Apple brengt nieuwe iTunes met ringtone-functie uit

Apple heeft op een evenement in San Francisco een nieuwe versie van iTunes voorgesteld, met ringtones.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ITunesApple introduceert vandaag een nieuwe versie van iTunes, met daarin een ringtone-functie voor de iPhone. Je kunt ringtones kopen voor 99 cent per stuk en betaalt dus opnieuw voor muziek die je al als normaal muzieknummer hebt gekocht.


In iTunes verschijnt een nieuwe kolom wanneer je je iPhone aansluit: een belletje laat zien dat er ringtones verkrijgbaar zijn voor een bepaald muzieknummer. Je kunt elk segment van maximaal 30 seconden uitkiezen, voorzien van een fade in aan het begin en een fade out aan het einde. Wanneer je klaar bent om te kopen, klik op je op de knop Kopen en heb je voor 99 cent je eigen ringtone gemaakt.

Op een speciaal evenement in San Francisco demonstreerde Steve Jobs dit live op het podium met het nummer R.E.S.P.E.C.T van Aretha Franklin.

Jobs vertelde dat iTunes 600 miljoen keer is gedownload en dat er meer dan 3 miljard muzieknummers zijn verkocht. De iTunes Store is de belangrijkste muziekwinkel in alle 21 landen waarin ze actief zijn. De iTunes Store begon met 200.000 nummers maar is intussen gegroeid naar 6 miljoen. Daarmee loopt Apple miljoenen voor op anderen.

Steve Jobs introduceert ringtones voor de iPhone

De nieuwe versie van iTunes met de ringtones voor de Apple iPhone

Foto’s (c) Engadget, 2007

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 januari 2013 om 17:17
Onderwerp
Categorie
iOS

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.