Reacties voor: Tim Cook over diversiteit: ‘We hebben nog een lange weg te gaan’

Apple wordt steeds diverser. In het afgelopen jaar heeft Apple veel meer vrouwen aangenomen, om zo het stigma van alleen maar blanke mannen binnen de techwereld tegen te gaan. Volgens Tim Cook heeft Apple echter nog een lange weg te gaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Als man durf ik hardop te roepen, dat er bij meer grote concerns, vrouwen een betere positie mogen (lees moeten) krijgen. Een beetje meer gevoel terugbrengen op deze aardkloot is wel nodig lijkt me. Dat ego-haantjes-gedrag heeft de wereld niet veel goeds gebracht.
    Tim Cook heeft een goede visie..

    Zolang we niet alleen maar roze iPads iPhone enz krijgen dan 😏

  2. @Dennis: Vrouwen houden niet alleen van roze hoor 😉

  3. Origineel geplaatst door Chantal
    Vrouwen houden niet alleen van roze hoor 😉

    Nee ook van goud. 😜

  4. Je neemt toch gewoon de beste voor de positie aan? Ik snap deze onzin niet zo. Misschien komt dat omdat ik een blanke man ben. Morgan Freeman zei ooit in een interview dat zolang mensen onderscheid blijven maken tussen verschillende rassen en seksen zal discriminatie blijven bestaan. En door dit soort berichten naar buiten te brengen blijf je maar hameren op de verschillen. Jammer dit.

  5. Origineel geplaatst door Donovanaray
    Je neemt toch gewoon de beste voor de positie aan? Ik snap deze onzin niet zo. Misschien komt dat omdat ik een blanke man ben. Morgan Freeman zei ooit in een interview dat zolang mensen onderscheid blijven maken tussen verschillende rassen en seksen zal discriminatie blijven bestaan. En door dit soort berichten naar buiten te brengen blijf je maar hameren op de verschillen. Jammer dit.

    Helemaal waar. Zolang je geforceerd mensen gaat werven om een diverser personeelsbestand te krijgen zal je het tegenovergetelde bereiken

  6. Ik vind het erg eng dat een werkgever gaat bijhouden wat de kleur of geslacht of geloof een werknemer heeft

    moet Apple een multicultureel bedrijf worden dat slaat nergens op

    vroeger hadden we een CEO die alleen maar de beste waren in hun vak

    daar krijg je namelijk meer innovatie van dan dat je iemand aanneemt omdat hij homo is of een vrouw

    Grote fout van Tim Cook als je het mij vraagt

  7. Goed dat er naar diverse bevolkingsgroepen wordt gekeken, maar het moet wel zijn bij gelijke geschiktheid. Want om per se een mix te willen hebben vanwege het beleid is natuurlijk onzin.
    Je moet de beste man of vrouw voor de job hebben. Vanuit het wereldwijde bereik van Apple lijkt het me natuurlijk wel slim om mensen uit allerlei landen en groepen in dienst te hebben, omdat die een verschillend idee kunnen hebben over verschillende producten.

  8. Die Amerikanen met hoge posities zijn ook altijd zo bewust op zoek naar gelijkheid in de wereld, dat het daarom niet alleen nagemaakt lijkt maar ook is!

    Waarschijnlijk komt het omdat hij zelf homo is en hij veel weerstand heeft gehad. Maar dat mag geen leidraad zijn voor nieuwe keuzes. Dit komt inderdaad over dat ze niet meer gaan voor de beste, maar voor diversiteit. Jammer en eigenlijk is dit juist discriminatie, aangezien je niet meer wordt geselecteerd op je skills. En ik ben het eens met de meerdere hier, dit zorgt juist voor de verschillen en houdt indirect de discriminatie in stand.

  9. Inderdaad goed dat er naar diverse bevolkingsgroepen wordt gekeken. En gelijke geschiktheid is ook wel ok, maar dat betekent mijn inziens óók, dat veel mensen (lees vrouwen en niet-blanken) zich toch minder kunnen ontwikkelen omdàt ze nu eenmaal een achterstand hebben op de harde en externe kant van het leven (lees werk).

    Dit komt naar mijn idee omdat, globaal gesproken met name de vrouwen meer dan mannen, veel meer bezig zijn met wat vrouwen van nature in zich hebben: de zachtheid en meer op de interne kant van het leven gericht.

    Ik bedoel hiermee bv, van een huis een thuis maken met zachtheid, zorg, gezond verstand en gevoel. Mannen zijn van nature meer bezig met het geld verdienen zodat hun gezin het aan niets ontbreekt.

    Niet-blanken hebben hier ook mee te maken.

    Al die vrouwen en niet-blanken gebruiken ook Apple ‘s producten. Ik denk dat het goed is als Tim Cook de diversiteit vergroot omdat je anders uiteindelijk een soort beperkt “eliteclubje” met werknemers overhoud, die dingen uitvinden waar alleen “de elite” voor warm loopt en waar weinig “feeling” voor de eindgebruikers is. Ook als dit betekent dat vrouwen en niet-blanken iets minder geschikt zijn dan een man.

    Ik wil niemand met mijn opmerkingen kwetsen, ik probeer slechts een realistisch beeld te schetsen hoe het mijn inziens zou moeten. Ik zie steeds maar de politiek als voorbeeld hoe het kan eindigen. Zij hebben naar mijn mening nauwelijks benul wat er bij het “gewone volk” leeft, wat zij willen of vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.