iphone-india

Apple gaat miniwinkels met alleen iPhones en iPads openen in India

Apple gaat miniwinkels in India openen volgens een franchise-formule. Echte Apple Stores zijn niet toegestaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-indiaAls je goed naar de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple hebt geluisterd, dan zul je gemerkt hebben dat er veel werd gesproken over de BRIC-landen: Brazilië, Rusland, India en China. Het zijn vier grote groeilanden voor Apple, met een enorm potentieel aan klanten. Maar hoe bedien je die enorme mensenmassa’s? In India denkt Apple het antwoord gevonden te hebben: ze gaan een soort mini-Apple Stores openen, waar alleen iPhones en iPads te koop zullen zijn.

Apple wil daarmee inspelen op de grote vraag naar iOS-producten. De kleine winkeltjes zullen door slechts drie tot vier mensen worden bemand: een bedrijfsleider, een persoon die iOS-promotie doet en één of twee verkopers.

Apple heeft al wat meer stappen ondernomen om de iPhone in India aan de man/vrouw te krijgen. Ze brachten de iPhone 4 terug op de markt, als een instaptoestel, op het moment dat in Europa de iPhone 5s al lang verkrijgbaar was. Ook kwam er een 8GB-variant van de iPhone 5c. Apple zou dankzij al deze speciale maatregelen zo’n 1 miljoen iPhones kunnen verkopen. Dat is veel in een land, waar budgettoestellen de norm zijn.

Het gaat bij de mini-Apple Stores trouwens om een franchise-formule. Door lokale regelgeving is het niet toegestaan om eigen winkels te openen. De franchise-winkels moeten zelf zorgen voor 10 tot 15 demotoestellen, waarbij Apple de helft van de kosten betaalt. De verkoop van iPhones groeide 55 procent in een jaar, de verkoop van iPads met 45 procent. Ook bij de Mac zijn zitten de groeicijfers in de double digits, maar die zullen voorlopig niet in de winkels te koop zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 9:19
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple store, india

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.