Apple: in twee dagen ruim een miljoen aanmeldingen voor Ping

Apple heeft bekendgemaakt dat inmiddels ruim een miljoen iTunes-gebruikers zich heeft aangemeld voor Ping, Apple's nieuwe sociale muzieknetwerk.

PingApple maakte afgelopen nacht middels een persbericht bekend dat zich in twee dagen ruim een miljoen nieuwe gebruikers hebben aangemeld voor Ping, Apple’s eigen sociale netwerk voor muziek dat het bedrijf afgelopen woensdag als onderdeel van de nieuwe iTunes 10 introduceerde. Toch is een miljoen maar ongeveer 0,6 procent van het totale aantal iTunes Store-accounts. Voorlopig lijkt het er op dat mensen nog niet echt warmlopen voor Ping.

De nieuwe dienst ligt dan ook al onder vuur sinds de introductie van afgelopen woensdag. Aanvankelijk zou Ping ook met Facebook gekoppeld kunnen worden, maar volgens Apple-topman Steve Jobs stelde Facebook te zware eisen aan de overeenkomst, waardoor de integratie er op het laatste moment is uitgehaald. Ook heeft de dienst al een aantrekkingskracht op notoire spammers.

Apple zelf is zoals altijd positief over zijn eigen producten. Volgens het bedrijf heeft eenderde van de mensen die iTunes 10 hebben gedownload zich inmiddels aangemeld bij Ping. Dat komt dus neer op 3 miljoen downloads van iTunes 10 tot nu toe. Veelal zullen mensen de nieuwe dienst ook uit willen proberen, of het uiteindelijk actieve gebruikers blijven is nu nog moeilijk te zeggen. Eddy Cue, Apple’s vice president of Internet Services, klinkt in ieder geval hoopvol:

As many more people download iTunes 10 in the coming weeks, we expect the Ping community to continue growing.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2010, 13:15
Categorieën Diensten, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen cijfers, itunes, sociale netwerken

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.