audiobooks-in-ibooks

Audioboeken voortaan in iBooks-app te beluisteren (vanaf iOS 8.4)

Apple heeft in iOS 8.4 de audioboeken verplaatst naar de app iBooks. Leesboeken en luisterboeken vind je voortaan overzichtelijk bij elkaar, met nog wat extra functies.

Ben je een liefhebber van audioboeken en vraag je je af waar ze sinds iOS 8.4 gebleven zijn, dan is het antwoord simpel. Apple heeft in iOS 8.4 ervoor gekozen om audioboeken naar de iBooks-app te verplaatsen. Je vindt ze dus niet meer terug in de Muziek-app, die in iOS 8.4 totaal is vernieuwd. Download je een audioboek op de iPhone, dan verschijnt deze vanaf iOS 8.4 automatisch op het tabblad Audiobooks in de Apple Books (iBooks)-app. Een klein icoontje met een hoofdtelefoon maakt duidelijk dat het om een luisterboek gaat.

audiobooks-in-ibooks

Tik je op de cover van een audioboek, dan zal deze meteen beginnen te spelen waar je de laatste keer bent gebleven. Apple heeft ook iets nieuws toegevoegd: je kunt nu vegen over de cover, om vooruit of achteruit te springen. Veeg je over de cover en houd je even je vinger vast, dan kun je in sprongen vooruit of achteruit spoelen. Via de instellingen geef je aan hoe groot de sprongen moeten zijn: je hebt keuze uit 10, 15, 30, 45 of 60 seconden. Zo kun je een interessant fragment nog een keertje luisteren of bij een saai fragment wat sneller ‘doorbladeren’.

Audioboeken nu met hoofdstukken

Een andere verbetering is dat je nu hoofdstuktitels kunt zien en snel naar een bepaald hoofdstuk kunt springen. Deze functie lijkt nog niet helemaal af, want in plaats van werkelijke hoofdstuktitels krijg je tracknummers te zien, alsof het om muziek gaat. Apple heeft in de komende betaversies van iOS 8.4 nog alle tijd om dit recht te trekken.

Dat Apple audioboeken voortaan toont in de iBooks-app is eigenlijk wel logisch. Het gaat immers om boeken en niet om muziek. Om dezelfde reden haalde Apple ooit podcasts uit de Muziek-app en maakte er een losse app van.

Apple bracht afgelopen nacht de eerste beta van iOS 8.4 uit, met een compleet vernieuwde Muziek-app. Je kon er meer over lezen in ons eerdere artikel.

Lees ook: iOS 8.4 beta 1 met vernieuwde muziekapp uitgebracht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2015, 10:19
Categorie iOS
Onderwerpen audioboek, ibooks

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.