iPhone 6 Plus met Lightning

Apple haalt experts voor draadloos opladen in huis

Apple heeft meerdere experts voor draadloos opladen in dienst genomen, die gaan werken aan nieuwe iPhones en iPads voor 2017. Het opladen gebeurt op een nieuwe manier, op grotere afstand dan gebruikelijk.

Apple heeft meerdere medewerkers in dienst genomen, die gespecialiseerd zijn in draadloos opladen. Ze zouden nodig zijn voor iPhones en iPads die vanaf 2017 worden uitgebracht. De afgelopen vier maanden maakten medewerkers van uBeam de overstap naar Apple. Voorgaande maanden haalde Apple meer dan tien mensen in dienst met soortgelijke expertise in draadloos opladen.


iPhone 6 Plus met Lightning

uBeam: draadloos opladen op een andere manier

Het is interessant om te zien waar uBeam mee bezig is. In plaats van de gangbare methoden voor draadloos opladen, waarbij nog steeds fysiek contact met een oplaadmat of dock nodig is, pakt uBeam het anders aan. Er wordt gebruik gemaakt van ultrasone geluidsgolven om de toestellen op grotere afstand te kunnen opladen.

Toevallig heeft Apple zelf ook al patenten op dit gebied. Die wekken de indruk dat je tot wel een meter afstand kunt opladen, maar Apple zou plannen hebben om die afstand verder te vergroten. Het enige wat nodig is, is dat de iPhone in dezelfde ruimte aanwezig is. Afgelopen januari circuleerden er geruchten dat Apple bezig was met leveranciers om dit in iPhones en iPads vanaf 2017 in te bouwen. Ook schreven we afgelopen oktober nog over het feit, dat bepaalde componenten voor draadloos opladen al in huidige iPhones aanwezig zijn. De Apple Watch werkt al met draadloos opladen, maar maakt nog wel gebruik van de ‘ouderwetse’ methode met contact.

‘Technologie werkt niet’

Opmerkelijk is dat een voormalige medewerker van uBeam vorige week beweerde dat de technologie van het bedrijf helemaal niet goed werkt. Het zou niet praktisch te gebruiken zijn in consumentenproducten. Een van de problemen die zich voordoen bij opladen op afstand, is het verlies van energie. Hedendaagse oplossingen voor draadloos opladen, zelfs als er contact is met de oplader, duren vaak langer dan direct aansluiten op een usb-kabel of het stopcontact.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.