Carousel van Dropbox foto's verbergen iPhone

Carousel van Dropbox maakt foto’s verwijderen makkelijker

Dropbox' aparte foto-app Carousel voor iPhone maakt foto's verwijderen nu makkelijk. Ook inzoomen, uploaden en foto's sluiten is eenvoudiger.

Carousel van Dropbox foto's verbergen iPhoneTot nu toe slaat de aparte fotoalbum-app van Dropbox nog niet echt aan, maar Dropbox is niet van plan de handdoek in de ring te gooien voor Carousel. De applicatie voor de iPhone kreeg een update die het makkelijker moet maken om foto’s en video’s te beheren in je Dropbox-cloudopslag. De rare tussenstap van eerst beelden selecteren en verbergen voordat je ze definitief verwijdert, is uit de app gehaald.

Je kan foto’s nog wel verbergen in Carousel. Zo verdwijnen ze uit het zicht, maar nog niet van je Dropbox-account. Dropbox heeft gelukkig geluisterd naar de klanten: vanaf nu kan je ook gewoon foto’s en video’s verwijderen. In het overzicht van thumbnails selecteer je meerdere foto’s of video’s om ze in één klap van Dropbox te verwijderen. Nieuw is daarnaast dat je op je detailpagina van een foto centraal onderin op de prullenbak kan drukken om foto’s weg te bonjouren. Je kan een foto in fullscreen nu overigens dubbeltikken om in te zoomen, en omlaag vegen om te sluiten.

Carousel Dropbox foto's selecteren Carousel Dropbox foto delen iPhone

Het delen van een enkele foto in Carousel is ook eenvoudiger gemaakt, met een nieuw deelmenu dat erg op dat van iOS 8 lijkt, maar het niet is. In Carousels deelmenu is de eerste deelknop Carousel zelf, waarmee je een collectie beelden makkelijk met andere gebruikers kan delen. Pas als je ‘Meer’ drukt krijg je het normale iOS 8-deelmenu te zien, dat je zelf kan inrichten met de extensies van andere apps.

Foto’s in camerarol en Dropbox

Wie begint met Carousel gebruiken, zal even raar opkijken. De app toont namelijk van zichzelf alle foto’s en video’s die in je fotoalbum staan, en dus niet alleen de beelden in je Dropbox-cloudopslag. Aan een sync-logootje rechtsonder zie je of een foto of video al op Dropbox staat. Door in de tijdbalk onderin naar ‘Vandaag’ te bewegen, zie je hoeveel foto’s en video’s nog geüpload worden naar de dienst.

Lees ook: Beste cloudopslag-apps op iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2014, 10:13
Categorie Apps
Onderwerpen carousel, dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.