Reacties voor: Apple eist iOS 7-geoptimaliseerde apps vanaf 1 februari 2014

Apple eist dat apps vanaf 1 februari zijn geoptimaliseerd voor iOS 7. Dat staat in een richtlijn aan ontwikkelaars.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Als 1 februari ook het design aangepast moet zijn, is dat officieel de sterfdag van goed app-design. Goed gedaan Apple.

  2. Eindelijk!, is met vuist op tafel. Goed werk Apple.

    Betekend dat ook apps hoger iOs eisen?.

  3. Eindelijk! Mag eerder!

  4. Dus iCulture.. Werk aan de winkel! Haha 😉

  5. Origineel geplaatst door Rick
    Als 1 februari ook het design aangepast moet zijn, is dat officieel de sterfdag van goed app-design. Goed gedaan Apple.

    Ja, t heeft lang geduurd… Je gaat me toch niet vertellen dat je het ouderwetse iOS verkiest boven het nieuwe?
    Als je enkele maand werkt met het nieuwe, en opeens zie je de oude iOS weer, dan zie je meteen dat het gedateerd is, zeggen dat goed app-design sterft met iOS6 is heel kort door de bocht hoor! Er zijn genoeg instellingen aan iOS7 dat die aan elks smaak aangepast kan worden, en het is subliem vergeleken met Android

  6. Misschien wordt het dan toch wat met die remote app voor Keynote..

  7. Origineel geplaatst door Maik
    Dus iCulture.. Werk aan de winkel! Haha 😉

    Dacht precies t zelfde

  8. En hoe zit dat dan voor apps op de ipad1? Ik gebruik die ipad voor de kleinkinderen. Het zijn veelal oude en simpele apps die erop staan maar de kinderen zijn nog klein dus vinden die apps geweldig!

  9. de iCulture App is al geoptimaliseerd voor iOS 7, alleen het uiterlijk nog niet.

    Ik weet niet of het uiterlijk onder optimalisatie valt, maar dat het draait lijkt me het meest essentiële.

  10. Origineel geplaatst door Guido
    Als je enkele maand werkt met het nieuwe, en opeens zie je de oude iOS weer, dan zie je meteen dat het gedateerd is, zeggen dat goed app-design sterft met iOS6 is heel kort door de bocht hoor! Er zijn genoeg instellingen aan iOS7 dat die aan elks smaak aangepast kan worden, en het is subliem vergeleken met Android

    Android kun je op een iPhone laten lijken, andersom niet dus wat nou subliem?

  11. Goeie zaak en nu maar de knuppel in het hoenderhok: volgende stap is wat mij betreft het verwijderen van ALLE apps die nog niet geschikt zijn voor iPhone 5 en retinascherm !

    Zo dat lucht op 😉

  12. Heel goede zaak, en nu die apps opruimen die al jaren in de store staan met update datum van voor 2012 en vroeger.
    Er zitten daar apps die stof liggen te vergaren en waarschijnlijk nooit meer geupdate worden.
    Natuurlijk is het mooi dat je kan zeggen dat er ongeveer 1 miljoen apps in je store staan. Ik ga geen geld neertellen voor een app waar je ziet dat de laatste update ergens in 2011 en of begin 2012 is gebeurd.
    Kwaliteit boven alles en geen kwantiteit enkel om de lieve cijfertjes.

  13. Origineel geplaatst door mhoutman
    Goeie zaak en nu maar de knuppel in het hoenderhok: volgende stap is wat mij betreft het verwijderen van ALLE apps die nog niet geschikt zijn voor iPhone 5 en retinascherm !Zo dat lucht op

    En zouden ze dan ook stoppen met het verkopen van de 4s?

  14. @Tim: Dat is niet relevant. Een app geschikt maken voor de het 4 inch scherm wil niet zeggen dat je de 3,5 van de 4S laat vallen.

  15. Zal dan ook wel de datum zijn wanneer 7.1 officieel uit komt

  16. Hoe lang mag het nog duren voordat iCulture zijn app. aanpast?! Voor een iPhone en Apple nieuws site hadden jullie wel voorop mogen lopen.

  17. @Guido: Ik verkies toch ook het design van ios6 hoor. iOS 7 is lelijk, heeft veel te felle kleuren, een te dun lettertype dat slecht te lezen is, en een kalender app die op geen klote trekt. Als ik iOS 7 naast iOS 6 bezie, dan zou ik zelfs zeggen dat iOS 7 de voorganger van iOS 6 was. Ik heb net een jaar geleden mijn allereerste Apple product gekocht en ik vond dat het er geweldig uit zag, en enkele maanden later verknallen ze heel het design, heb van het oude amper kunnen genieten.

  18. @kim: je probleem met de dunne tekst is heel makkelijk op te lossen. Onder Toegankelijkheid kun je vette tekst aanvinken.

  19. @kim: had je niet moeten updaten.

  20. Origineel geplaatst door Tk15
    @kim: had je niet moeten updaten.

    Het blijft een slecht excuus. Apple ontwikkelt iOS met de bedoeling om zoveel mogelijk iPhones naar de nieuwste versie te brengen, het behouden van de oude versie wordt alleen voorzien als je bewust niets doet. Sterker nog, Apple manipuleert jou om te updaten door voor haar eigen apps iOS 7 te vereisen en de update alvast te downloaden en daarmee meer dan 1GB ruimte in beslag te nemen, die je alleen terugkrijgt als je de update ook daadwerkelijk installeert. Je kunt hardnekkig blijven en iOS 7 misschien uitzitten in ruil voor verouderde apps en minder ruimte op de harde schijf, maar niet vermijden.

    Het is voor Apple een logische stap om de optimalisatie te vereisen. Daarmee wordt gegarandeerd dat iedere nieuwe app of iedere update vanaf dat tijdstip ook is ontwikkeld met iOS 7 in gedachte. Dat wil echter niet zeggen dat ook het design moet worden aangepast, of iOS 5 of 6 niet langer meer ondersteund wordt. Feitelijk is het hetzelfde als met de ondersteuning voor het grotere beeldscherm van de iPhone 5/5C/5S: vanaf een bepaald tijdstip moesten alle nieuwe apps dat groter scherm ook ondersteunen.

  21. @Guido: Wat een dwingelandij. Van het nieuwe design vind ik alleen de letters mooi, maar ze zijn te dun, dus of het een verbetering is, betwijfel ik. Wij hebben met opzet iOS 7 nog niet op onze iPad.
    Er zijn mensen die kritiekloos elke verandering omarmen alsof het een verbetering is. Nee, dit is marketing. Zorgen dat je steeds met iets nieuws komt. Dan krijgen consumenten het

  22. Wie bepaalt of een design goed is? Wanneer is iets ouderwets? Ook binnen Apple is er veel discussie geweest en het is dus niet zo gek dat er veel mensen zijn die het nieuwe design niet mooi vinden.
    Technologische vooruitgang is iets anders dan design. Dat laatste is gewoon een kwestie van smaak en van mode.

  23. @Johan: Ik vind het allemaal diefstal, ik kan met mijn iPad 1strax niks meer want die pikt geen updates meer… het is MIJN apparaat! en apple bepaald voor mij dat wanneer hij verouderdr is? beveiliging OK, maar niet na drie jaar verplichtworden een nieuw apparaat aan net schaffen nooit meer APPLE.

  24. Ik denk, dat deze zet van Apple voor mij betekent: nooit meer Apple. Ik heb een iPad 1 en kan geen apps meer downloaden. Beslist Apple voor mij, dat ik na 3 jaar dit nog goed werkende apparaat moet vervangen door een nieuwe versie, alleen om mijn ebooks van de bieb te kunnen downloaden of mijn tijdschrift Roots te kunnen lezen? Absurd. Wat een arrogantie!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.