Reacties voor: ‘Apple innoveert te snel, ontwikkelaars raken gestresst’

Ontwikkelaars hebben het moeilijker gekregen met iOS 8: in plaats van losstaande apps moet alles met elkaar praten, moeten apps data doorgeven en het moet sneller klaar zijn dan voorheen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Autolayout werkt vaak niet niet helemaal lekker dit brengt problemen met zich mee voor iPhone 6 (plus) ondersteuning.

  2. Dat ze eens opschieten met de iphone 6 optimalisatie. Erg teleurstellend dat bedrijven als whatsapp(facebook) nu.nl (sanoma) en nos nog niet eens een update uitbrengen

  3. Dat de ontwikkelingen te snel gaan is op zich geen probleem, maar het moet dan ook goed werken. Sinds iOS 8 zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd in de opbouw van de code structuur. Apple probeert je ook naar de richting van Swift te duwen, welke ook nog absoluut niet naar behoren werkt en momenteel nog erg beperkt is.

    Als developer ben ik momenteel meer bezig met het verhelpen van bugs van voorgaande apps door workarounds te zoeken en op te lossen dan het daadwerkelijk (door)ontwikkelen van nieuwe en bestaande apps.

    Het artikel zegt niets teveel, ook ik raak steeds meer gefrustreerd hierdoor en het brengt echt wel slaapproblemen met zich mee. Het is al zo erg dat ik bijna de handoek in de ring wil gooien en stoppen met het developen voor Apple. Na iOS5 is het allemaal bergafwaarts gegaan helaas!

  4. De IT-industrie gaat razendsnel en als je daar niet in mee wil of kan, is dat niet Apple’s probleem.
    Apple moet leading zijn, het heeft geen keus. Dat het allemaal te snel zou gaan, lijkt me onzin.
    Apple is een prima enabler – wat wil zeggen dat developers die snel WILLEN daartoe de mogelijkheden moeten hebben en anderen het op hun eigen tempo kunnen doen.
    Nieuwe schermformaten ondersteunen kan bijv. snel.
    Ondersteuning van alle -kits en extensies kost veel meer tijd maar daar kan je jezelf wel weer mee profileren.
    Onnodige complexiteit kan je als developer vermijden door (eerst) alleen basisfuncties te ondersteunen (niemand verplicht Fantastical om die hele kalender in NC te hijsen)

    Wat je Apple wel kan verwijten is de (hopeloos) selectieve communicatie, merendeels via rumor-kanaal, over release schema’s en uitrol van functies. Die op de meest onverwachte tijden verschijnen, weer half ingetrokken worden, en dan zonder kommentaar opeens weer terug zijn.
    Release notes die meer vragen oproepen dan beantwoorden.
    En basisfucties (Wifi, Bluetooth) moeten altijd rock solid zijn – maar dat is weer een ander chapiter…

  5. @icook: Vooral aangezien je apps zelf al kunt optimaliseren met een jailbreak tweak.

  6. Gelukkig herkenning vanuit onverwachte hoek: check je werkstress – campagne vanuit de overheid

  7. Apple is vandaag de dag ook traag met het keuren van Apps. Daarom duurt het zo lang voordat er updates komen.

    Een jaar geleden werden mijn Apps binnen 3 a 5 dagen gekeurd, nu wacht ik vaak 14 a 21 dagen…

  8. Absoluut mee eens dat technologie snel veranderd en innoveert. Ben recent begonnen met ontwikkelen voor mobiele software (iOS) en ze hebben nu niet alleen Swift (wat niet noodzakelijk een vereiste is, overigens), maar al die continue veranderingen houdt je wel aan het denken.

    Ben het overigens niet met alles eens; voor essentiele apps vind ik het wel belangrijk dat alle mogelijkheden worden benut (WhatsApp), maar van het gros van de apps vind ik het voldoende als ze eindelijk mijn 6+ scherm ondersteunen.

  9. Ik ben het niet eens met “Nest vs. HomeKit”. Het lijkt me dat Nest prima kan aansluiten als één van de apparaten van HomeKit.

    Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Autolayout werkt vaak niet niet helemaal lekker dit brengt problemen met zich mee voor iPhone 6 (plus) ondersteuning.

    Waar heb je het over? Auto-layout werkt fantastisch! Ik kan nu zo snel dingen layouten die op magische wijze direct werken op meerdere resoluties!

    Alleen is het nog niet helemaal lekker in Storyboard geïmplementeerd, misschien is dat wat je bedoelt. Daarom doe ik vaak alles in code. De truc is alleen dat je voor elke situatie moet afwegen of je storyboard, visual format of pure constraints gebruikt.

  10. Ik kan me er iets bij voorstellen. Aan de andere kant…
    Stabiel op iOS 8 en de grootte van de nieuwe schermen zijn nu prioriteit 1. Een widget, share extensions zijn secundair.

    Bedrijven die op dit moment veel met mobiel hebben (banken maar ook nieuws en sociale zaken) zijn wel traag. De banken zouden Touch ID moeten omarmen. Zij hebben wel geld voor die apps.

  11. Apple innoveert te snel. Het is nog nooit zo slecht geweest na een update.
    Los eerst de IOS 8 problemen op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.