apple-ibm-samenwerking-onderwijs

Apple en IBM werken samen aan apps voor het onderwijs

Apple en IBM willen niet alleen apps maken voor zakelijke gebruikers, maar beginnen nu aan apps voor scholen en opleidingsinstituten.

Apple en IBM werken al samen op het gebied van zakelijke apps: met MobileFirst hebben ze al een reeks interessante apps voor diverse bedrijfstakken uitgebracht. Nu willen ze die samenwerking ook uitbreiden naar het klaslokaal. Ze werken gezamenlijk aan een app waarmee docenten realtime data van scholieren en studenten kunnen bijhouden.

apple-ibm-samenwerking-onderwijs

Onderwijs wil bruikbare info per scholier

De eerste pilots zullen in 2016 plaatsvinden, in vier Amerikaanse schooldistricten. De Student Achievement App is bedoeld om docenten bruikbare informatie te leveren, per student. Om het te gebruiken zullen ze Apple-producten moeten hebben. Het plan kwam naar buiten na een presentatie aan een schooldistrict in Texas, waar Apple en IBM op bezoek kwamen. De gesprekken zouden al maanden gaande zijn.

Volgens Alex Kaplan, leider van IBM’s persoonlijk leerprogramma, heeft MobileFirst al laten zien hoe handig de toepassingen zijn die je op iOS kunt aanbieden. Sterke punt in de samenwerking is dat IBM goede data-analyse in huis heeft, terwijl Apple goede apparaten en software maakt. Het plan is om de oplossing voor leraren en docenten zo interessant te maken, dat ze elke ochtend staan te popelen om weer in te loggen, om te zien wat er is veranderd.

Over één tot twee maanden is de eerste prototype-versie van de Student Achievement App klaar. Een werkende versie wordt dit najaar verwacht. Omdat onderwijs in Europa nogal verschilt van de VS, kan het nog wel even duren voordat de app is aangepast voor de Europese situatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2015, 8:31
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen ibm, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.