Apple Campus 2 luchtfoto

Bekijk Apple Campus 2 op deze gigantische luchtfoto

Een gigantische luchtfoto van Apple Campus 2 laat het nieuwe hoofdkantoor in enorm detail zien. Mooi om aan de muur te hangen als print, of om eindeloos op in te zoomen.

Je zoekt nog nog een foto van de nieuwe Apple Campus 2 om aan de muur te hangen, liefst in een redelijk hoge resolutie? Fanboys en -girls die maar niet genoeg kunnen krijgen van Apple’s nieuwe ruimteschip vinden bij SkyIMD een gigantische 1,7-gigapixel luchtfoto waarop je alle details goed kunt zien.


Apple Campus 2 luchtfoto

Apple Campus 2 op gigantische luchtfoto

De afgelopen maanden hebben we regelmatig drone-video’s besproken die boven de bouwplaats werden gemaakt. Maar dat haalt het niet bij deze luchtfoto van SkyIMD, waarmee je een uniek overzicht krijgt van het bouwproces. Als een vogel vlieg je over de campus. De foto is gemaakt met een Phase One iXU RS1000, een camerasysteem voor industriële toepassingen, speciaal bedoeld voor luchtfotografie. De foto bestaat in feite uit 380 afzonderlijke foto’s van elk 100 megapixel, die elkaar zodanig overlappen dat je geen naden ziet. Hiervoor is gebruik gemaakt van Photoshop. Volgens SkyIMD zijn er nauwelijks bewerkingen geweest.

‘Honderden foto’s vanuit een Cessna’
Volgens SkyIMD werden de honderden foto’s gemaakt vanuit een Cessna-vliegtuigje dat op 22 december over de Apple Campus 2 vloog. Ze gebruikten daarvoor een 90mm-lens, waarmee het mogelijk was om 3 cm per pixel vast te leggen. Je ziet niet alleen de medewerkers op de bouwplaats lopen, maar ook welke gereedschappen ze in hun hand hebben. De foto’s zijn gemaakt op een hoogte van 600 meter.

De uiteindelijke foto met een resolutie van 34.111 keer 49.487 pixels is ruim voldoende om naar een drukkerij te sturen om er een muurvullende print van te maken. Je kunt ook inzoomen op je favoriete detail.

Eerder deze week kon je kijken naar nieuwe drone-video’s die tijdens de kerstdagen zijn gemaakt boven de Apple Campus 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2016, 9:11
Categorie Apple
Onderwerp apple campus
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.