Apple introduceert nieuwe iMac-modellen met quadcore-processors en Thunderbolt

Apple heeft vandaag nieuwe iMac-modellen geïntroduceerd met Intel's laatste generatie Core i-processoren en de nieuwe Thunderbolt-poort aan boord.

imac nieuwNa vele uren offline te zijn geweest is de Apple Store vandaag weer bereikbaar. Zoals verwacht heeft Apple nieuwe iMac-modellen geïntroduceerd. De nieuwe iMac-modellen zijn nog steeds verkrijgbaar in 21,5- en 27-inch-beeldschermvarianten: twee 21,5-inch-modellen en twee modellen met een schermdiagonaal van 27 inch. Alle vier de modellen zijn voortaan voorzien van Intel’s laatste generatie Core i-processors, beter bekend onder de codenaam “Sandy Bridge”. Ook nieuw is de Thunderbolt-poort voor zeer snelle dataoverdracht, die in februari zijn debuut in de vernieuwde MacBook Pro-lijn maakte. Het ontwerp is ongewijzigd gebleven.

imac nieuwDe 21,5-inch iMac is verkrijgbaar in twee configuraties: een met een 2,5 GHz quadcore Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6750M (512 MB) en een 500 GB harde schijf; en een tweede model met 2,7 GHz quadcore Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M (512 MB) en een 1 TB harde schijf. De 27-inch iMac is eveneens verkrijgbaar in twee configuraties: een met een 2,7 GHz quadcore Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M (512 MB) en 1 TB harde schijf; en een model met een 3,1 GHz quadcore Intel Core i5, AMD Radeon HD 6970M (1 GB) en dezelfde 1 TB harde schijf.

Alle modellen hebben standaard 4 GB werkgeheugen, een 8x SuperDrive en een Thunderbolt-poort aan boord. De 27-inch iMac heeft twee Thunderbolt-poorten. Optioneel kan het werkgeheugen worden uitgebreid naar maximaal 16 GB en de opslagcapaciteit naar 2 TB; SSD-schijven zijn eveneens mogelijk. Wie nog meer rekenkracht nodig heeft, kan het 21,5-inch-model en 27-inch-model tegen een meerprijs voorzien van quadcore-processors tot respectievelijk 2,8 en 3,4 GHz.

De tabel behorende bij dit artikel is helaas verouderd en daarom niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Meer informatie: Apple

Waarom staat dit artikel op iPhoneclub? We hebben van meerdere lezers de vraag gekregen waarom we hier op iPhoneclub aandacht aan besteden. Omdat de Apple Store lange tijd offline is geweest én omdat er een belangrijk nieuw Apple-product is aangekondigd, willen we toch even uitleggen wat er aan de hand is geweest en wat er precies is aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2011, 15:14
Categorie iDevices
Onderwerpen apple store, mac

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.