Apple vervangt complete iPod-lijn

Apple heeft de complete iPod-lijn vervangen. De Shuffle is verkrijgbaar in nieuwe kleuren, de nano is breder en platter geworden en er komt een Classic iPod.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple vervangt complete iPod-lijnApple heeft op een persevenement in San Francisco een compleet vernieuwde iPod-productlijn aangekondigd. Het bestaat uit een nieuwe iPod Shuffle in nieuwe kleuren, een opmerkelijk platte iPod nano en een nieuwe iPod Classic.

De iPod Shuffle met 1 GB opslagruimte is per direct verkrijgbaar voor $79 per stuk. Op zich niet veel nieuws hier, behalve dan de kleuren: zilver, paars, mint en groen. Er is ook een rode variant: dit is een [product] RED, waarbij een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan Afrika.

De nieuwe nano is voorzien van een groter scherm, met Cover Flow, games, meer opslagruimte en een volledig metalen behuizing. De nano is platter, maar tegelijk ook breder dan voorheen, en is straks verkrijgbaar in zwart, zilver, blauw, groen en RED. Het scherm heeft een resolutie van 320 x 240 pixels (204 ppi) en onder het scherm is nog steeds het vertrouwde touchwheel zichtbaar. De gebruikersinterface is aangepast, met album art, video’s, foto’s en extra informatie aan de rechterkant.

De nano zal worden geleverd met drie spelletjes, waaronder Vortex (3D Arkanoid). Games van Electronic Arts zoals Sudoku zijn los verkrijgbaar. De batterijduur is 24 uur bij muziek luisteren en 5 uur bij videokijken. De prijzen zijn als volgt: $199 voor 8GB en $149 voor 4GB. De goedkoopste versie van 4GB zal alleen verkrijgbaar zijn in zilver. Alle versies zijn geschikt voor de hardloopkit van Nike en vanaf het weekend verkrijgbaar.

De normale iPod heette tot nu toe gewoon iPod, maar om beter onderscheid te maken spreken we vanaf vandaag over de iPod Classic. De nieuwe versie heeft dezelfde nieuwe gebruikersinterface als de nano en maar liefst 160 GB ($349) opslagruimte! Daarnaast komt er een plattere variant met 80 GB ($249). Vanaf vandaag zijn deze nieuwe iPods verkrijgbaar. De duurste variant heeft een batterijduur van 40 uur voor muziek en 7 uur voor video. Het 80GB-model gaat 25 uur mee voor muziekluisteren en 5 uur bij videokijken.

Apple heeft ook de nieuwe Apple iPod Touch aangekondigd, met aanraakscherm (touchscreen) en Wi-Fi, waarmee het mogelijk is om te internetten via de ingebouwde Safari-browser, maar ook om YouTube-filmpjes te bekijken.

De nieuwe iPod Classic in 80Gb- en 160-GB-uitvoering

 

De nieuwe iPod Classic

 

 

De nieuwe prijzen voor beide modellen van de iPod Classic

Foto’s (c) Engadget, 2007

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:15
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, ipod, ipod classic, ipod shuffle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.