Reacties voor: Waarom Apple geen haast heeft met een 5G iPhone

2018 is het jaar waarin 5G-netwerken beschikbaar komen voor een groter publiek. De eerste 5G-smartphones zullen in 2019 in de winkel liggen, maar Apple zal daarmee waarschijnlijk geen haast maken. We zullen tot minstens 2020 moeten wachten tot er een 'echte' 5G iPhone is.
Lees het complete artikel → Waarom Apple geen haast heeft met een 5G iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Nou het heeft twee kanten , je kunt idd zeggen het hoeft nog niet want het kan toch nog niet gebruikt.
    Maar het is ook de kip en t ei, wie is er t eerst.
    En daarbij een iPhone wordt zomaar 7 of 8 jaar gebruikt , ik heb nog een 4s als 2e toestel,dus als 5g nu al kan maar over 2 jaar pas gebruikt bijvoorbeeld kan t toestel dan nog een jaar of 6 gebruikt met 5g terwijl je nu dus door moet met 4G .
    Die 4s draait ook op 3 pg nog………

  2. En Apple wil meer onderzoek doen naar de negatieve gevolgen van 5G

  3. Zou 5G echt ons leven verbeteren ten opzichte van de huidige snelheid?

  4. NFC is ook al toepasselijk maar ….helaas

  5. Precies het gezeik waarom licenties slechts zijn voor de consument,.
    zeer slecht zelfs.

  6. De iPhone 5 en iPad 4 (2012) hadden als 1 van de eerste toestellen 4G. Nog voordat 4g in Nederland was. Helaas besloten ze hier toen om voor Vodafone en KPN een frequentie te gebruiken die niet ondersteund werd door deze toestellen. Dus moest je voor 4G naar T-Mobile. Pas toen de iPhone 6s (2015) er was gooide Vodafone landelijk een 2e 4G frequentie open waarmee je toen deze inmiddels verouderde toestellen bij hun op 4G kon gebruiken

    De iPhone 6s (2015) en iPad Pro 9.1 inch (2016) zijn de eerste apparaten van Apple die LTE Advanced ondersteunen. Dit wordt volgens mij nog steeds niet landelijk ondersteund.

    Dus denk ik dat het nog wel wat jaartjes zou gaan duren voordat je optimaal van 5G in heel nederland kan genieten.

  7. @Dapaool: dit klopt niet. Ik had in 2012 een iPhone 5 en was eind dat jaar met m’n verjaardag in Noordwijk aan Zee en had daar 4G van Vodafone.

  8. Dat ze maar eens eerst 4G dekkingsgebieden goed uitbreiden, bij sommige gebieden in grensstreken zakt het naar 3g of zelfs nog erger: E of GPRS.

  9. En dan erbij 5G heeft voor telefoons niet heel veel meer toepasbare waarde.

    4G kan gemakkelijk 4K en zelfs 8K streamen.

  10. Origineel geplaatst door Sandra
    Dat ze maar eens eerst 4G dekkingsgebieden goed uitbreiden, bij sommige gebieden in grensstreken zakt het naar 3g of zelfs nog erger: E of GPRS.

    Dat is de provider
    Niet Apple

  11. @Maurice Hollink: In de randstad en drukke gebieden had Vodafone inderdaad al heel snel 4G op 1800 Mhz om te voorkomen dat de 4G 800 Mhz teveel werd belast. Maar voor de rest van Nederland duurden het nog een paar jaar voor 4G 1800 Mhz werd geactiveerd. Dit tot ergernis voor de mensen die het moesten doen met een GPRS (2G) verbinding vooral in het oosten van het land

  12. Ach, wat moeten we ook met 5G zo lang we het nog met bundels van een paar gigabyte moeten doen. De vraag is dan: jaag je je data er doorheen in 2 uur of 1 uur 🙄

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.