Viddy iPhone

Video-app Viddy stopt op 15 december 2014

Video-app Viddy is uit de App Store verdwenen en zal vanaf 15 december 2014 niet meer werken. Je kunt je video's nu nog downloaden.

Viddy iPhoneDe video-applicatie Viddy is uit de App Store verwijderd. Dit heeft de ontwikkelaar bekendgemaakt in een blogpost. Heb je de app nog op je iPhone staan, dan zal hij blijven werken tot en met 15 december 2014. Vanaf die datum worden de servers achter Viddy gesloten. Hiermee komt een einde aan een video-app die in 2012 nog miljoenen keren werd gedownload.

Viddy verscheen in 2011 in de App Store. De app werd toen gelijk de ‘Instagram voor video’ genoemd. Wellicht heeft dat iets te maken met het stoppen van de app: inmiddels heeft Instagram zelf een veelgebruikte videofunctie. De ontwikkelaar van Viddy brengt het sluiten van de app echter op een positieve toon: door met Viddy te stoppen maakt hij zich klaar voor een groot nieuw project dat in 2015 wordt onthuld. Dit project heeft alles te maken met de overname van Viddy door Fullscreen.

We zagen Viddy al eens eerder uit de App Store verdwijnen, maar toen werd de app door Apple weggehaald wegens erotische content.

Vanaf 15 december is de Viddy-app niet meer te gebruiken. Hierdoor kun je ook niet langer je geüploade video’s bekijken. Het is echter voor die datum mogelijk om op Viddy.com al je video’s op het sociale netwerk te downloaden op een computer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2014, 11:33
Categorie Apps
Onderwerpen viddy, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.