airplay-mirroring-apple-tv

‘Apple experimenteerde met 4K-video in 2013’

Zal de Apple TV ooit 4K-video ondersteunen? Apple experimenteerde volgens gelekte documenten al jaren geleden met de hogere videoresolutie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

airplay-mirroring-apple-tvDe meest recente Apple TV ondersteunt een resolutie van hooguit 1080p, maar het lijkt er op dat Apple druk heeft geëxperimenteerd met veel hogere resoluties. Dit blijkt uit een document van Sony gelekt via WikiLeaks. Apple had in 2013 de licenties voor een aantal 4K-films afgesloten bij Sony.

Apple mocht de licentie volgens de overeenkomst alleen gebruiken voor interne tests, om voor te bereiden op het tonen van de video’s op een ‘video-on-demand en digitaal home entertainmentsysteem’. Met andere woorden: Apple mocht de 4K-films van Sony niet verkopen of op een bepaalde manier openbaar maken.

Vermoedelijk werden de video’s gebruikt om een nieuwe Apple TV te testen, met daarop Apple’s televisiedienst. Zowel de nieuwe Apple TV als de tv-dienst komen al langere tijd voorbij in geruchten, maar worden vaak op het laatste moment uitgesteld. Apple heeft de twee daarom nog steeds niet aangekondigd.

Het lijkt er hoe dan ook op dat de 4K-plannen nog even op zich laten wachten. Volgens geruchten zal de nieuwe Apple TV geen 4K-video ondersteunen, wat betekent dat Apple slechts één apparaat met 4K-ondersteuning heeft: de iMac met 5K-scherm. Mogelijk dat een latere Apple TV wel 4K-video zal tonen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2015, 14:58
Categorie Geruchten
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.