iPhone 5c iFixit

Apple: ‘Hackers zijn onze grootste bedreiging’

Apple beweert de meest efficiënte beveiligingsorganisatie ter wereld te hebben, die vooral vecht tegen hackers, niet tegen de overheid.

Apple heeft in een conferentiegesprek met diverse media meer inzicht gegeven in hun standpunten over beveiliging. Volgens Apple-engineers die onder andere met TechCrunch en The Verge spraken heeft Apple één van de meest efficiënte beveiligingsorganisaties ter wereld. Het gevaar komt volgens Apple’s engineers niet zozeer van overheidsdiensten, maar van hackers.


iPhone 5c iFixit

Apple is in een langdurige strijd met de Amerikaanse overheid verwikkeld over de vraag hoe de afweging tussen privacy en encryptie moet zijn. Maar in gesprek met meerdere verslaggevers gaven de beveiligingsexperts van Apple aan dat dit niet de grootste bedreiging vormt voor je online veiligheid. Bij het ontwikkelen van nieuwe beveiligingsmaatregelen kijken de engineers vooral naar de dreiging die hackers opleveren.

‘Apple is niet anti-overheid’

Verder zeggen de engineers dat Apple’s weigering om mee te werken in de FBI-zaak niet zozeer is ingegeven door de dreiging van terrorisme, maar om te zorgen dat gegevens veilig blijven voor hackers. Als de overheid op een iPhone kan inbreken, kunnen hackers dat immers ook. Apple wil niet worden gezien als anti-overheid. Ook willen ze niet de indruk wekken dat de iPhone een ideaal toestel voor criminelen is. Als de iPhone minder goed beveiligd zou zijn, zouden criminelen immers wel zelf kiezen voor sterk versleutelde berichtenapps.

Security White Paper

De engineers legden ook enkele principes uit, die in het Security White Paper (pdf) te vinden zijn. Daarin beschrijft Apple hoe ze met functies als Secure Enclave, Touch ID, tweefactorauthenticatie en end-to-end encryptie jouw data proberen te beschermen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.