Klassieke muziek

Reacties voor: ‘Apple Classical wordt de nieuwe losse app voor klassieke muziek’

Apple gaat in 2022 een aparte app uitbrengen voor klassieke muziek. De app krijgt mogelijk de naam Apple Classical, zo verklapt de beta van de Android-versie van Apple Music en nu ook de iOS 15.5 beta.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Eindelijk een goede optie voor een genre dat door alle music streamers slecht gewaardeerd wordt. Hoop dat Apple ook hier met lossless gaat werken.

  2. Hopelijk beter dan Idagio, al moet dat niet heel moeilijk zijn

  3. De indeling van de music app is sowieso slecht. Spotify is gebruiksvriendelijker. Vind ik.

  4. > [Origineel geplaatst door Raj](#comment-885981)

    > De indeling van de music app is sowieso slecht. Spotify is gebruiksvriendelijker. Vind ik.

    Klopt, maar toch de overstap gemaakt vanwege lossles afgelopen jaar. Spotify is ontzettend traag met die toevoeging nadat ze het hadden aangekondigd. Ik ben nu zo gewend dat ik niet meer snel terug ga. Voordeel ook nu van  One. Alles in 1 en daarmee in verhouding goedkoper voor het hele gezin.

  5. Apple heeft wel wat goed te maken. Wie van Primephonic naar Apple Music overgegaan is wordt geconfronteerd met een systeem waarin nauwelijks iets terug te vinden is, juist datgene waar Primephonic zo goed in was. Dit gaat ze veel klassieke muziekliefhebbers kosten die erop vertrouwen dat Apple dezelfde kwaliteit gaat bieden. Het is te hopen dat ze niet te laat zijn. Uit frustratie ben ik zelf al overgegaan op Soundcloud en YouTube want dat zoekt toch beter.

  6. (Red.) Apple Classical is nu ook in de beta van iOS 15.5 aangetroffen. We hebben dit toegevoegd aan het artikel.

  7. Ik maak al decennia gebruik van Apple Music (ooit iTunes) voor klassieke muziek, en dat gaat eigenlijk prima. Er is gewoon een “componist”-veld waar je bovendien op kunt zoeken/selecteren. Voor het overige moet je een beetje creatief omgaan met andere velden. De enige serieuze tekortkoming is dat er maar één jaar-veld is, dus zowel de compositiedatum als de uitvoeringsdatum invoeren kan niet. Een feature waar ik wel warm van zou worden is als ik de partituur kan meelezen met de muziek.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.