Mixed Reality headset van Apple

Reacties voor: Gerucht: ‘Apple’s mixed reality-headset werkt met maandelijks abonnement’

Apple's aankomende mixed reality-headset krijgt al een flink prijskaartje, maar daar zou volgens een analist ook nog een betaald abonnement bij komen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Zie het nut er toch al niet van in, met een abonnement al helemaal niet. Kijk wel gewoon om me heen. Echt overbodige dingen, behalve voor de wetenschap of bedrijven die mensen op afstand kunnen helpen. Maar goed, dit is mijn ervaring.

    Heb liever een bril met informatie erin, veel fijner. 😁

  2. Jammer dat een veelbelovende technologie wordt gekoppeld aan kansloze verdienmodellen.

  3. Sommige bedrijven verkopen dure spullen, sommige bedrijven verkopen abo’s.

    Apple: Hold my beer.

  4. Apps of dit soort hardware met abbo’s komen er hier niet in.

    Jammer apple.

  5. Tja dat was te verwachten. Duizenden euro’s? Denk alleen voor bedrijven interessant. Wie gaat er nou paar duizend euro uitgeven aan een VR bril.

  6. Waarschijnlijk kansloos tegen de prijsstrategie van de Oculus Quest 2

  7. Geloof hier helemaal niets van. Maar dan ook helemaal niets. Apple heeft nog nooit ergens geld voor gevraagd als het geen hele duidelijk toevoeging of service is. Betalen voor de normale software die bij de hardware hoort. Never nooit niet. Gaat ook niet gebeuren. Wat wel zou kunnen: de eerste headsets zijn voor ontwikkelaars bedoeld. Net als de eerste M1 Macs. Daarbij kan je als ontwikkelaar hulp van Apple krijgen om nieuw software “apps” te ontwikkelen. Wellicht dat daar de geruchten over gaan. Ik geloof ook niet dat het peperduur apparaat wordt. Dan blijft het een niche product. Apple heeft er alle belang bij dat het een massaproduct wordt.. Apple heeft de ontwikkelaars nodig om interessante software voor te maken. Maar dan is er wel een massamarkt nodig.

    Mijn voorspelling: dit is een apparaat dat voor de consument ongeveer net zo duur wordt als een mobiele telefoon. En het misschien op den duur gaat vervangen. Apple gelooft heilig in dit product dus dan moeten ze het ook kunnen aanbieden tegen prijzen voor een massa markt.

  8. Ik zou zeggen, Apple, kijk om je heen wat er zoal in de wereld gebeurt! Mooie producten maken, ik ben er idolaat van. Maar een groeiend financieel onbehagen bij veel mensen maakt toch wel (incl. mezelf) dat men bewuster kiest wat wel en niet haalbaar is!
    Waanzin om hier zoveel geld voor neer te tellen en dan nog met een abo!
    Ik wil trouwens mijn oude iPhone 8 dit jaar vervangen, ik bedoel maar.

  9. Ik kan me niet voorstellen dat alle ervaren managers bij Apple zulke domme beslissingen zouden maken 🙂

  10. Origineel geplaatst door Clifford Evers Janssen
    Tja dat was te verwachten. Duizenden euro’s? Denk alleen voor bedrijven interessant. Wie gaat er nou paar duizend euro uitgeven aan een VR bril.

    Ik heb ooit een directeur van een groot softwarebedrijf zoiets horen zeggen over mobiele telefoons… 😉 😉

  11. Nu heb je een tv, monitor, tablet en mobiele telefoon. Dat heb je met zo’n bril allemaal niet meer nodig. Je hebt een 360 graden scherm met een betere resolutie dan al je huidige apparaten. Kijk links naar je virtuele bureau met 6 beeldschermen en virtuele telefoons om snel met je belangrijkste klanten te communiceren of ga de meeting room in en zit met elkaar in de Oval Office. Kijk rechts en je stapt in een gigantische bioscoop om Netflix te kijken. Draai je om en je zit in het stadion in Beijing te kijken naar de Olympische spelen. Of je voert een ruimtewandeling uit vanuit het ISS terwijl je de aarde op de achtergrond hebt met live zicht op storm Eunice. Wat dacht je van natuurfilms. Of spring in de auto van Max Verstappen en kijk live mee met zijn race vanuit de 360 helmet cam. Hier ga je straks echt met alle liefde dikke knaken voor neerleggen hoor. Het vervangt de realiteit niet, maar wel alle andere schermen waar je nu naar zit te kijken. De realiteit komt pas in gevaar als we echte Holodecks kunnen maken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.