iPhone-modellen 2016

Nieuwe iPhone en iPad op 21 maart verwacht

Volgens nieuwe geruchten vindt het Apple-event niet plaats op 15 maart, maar een week later. Mogelijk op maandag 21 maart.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Re/code beweert dat het Apple-evenement niet plaatsvindt op 15 maart, zoals eerder werd gedacht, maar een week later. Dat beweert Kara Swisher van Re/code op basis van informatie van meerdere bronnen. Inmiddels heeft John Paczkowski van Buzzfeed zich ook in de discussie gemengd: het evenement zou plaatsvinden op maandag 21 maart. Die datum is inmiddels bevestigd door andere betrouwbare bloggers met goede bronnen, waaronder Jim Dalrymple van The Loop.

iPhone-modellen 2016

Het zou daarbij volgens Buzzfeed gaan om een relatief klein evenement, dat waarschijnlijk plaatsvindt op het hoofdkantoor van Apple.

Eerder deze week circuleerde al het gerucht dat het event zou zijn verplaatst naar 22 maart, maar dat gebeurde door de onbekende Koreaanse site onderkg.co.kr op naam van een onbekende bron. Kara Swisher van Re/code zegt nu op basis van meerdere bronnen te hebben gehoord dat het evenement een week later plaatsvindt, in de week van 21 maart. Buzzfeed en andere bronnen meldden vervolgens dat het zou gaan om maandag 21 maart.

Tijdens het evenement worden de volgende aankondigingen verwacht: een nieuwe 4-inch iPhone, een kleinere iPad Pro en diverse horlogebandjes voor de Apple Watch. Het is nog onbekend of het evenement plaatsvindt op het hoofdkantoor van Apple of in een theater of evenementenhal in de regio.

Vanwege het betere track record van Re/code lijkt de verschuiving van de datum geloofwaardiger geworden. Mogelijk heeft de latere datum te maken met de huidige problemen die Apple momenteel ondervindt in de FBI-zaak. Maar het kan ook zo zijn dat de eerdere geruchten over 15 maart te voorbarig waren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2016, 10:57
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen apple, event

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.