‘Apple experimenteerde met 4K-video in 2013’

Zal de Apple TV ooit 4K-video ondersteunen? Apple experimenteerde volgens gelekte documenten al jaren geleden met de hogere videoresolutie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

airplay-mirroring-apple-tvDe meest recente Apple TV ondersteunt een resolutie van hooguit 1080p, maar het lijkt er op dat Apple druk heeft geëxperimenteerd met veel hogere resoluties. Dit blijkt uit een document van Sony gelekt via WikiLeaks. Apple had in 2013 de licenties voor een aantal 4K-films afgesloten bij Sony.


Apple mocht de licentie volgens de overeenkomst alleen gebruiken voor interne tests, om voor te bereiden op het tonen van de video’s op een ‘video-on-demand en digitaal home entertainmentsysteem’. Met andere woorden: Apple mocht de 4K-films van Sony niet verkopen of op een bepaalde manier openbaar maken.

Vermoedelijk werden de video’s gebruikt om een nieuwe Apple TV te testen, met daarop Apple’s televisiedienst. Zowel de nieuwe Apple TV als de tv-dienst komen al langere tijd voorbij in geruchten, maar worden vaak op het laatste moment uitgesteld. Apple heeft de twee daarom nog steeds niet aangekondigd.

Het lijkt er hoe dan ook op dat de 4K-plannen nog even op zich laten wachten. Volgens geruchten zal de nieuwe Apple TV geen 4K-video ondersteunen, wat betekent dat Apple slechts één apparaat met 4K-ondersteuning heeft: de iMac met 5K-scherm. Mogelijk dat een latere Apple TV wel 4K-video zal tonen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
19 juni 2015 om 14:58
Onderwerp
Categorie
Geruchten

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.