‘Apple had al plannen voor Siri in 2006’

In een nieuw patent beschrijft Apple de mogelijkheden van Siri. Het patent werd in 2006 aangevraagd.

ios-7-siri-etcHoewel Apple pas Siri in 2011 introduceerde, werd er al over de virtuele assistent nagedacht voordat de iPhone op de markt verscheen. Dit blijkt uit een patent dat Apple al in 2006 heeft aangevraagd, waarin uitgebreid de mogelijkheden van Siri werden vastgelegd. Het patent is deze week dan toch eindelijk aan Apple toegewezen. In de tekst heeft Apple het over een “methode en apparaat voor het bouwen van een intelligente, geautomatiseerde assistent”.

De virtuele assistent beschreven in het Apple-patent gaat wel een stap verder dan Siri. Door te kijken wat je op het moment aan het doen bent, kan het gepatenteerde systeem je automatisch op de beste manier bijstaan. Ziet Siri dat je in de badkamer staat, dan kan Siri je er bijvoorbeeld aan herinneren om je medicijnen te nemen. Met behulp van sensoren kan Siri volgens de patenttekst zo goed mogelijk interpreteren wat je doet en wat je exact nodig hebt.

We hebben eerder deze maand nog uitgebreid geschreven over de mogelijkheden van een iOS dat je automatisch te hulp schiet. Apple voegt steeds meer sensoren aan de iPhone toe die het ook voor Siri mogelijk kunnen maken om je situatie beter te beoordelen. Recente geruchten wijzen er op dat Siri op bijvoorbeeld de iWatch automatisch bepaalde apps kan tonen op basis van wat je doet. Ben je bijvoorbeeld aan het hardlopen, dan krijg je een fitnessapp in beeld.

Siri patent Apple 2006

Hoewel het pas onthulde patent uitgebreid de mogelijkheden van Siri beschreef, moest Apple een ander bedrijf overnemen voordat deze functionaliteit aan iOS werd toegevoegd. Siri is origineel ontwikkeld door een gelijknamig bedrijf. Vermoedelijk sloot het idee achter de virtuele assistent zo goed aan op Apple’s plannen, dat er voor een overname is gekozen.

Naast het Siri-patent heeft Apple deze week nog meer patenten bemachtigd, waaronder een patent op het huursysteem van iTunes en een eerder besproken camera-afstandsbediening.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2014, 8:04
Categorie iOS
Onderwerp siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.