iculture-vandaag
iCulture Vandaag

iCulture Vandaag: dit was dinsdag 18 maart 2014

Vandaag op iCulture onder meer de introductie van de 8 GB iPhone 5c, de terugkeer van de iPad 4 en nog veel meer nieuws en apps.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

iphone 5c groenVandaag was de dag dat Apple de eerste nieuwe producten van het nieuwe jaar op de markt bracht. Nou ja, nieuw. De door tegenvallende verkopen geplaagde iPhone 5c kreeg een 8 GB-variant die slechts in een beperkt aantal landen verkrijgbaar is. Ook bracht Apple de iPad 4 opnieuw op de markt als goedkoper alternatief voor de rest van de iPad-lijn. Maar er was ook nog ander nieuws: de afschaffing van roaming kwam een stap dichterbij, de Sonos-app krijgt binnenkort een volledig vernieuwd uiterlijk en een grote update voor ANWB Kamperen. En nog meer vandaag, zoals een update voor de Nederlandse golfbanen-app Golfy.

Nieuws

Apps

 • Hoe weet je of je de juiste maat hebt als je schoenen online bestelt? De vanHaren app voor iPhone helpt een voetje mee.
 • De Sonos Controller-app voor iOS krijgt deze lente eindelijk een langverwachte update met nieuw ontwerp en verbeterde zoekfunctie.
 • Hoe zou WhatsApp er uitzien met een onderscheidend uiterlijk: dit nieuwe concept valt goed in de smaak.
 • Een nieuwe naam en een nieuw betaalmodel: ANWB Kampeergids kreeg vandaag een grote update.
 • Ben je ondernemer of zzp’er en wil je altijd een vinger aan de pols houden? Deze apps helpen een handje mee.

Accessoires

 • LifePrint is een printer speciaal voor smartphones met iPhone-app die je gemakkelijk mee kunt nemen.
 • Belkin komt speciaal voor het onderwijs met nieuwe accessoires voor de iPad.

Ook leuk

 • In iCulture Deals natuurlijk veel afgeprijsde apps voor iOS, maar ook interessante games en apps voor de Mac.
 • In iCulture Speelt onder meer Keyword VS, de nieuwe game van de ontwikkelaar van Candy Crush en meer (nieuwe) games.

Meer vandaag

Apps die leuk zijn om te noemen, maar niet besproken zijn in een apart artikel:
ICV Golfy iPhone

 • De Nederlandse iPhone-app Golfy (gratis, afgebeeld), waarmee je Nederlandse golfbanen kan vinden, heeft qua techniek een kleine bugfix-update gehad vandaag. Maar de cijfers zijn wel interessant. Golfy indexeert inmiddels 30 golfbanen in Nederland, 1 in België, 1 in Duitsland en… 72 in Spanje. Binnenkort komen er 15 Nederlandse banen bij. De app is tot dusver 11.500 keer gedownload. Binnenkort krijgt de app onder andere een functie om vrienden uit te nodigen.
 • De Nederlandse coworking en projectmanagement-app Viadesk (gratis) biedt nu de mogelijkheid om eerdere versies van gedeelde documenten in te zien. Dat is een van de onderdelen van de nieuwe update. Andere aspecten van versie 1.8 zijn eindeloos scrollen door de nieuwsfeed, schakelen tussen persoonlijke en alle taken en allerlei verholpen fouten. De nieuwsfeed heet trouwens geen nieuwsfeed meer, maar Startpagina. Net als op de website.
 • De onlangs uitvoerig besproken concurrent Slack App (gratis) stond ondertussen ook niet stil. Versie 1.34 introduceert ondersteuning voor geanimeerde GIF-bestanden, meer opties voor privéberichten, een overzicht van teamgenoten als je op het punt staat een team in te springen en ook handig: als er een persoonlijke vermelding in een bijlage staat, krijg je die ook gepusht.

Reageren kan op de afzonderlijke artikelen.

Reageren kan onder de afzonderlijke artikelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2014, 16:44
Categorie Round-up
Onderwerp iculture vandaag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.