Apple geeft geen verlofdagen in tweede week van oktober

Apple wijst verlofverzoeken voor de tweede week van oktober – om precies te zijn 9 tot en met 12 en 14 en 15 oktober – af. Dit wijst op een introductie van iOS 5 op 10 oktober en de verkoopsstart van de nieuwe iPhone(s) op 14 oktober.

AppleVolgens AppleInsider wijst Apple verzoeken van (retail)medewerkers af om in de tweede week van oktober verlof op te nemen. Het zou specifiek gaan om de data 9 tot en met 12 oktober en 14 en 15 oktober, zo verklaarden insiders tegenover de website. Dit zou erop wijzen dat Apple een extra toestroom van klanten verwacht die te maken heeft met de introductie van het nieuwe iOS 5-besturingssysteem, de lancering van iCloud en de vijfde generatie iPhone(s).

De eerste data zouden te maken kunnen hebben met de officiële release van iOS 5 voor bestaande iOS-gebruikers. Apple informeerde eerder zijn AppleCare-afdeling al dat men vanaf maandag 10 oktober rekening dient te houden met een toename van iOS-gerelateerde vragen van klanten. Dit wijst erop dat Apple van plan is om iOS 5 op 10 oktober officieel te gaan uitbrengen.

Opvallend is dat Twitter op 10 en 12 oktober twee ontwikkelaarssessies organiseert die een sterke nadruk hebben op de nieuwe Twitter-integratie van iOS 5. Twitter wil met de sessies het gebruik van Twitter-diensten in iOS een extra stimulans geven. Op dit moment verkeert de iOS 5-software nog in betafase met bijbehorende overeenkomst (NDA) dat details over de software niet naar buiten gebracht mogen worden. De geplande ontwikkelaarssessies wijzen er dan ook op dat iOS 5 rond 10 oktober officieel uitgebracht zal worden, waardoor deze overeenkomst niet meer geldt.

Het is niet ongebruikelijk dat Apple nieuwe iOS-software al enkele dagen voor de introductie van een nieuwe iPhone uitbrengt. Zo kwam iOS 4 op 21 juni beschikbaar en ging de iPhone 4 op 24 juni in de verkoop. De andere data, 14 en 15 oktober, verwijzen dan ook vrijwel zeker naar het moment waarop de nieuwe iPhone(s) verkrijgbaar is/zijn. Tot nu toe koos Apple altijd een vrijdag uit om een nieuwe iPhone op de markt te brengen. Het ligt voor de hand dat het bedrijf dat ook dit jaar doet.

Volgens de laatste berichten heeft Apple zijn media-event voor de officiële introductie van iOS 5, iCloud en de nieuwe iPhone(s) gepland op 4 oktober. Dit zou betekenen dat Apple een tijdsspanne van 10 dagen aanhoudt voor de voorverkoop van de vijfde generatie iPhone(s).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 september 2011, 21:55
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.