web is zo goed als dood, dus ik mis het niet. jQuery FTW 🙂

  165. Waar ik zeker toekomst in zie is iBook. Dan moet de iPad wel een rustig beeld geven, anders is het geen reader. Het is een gat in de markt als je naast boeken ook NL kranten en tijdschriften kan lezen op de iPad. Hopelijk springen NL uitgevers hier snel op in. Dan heeft de iPad zelfs voor gebruikers van een Macbook en iPhone een welkome aanvulling. Van mij mogen de abonnementen even duur zijn als de hard-copy abonnementen. Een soort iTunes voor tijdschriften. Met een inzage in de exemplaren. Dat scheelt weer een wandeling naar de kiosk Met 3g kan je ook je Staatsloten kopen. Alleen sigaretten komen er niet uit. Bovendien scheelt het veel oud papier!

  166. Geen USB en/of SD slot?
    Vind ik persoonlijk een heel gemis !!

  167. De met 3G uitgeruste iPad modellen maken gebruik van micro-simkaarten. Kan iemand vertellen welke provider in Nederland deze micro-simkaarten reeds gebruikt? Zijn er al andere GSM-toestellen die deze nieuwe micro-simkaarten gebruiken?

  168. @Jochem Oldemans:
    Flash dood? Heel veel website zijn nog afhankelijk van flash. IE6 is ook troep maar daar moeten we ook voor blijven ontwikkelen. Om een mooi voorbeeld te noemen, 99% van alle zogenaamde ajax uploaders maken gebruik van flash.

  169. Origineel geplaatst door Jeroen
    h

    Zoek dat maar eens uit hoeveel pagina’s nog flash gebruiken. Ik gebruik al een tijdje geen flash meer voor wat leuke effecten op een site. Bekijk jQuery maar eens…

    Wat wilde je sowieso met die uploaders doen? Een iPhone heeft nog altijd geen verkenner waarmee je files kunt selecten.

  170. Wat ik nog wel zou willen weten…
    Als in NL er voorlopig geen 3G-versie komt (en kleine simkaarten beschikbaar zijn) zou je dan via de wel aanwezige USB-poort een Dongel kunnen gebruiken?
    Of via bijv. Iphone iets met bluetooth/tethering?
    Iemand enig idee?

  171. Origineel geplaatst door Jochem Oldemans
    Origineel geplaatst door JeroenhZoek dat maar eens uit hoeveel pagina’s nog flash gebruiken. Ik gebruik al een tijdje geen flash meer voor wat leuke effecten op een site. Bekijk jQuery maar eens…Wat wilde je sowieso met die uploaders doen? Een iPhone heeft nog altijd geen verkenner waarmee je files kunt selecten.

    ik denk dat je totaal de plank mis slaat. het gaat Jeroen in dit verhaal niet om de leuke effectjes, daar gaat het namelijk al jaaaaaren niet meer om met flash. het gaat ook niet om de sites die in flash gebouwd zijn maar om het kunnen kijken van filmpjes die in flash zijn.

    Jeroen is overigens de ontwikkelaar van enkele jQuery plugin, dus kom nou niet met ‘moet je jquery’ maar eens bekijken.

  172. Origineel geplaatst door Jochem Oldemans
    Zoek dat maar eens uit hoeveel pagina’s nog flash gebruiken. Ik gebruik al een tijdje geen flash meer voor wat leuke effecten op een site. Bekijk jQuery maar eens…Wat wilde je sowieso met die uploaders doen? Een iPhone heeft nog altijd geen verkenner waarmee je files kunt selecten.

    jQuery (1.4.1 ondertussen) is meer dan alleen visuele effecten. Het gaat er niet zo zeer om wat ik wil met flash uploaders maar wat dacht je van bijvoorbeeld flickr of wordpress (ik noem maar wat op). Maar goed ik was even vergeten dat alleen de iPhone wordt gebruikt om te browsen. Dan is het logisch dat apple de standaarden voor internet bepaald.

  173. @jochem oldemans… even een kleine tip: er is al een hele lange tijd een update uit voor jquery, misschien handig om je site eens te updaten.

  174. Wat ik betreft de ereader functionaliteit zou willen weten over de iPad:
    – kan ik de epub boeken die ik nu al bezit en op mijn iPhone lees via Stanza straks ook gewoon blijven gebruiken op de iPad? Zowel via Stanza als via de Apple iBook applicatie?

    – kun je iedere PDF erop lezen die je nu bijv. gewoon op je iMac leest?Bijv. via DocsToGo of een andere app. En kan ik dan net zo makkelijk synchroniseren met mn iMac?

  175. Het is het net niet.
    -Je hebt geen multitasking, waardoor je het niet als computer kan gebruiken.
    – Het heeft geen flash waardoor internet niet volledig is. (ik heb hier 100% begrip voor op de iPhone, maar als ik dit ding even wil pakken als ik op de bank zit heb ik geen zin in legoblokjes)
    Waarom zou je dit ding pakken als je een macbook kan kopen voor iets meer met veel meer nuttige functies (de games daar gelaten)? Of een iPhone, als je wel de games wil, en voor even snel op internet?

  176. E-books ineens zo populair?

    ik zou wel een e-book gaan lezen als ze de boeken interactief maken, of leuker.

    bijv ambient sounds, waar een gedeelte van een boek afspeelt, als er dan een omgevingsgeluid afspeelt, bijv een scene op een markt, dat je dan geluiden van een markt hoort, mensen schreeuwen (wel zachtjes uiteraard) oid.

    of animaites ipv de oude plaatjes, of interactie, dat een boek op verschillende manieren kan aflopen door keuzes die gemaakt worden in een boek.. dan zou ik wel gaan lezen!

  177. Misschien is de vraag al gesteld maar kun je niu wel/niet er mee bellen? Ik hoor verschillende verhalen.
    Liefst wil ik gewoon bellen via het mobiele netwerk evt. met BT headset oid. Maar via Skype / VOIP en dat soort zaken kun je toch gewoon alle mobiele en vaste bellers bereiken??? Groeten van een relatieve leek op dit gebied.

  178. Oh ja, ook ZEEEEEEER belangrijk: ben je, net als met de iPhone nu, beperkt aan het aantal applicaties, 11 x 16=176 nu, waar ik allang ver over heen zou willen of zijn we eindelijk van die veel te kleine begrenzing af (met een Appstore waar nu al 140.000 apps in zitten zou ik er graag toch wat meer dan 176 op mn iPad kwijt kunnen)

  179. Hoe gaan ze dat doen met de iphone apps, moet je die dan weer opnieuw kopen voor de ipad of krijg je die als je ze al voor je iphone hebt gekocht dan (met aangepast formaat) voor de ipad?? and what about the updates?

  180. @Lucien1966:

    Je kunt je IPhone Apps synchroniseren met ITunes en dan kan de IPad ze weer inlezen. Later zullen de Apps een update krijgen zodat ze ook geschikt zijn voor de IPad, zodat je niet meer hoeft te vergroten. Maar ik heb mij laten vertellen dat de kwaliteit zeer goed is, zelfs wanneer het 2 maal is vergroot.

  181. alvast 1 man die niet wacht op dit apparaat, net als ik, maar het is geen vriend van me 🙂
    http://www.youtube.com/watch?v=lQnT0zp8Ya4

  182. Vraag me af wanneer je de ipad ook kan jailbreaken =P

  183. Wat een machtige post! Ik ga de iPad waarschijnlijk wel kopen gezien de vele opties en het lage gewicht. Bedankt voor de informatie!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.