Apple diversiteit feature

Tim Cook over diversiteit: ‘We hebben nog een lange weg te gaan’

Apple wordt steeds diverser. In het afgelopen jaar heeft Apple veel meer vrouwen aangenomen, om zo het stigma van alleen maar blanke mannen binnen de techwereld tegen te gaan. Volgens Tim Cook heeft Apple echter nog een lange weg te gaan.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple diversiteit featureApple heeft in het afgelopen jaar 11.000 vrouwen aangenomen – 60 procent meer dan in het jaar daarvoor. Van al het personeel dat in het afgelopen jaar door Apple werd aangenomen, is 35 procent vrouw. Dat blijkt uit een nieuw diversiteitsrapport van Apple. Tim Cook is er hard mee bezig om Apple een diverser bedrijf te maken. Het einddoel is echter nog niet gehaald: volgens Cook is er nog een lange weg te gaan.

Hoewel Apple in de afgelopen periode grote stappen heeft gemaakt, had dit niet een heel groot effect op het totaalplaatje. 69 procent van al het personeel bij Apple is een man – slechts één procent minder dan vorig jaar. 54 procent van de Amerikaanse werknemers heeft een blanke huidskleur. Volgens Apple is 18 procent van het nieuwe personeel in de Verenigde Staten Aziatisch (vorig jaar 15 procent) en heeft 8 procent een zwarte huidskleur (vorig jaar 7 procent).

Apple diversiteit grafiek

Apple’s Human Resources-topvrouw Denise Young Smith heeft een memo met het personeel gedeeld, waarin ze iedereen aanmoedigt om ideeën voor meer diversiteit bij Apple aan te leveren. Daarnaast heeft Tim Cook een open brief gepubliceerd op de diversiteitspagina van Apple. Hierin zegt hij onder andere het volgende:

We zijn trots op de voortgang die we hebben gemaakt en we zijn er op gebrand om Apple diverser te maken. Maar we weten ook dat er nog een lange weg te gaan is.

Sommigen zullen deze pagina lezen en zien hoeveel voortgang we hebben gemaakt. Anderen zullen erkennen dat we nog veel meer moeten te doen. Deze dingen zien wij allebei. Maar naast deze statistieken, zien we tienduizenden Apple-medewerkers verspreid over de hele wereld, die allemaal andere talen spreken en samenwerken.

Apple deelde op 12 augustus 2014 ook al diversiteitscijfers. Toen was Tim Cook ontevreden: hij zei dat Apple er hard aan werkt om diverser personeel aan te nemen. Steeds meer techbedrijven proberen meer vrouwen en mensen met een niet-blanke huidskleur aan te nemen, om zo de eenzijdigheid binnen de techindustrie tegen te gaan. Bij veel grote bedrijven werken vooral blanke mannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2015, 13:07
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.