AR-brillen

Apple investeert in OLED-schermen voor augmented reality-brillen

Apple helpt mee aan de ontwikkeling van OLED-schermen voor AR-brillen, door te investeren in het bedrijfje EMagin. Zij maken componenten voor augmented reality-headsets, een onderwerp waar Apple al jarenlang in geïnteresseerd is.

Investering in OLED-schermen voor AR-bril

Apple heeft geld geïnvesteerd in EMagin. Dit bedrijf maakt schermcomponenten voor augmented reality-brillen, zo blijkt uit de website van het bedrijf. De OLED-schermen die Emagin levert bieden een scherper beeld dan de huidige AR- en VR-brillen op de markt. De investering maakt duidelijk dat Apple nog steeds plannen heeft in een eigen AR-bril. Er is geen sprake van een overname.

Update 13 februari: EMagin heeft aangegeven dat Apple geen investering in het bedrijf heeft gedaan.

Apple is één van de bedrijven die geld heeft gestoken in het bedrijf, naast LG Display Co. en investeerder Stillwater Holdings LLC. De aandelen van het bedrijfje schoten na de bekendmaking met 41% omhoog. Hoeveel Apple heeft bijgedragen is onbekend, maar het zou in totaal gaan om $10,6 miljoen.

AR-brillen

Met een augmented reality-bril zou Apple games en andere apps beschikbaar kunnen stellen op een nieuw apparaat. Volgens Bloomberg hoopt Apple op die manier nieuwe producten (en dus ook nieuwe inkomstenbronnen) te kunnen ontwikkelen naast de iPhone. Zo’n bril zou ook geschikt zijn voor video en zakelijke conferentiegesprekken.

Apple zou plannen hebben om de technologie in 2019 klaar te hebben, zodat de eerste producten in 2020 kunnen verschijnen. Ze zouden daarbij gebruik kunnen maken van de diensten van toeleverancier Quanta Computer Inc., die eerder investeerde in Lumus. Dit is een fabrikant van AR-componenten. Tim Cook heeft al meermaals aangegeven dat hij een grote toekomst ziet voor augmented reality.

Eerder vandaag onthulde Bloomberg enkele nieuwe functies voor iOS 12 aan zou werken, zoals een multiplayer-functie voor augmented reality-games. Daardoor wordt het mogelijk dat meerdere mensen tegelijk een AR-game spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 februari 2018, 18:37
Bron Bron Bloomberg
Categorie Achtergrond
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.