iCulture iKids logo

iKids week 8: Weather, Love you to bits en Stack

In deze iKids ontdekken we het weer in Weather, bouwen we torens in Stack en ontdekken we het heelal in de nieuwste platformgame Love you to bits.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Voor fans van platformgames is afgelopen maand een grote nieuwkomer uitgebracht: Love You To Bits (link), een spel dat in korte tijd al meerdere prijzen in de wacht heeft gesleept. Ook nieuw is Weather (link), een fraaie app die kinderen leert over het ontstaan van sneeuwstormen en orkanen en de invloed op de aarde van lucht en zon. Als toegift bespreken we Stack (link), een gratis app die draait om het bouwen van een zo hoog mogelijke toren.

Love you to bits

In de Nederlandstalige applicatie Love you to bits kruipen kinderen van 9 jaar en ouder in de huid van de jonge ruimtereiziger Kosmo, wiens robotvriendin Nova bij een ontploffing al haar onderdelen is kwijtgeraakt. Nu is het aan hem om heel het heelal af te speuren en haar weer compleet te maken. Tijdens deze zoektocht, waarin heel wat puzzels moeten worden opgelost, ontmoeten kinderen allerlei bizarre ruimtewezens en komen ze steeds meer te weten over de liefdesgeschiedenis van Nova en Kosmo. Deze prachtig vormgegeven applicatie is een aanrader!

Weather by Tinybop

Inmiddels weten we dat ontwikkelaar Tinybop vindt dat apps naast vermakelijk ook leerzaam moeten zijn. Na Planten, Huizen, De Aarde en Het Menselijk Lichaam is Weather de meest recente aanwinst in dit genre. In deze applicatie leren kinderen van 4 jaar op een speelse manier belangrijke aspecten van het weer kennen. Door in een wolk te duiken kunnen ze regen en sneeuw maken, door met de temperatuur te rommelen zien ze wat voor invloed dit heeft op flora en fauna. Het educatieve van deze Nederlandstalige app zit hem bovendien in de digitale naamplaatjes voor elk weerfenomeen, zoals ‘wind’, ‘zon’ en ‘schaapjeswolk’. Wie weet steken kleintjes er iets van op.

Stack

Een leuke applicatie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Stack draait simpelweg om het bouwen van een zo hoog mogelijke toren. Dat doe je door precies op tijd op het scherm te drukken en zo een blok te laten vallen. Deze blokken, die van links en rechts komen aanvliegen, worden steeds kleiner naar mate je te vroeg of te laat drukt. Als jouw timing precies goed is blijven ze even groot. De vormgeving van Stack zit goed in elkaar, maar doet wel verdacht veel denken aan Monument Valley. Ontwikkelaar Ketchapp deed dat trucje eerder met het succesvolle 2048, maar ook daar was hun namaakversie de moeite waard (en misschien wel populairder dan het origineel). Alleen die schreeuwerige advertenties zijn wat ons betreft nog een doorn in het oog, maar kun je gelukkig afkopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:52
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.