Reacties voor: Apple dominante speler: 95 van de 100 verkochte tablets is een iPad

Apple heeft een marktaandeel van 95 procent, blijkt uit cijfers van Strategy Analytics. Ook is 80% van de nieuwe tabletkopers van plan om een iPad te kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Schattig dat ze in die polls veelal nog niet verschenen tablets opnemen. Alsof de concurrentie het op moet nemen tegen de huidige iPad. Is niet zo. Die playbook en dat tab ding gaan het eigenlijk pas opnemen tegen de opvolger van de huidige iPad. En ik denk dat ze het daar erg zwaar mee gaan krijgen.

    Apple heeft met de iPhone laten zien hoe ze terrein kunnen winnen in een bestaande markt. Kun je nagaan hoe groot de winst bij een compleet nieuwe markt zal zijn. Ik denk dat Apple nog jaren koning tablet blijft.

  2. Origineel geplaatst door Jan Reet
    Schattig dat ze in die polls veelal nog niet verschenen tablets opnemen. Alsof de concurrentie het op moet nemen tegen de huidige iPad. Is niet zo. Die playbook en dat tab ding gaan het eigenlijk pas opnemen tegen de opvolger van de huidige iPad. En ik denk dat ze het daar erg zwaar mee gaan krijgen. Apple heeft met de iPhone laten zien hoe ze terrein kunnen winnen in een bestaande markt. Kun je nagaan hoe groot de winst bij een compleet nieuwe markt zal zijn. Ik denk dat Apple nog jaren koning tablet blijft.

    Helemaal mee eens, Ik ben nu al aan het wachten op de volgende Ipad en Iphone 5!

  3. Apple zal binnen 2 jaar zijn koppositie verliezen. Je ziet nu al dat er een flink aantal Androidtoestellen op de markt verschijnen en een overkill aan toestellen levert waarschijnlijk ook een koppositie op.
    Als iOS op meerdere apparaten van meerdere fabrikanten zouden verschijnen, dan verwacht ik een enorme explosie van het aandeel iOS. Apple doet zichzelf uiteindelijk tekort door te blijven gokken op 1 toestel per jaar.

    Kijk maar naar de iPhone, een geweldig product, maar komt nu te kort tegen zo n 100+ toestellen met Android erop.

  4. Die knullige surrogaat zal de Ipad nooit meer inhalen. In de volksmond wordt het woord “Ipad” reeds gebruikt voor alle tablets, dus de kans is groot dat al die andere tablets toch een beetje als nepproducten worden ervaren.

    Uiteindelijk wil iedereen toch graag the originals

  5. Origineel geplaatst door marcooo
    Als iOS op meerdere apparaten van meerdere fabrikanten zouden verschijnen, dan verwacht ik een enorme explosie van het aandeel IOS. Dit kan niet van andere fabrikanten komen, omdat alleen apple IOS heeft.

  6. @ Marcooo

    Apple gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit.

  7. De iPad van Apple met het iOS is nog steeds het beste. Lees de ervaringen met de CherryPad Android tablet op http://www.mytablet.nl. Steeds als ik CherryPad afsluit krijg ik de melding dat de telefoon uit gaat….

  8. Kom nu, het is een beetje vroeg voor een gelijkenis te maken. Android moet nog komen met zijn tablet os. Android 2.2 is geen concurrentie. De vraag is hoe snel beent android bij als honeycomb released word

  9. Volgens mij komt er bij de android tablets ook heel veel bagger los. Iedereen maakt, omdat er een markt is om te kunnen verdienen, niet om de mensen een totaal concept te kunnen geven. Het zal dan waarschijnlijk voor google heel moeilijk gaan worden om iedereen tevreden te kunnen houden.
    De verkochte aantallen zullen die van de iPad waarschijnlijk wel overstijgen, want niet iedereen heeft zoveel geld op de plank liggen en zullen de goedkopere tablet kopen en na een tijdje in de kast flikkeren.

    Android wordt of is volgens mij de Windows 95 voor het mobiele gedeelte. Teveel verschillende modellen, hardware en kwaliteit.

  10. @marcooo:

    Je vergeet 1 ding, Apple verdient met zijn paar toestellen en alles eromheen meer dan de top 4 aan Android toestelmakers bij elkaar. Dus geef 1 goede reden om daarvan af te wijken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.