tim-cook-ibm-samenwerking

Apple en IBM breiden samenwerking uit naar gezondheidszorg

Apple en IBM breiden hun samenwerking uit. IBM gaat gezondheidsdata van HealthKit en ResearchKIt gebruiken voor IBM's supercomputer Watson.

apple-ibm-cook-romettyApple en IBM werken al nauw samen op het gebied van zakelijke toepassingen. Dat heeft de afgelopen maanden een aantal MobileFirst-apps voor uiteenlopende bedrijfstakken opgeleverd. Maar ze gaan nog een stap verder: Apple en IBM gaan ook samenwerken in medisch onderzoek. Daarvoor zal de kunstmatige intelligentie van IBM’s supercomputer Watson worden gebruikt. IBM gaat data die is verzameld op iOS-toestellen dankzij ReseachKit en HealthKit, verzamelen en analyseren.


De data zal daarbij anoniem worden gemaakt en opgeslagen in een beveiligde online omgeving, die onderzoekers kunnen raadplegen. Het plan is om van Health Cloud een open omgeving te maken. Apps die gebruik maken van HealthKit en ResearchKit kunnen gemakkelijk data opslaan, aggregeren en verder verwerken, zo belooft ‘Big Blue’.

ibm-watson-health-graphic

Apple introduceerde HealthKit vorig jaar, als een platform voor ontwikkelaars om apps te maken voor de nieuwe gezondheidsfuncties in iOS 8. Begin dit jaar volgde ResearchKit, een oplossing om mee te doen aan medisch onderzoek. Wetenschappers kunnen eenvoudig een grootschalig onderzoek opzetten en data verzamelen van anonieme gebruikers. Het gaat dan bijvoorbeeld over ziektes zoals diabetes en kanker. Het leidde tot een massale hoeveelheid aanmeldingen. Maar aan alleen data heb je niets. Daarom gaat IBM aanvullende diensten aanbieden, zodat er bijvoorbeeld gemakkelijker patronen kunnen worden ontdekt in een grote hoeveelheid data. Bovendien gaat IBM aan de slag met HealthKit: ze hebben vandaag aangekondigd dat ze een reeks zakelijke wellness-apps gaan maken, waarmee bedrijven kunnen zorgen dat hun medewerkers meer op hun gezondheid gaan letten.

Lees ook: Deze vijf ResearchKit-apps doen onderzoek naar ziektes

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 april 2015 om 9:36
Onderwerpen
,
Categorie
Achtergrond
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.