Reacties voor: Apple brengt iPhone OS 3.0 beta 2 uit

Apple heeft een tweede beta uitgebracht van iPhone OS 3.0. Deze heeft buildnummer 7A259g gekregen.
Lees het complete artikel → Apple brengt iPhone OS 3.0 beta 2 uit
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. ooh ik hoop dat er dan weer wat nieuws in zit. Maar wat???

  2. Testen die handel, kom maar op met dat hopelijk mooie nieuws !

  3. doorknabblen, ik wil weten wat er in zit 😀

  4. ik ben ook zéér benieuwd. Hier blijven we nog even voor wakker 😛

  5. @mjvanes: O jee, verwachtingen… ik ga even met de Wii aan de slag, kom over een halfuurtje wel kijken of er nog meer bekend is 😉

  6. Aangezien skype van t-mobile mag, zou tethering dan ook mogen? Mooi voor in de trein.

  7. Op macrumors staat Al een lijstje 🙂

  8. @Vincent: Nee, dat lijstje is gewoon het oude lijstje wat er nieuw is in iPhone 3.0.

  9. Volgens de huidige voorwaarden van T-Mobile is het niet toegestaan om tethering te gebruiken in combinatie met een iPhone abonnement. Ik ben benieuwd of ze hier op terug zullen komen.

    Voor data gebruik geldt dat bij een oneigenlijk gebruik T-Mobile beperkingen kan stellen. Van oneigenlijk gebruik is onder meer
    sprake wanneer de iPhone of de simkaart wordt gebruikt in combinatie met een computer of laptop.

    Aldus T-mobile: PDF Prijslijst (pagina 1)

  10. Ik zou wel willen weten hoe dat afrekenen gaat als je in een apllication wat koopt , hoop niet dat het dan meteen van me rekening afgeschreven wordt , klinkt nog al fraude gevoelig die api

  11. Origineel geplaatst door Chris
    Ik zou wel willen weten hoe dat afrekenen gaat als je in een apllication wat koopt , hoop niet dat het dan meteen van me rekening afgeschreven wordt , klinkt nog al fraude gevoelig die api

    Volgens mij is tijdens de persconferentie ook vermeld dat dit hetzelfde werkt als kopen in de Appstore. Je zult dus altijd eerst je iTunes wachtwoord moeten invullen voordat je iets kunt kopen.

  12. En hoelang zal het duren tegen deze ook gejailbraked word ? :p

  13. @Bas van der Ploeg: Maar dat zijn toch alleen de voorwaarden als je een iPhone 150/300/500-abonnement hebt? Die gelden toch niet bij de Relax-abo’s?

  14. @mike: Gokje: morgenochtend al een jailbreak? Nog niets nieuws gezien bij iPhone Dev Team… Had iPhone Dev Team niet al gezegd dat iPhone OS 3.0 te jailbreaken was (ongeacht de beta’s). Volgens mij heb ik daar al over geschreven…

  15. @mike: kan al. Dat is allang al verteld.

  16. Ik ben hem nu aan het downloaden..

  17. hmmm error 1611
    update: restore error 21
    update: option + restore naar 3.0 beta 2 ok maar invalid sim en het connect to iTunes scherm heeft een paarse achtergrond ipv zwart.
    update: option + restore naar 2.2.1 -> invalid sim -> quickpwn -> ok

  18. @Gonny van der Zwaag: Daar kan ik zo snel niets over vinden, maar dat zou dus betekenen dat alle mensen met een i-abonnement worden uitgesloten…?

  19. Weer een update.. vanaf 2.2.1 -> 3.0 beta 2 gaat het goed..

  20. @Bas van der Ploeg: Tethering is niet per definitie gebruik maken van een computer of laptop. Hoewel het woord ‘computer’ nogal ruim is. Een iPod of horloge is ook een ‘computer’. Maar een TT ook. En een TT is nogal handig.

    Het is ook maar de vraag in hoeverre ze dit (kunnen) detecteren, en wat vervolgens de payload is. Ik weet uit ervaring dat ze het bij Vodafone kunnen detecteren en je http traffic blokkeren maar dat is allemaal eenvoudig te omzeilen middels een VPNetje. Blijkbaar vinden ze het bij Vodafone namelijk nodig om dit kinderachtige systeempje ook in werking te laten treden wanneer mijn 3rd party GPS device/applicatie camera & traffic updates via http:// download terwijl dat 1) praktisch is 2) bar weinig data betreft 3) het niet zo is dat ik complete Google Maps aan het leegzuigen ben, en zo ja, so what?

    Het gaat de ISP er uiteindelijk niet om _wat_ je voor computer gebruikt. Het gaat de ISP er om _hoeveel_ je gebruikt (plus de remote lokaties ivm peering agreements ed). En liefst dat je geen derden toestaat te gebruiken. Uiteindelijk hebben ze zichzelf ingedekt met een max aantal MB per maand. Ze weten dus dat ze middels vaste prijs van abo altijd een percentage winst op je maken ongeacht of je aan die max komt of niet. Op dit moment kunnen ze nog koeien melken middels netbooks en 3G kaartjes, en voice, maar uiteindelijk worden netbooks en smartphones ongeveer hetzelfde en is LTE and WiMAX IP-only. Om dan delen met random 3rden tegen te gaan zetten ze er een datalimiet op, en eventueel doen ze nog wat QoS voor zaken als SIP (WiMAX en LTE kunnen dat). Thats it.

    Iemand al op een iPod touch het nieuwe beta OS gezet?

  21. Die push-notifications heb ik echt op gewacht! Meebo gaat echt mooi worden! Wel raar dat ze nu pas deze build uitbrengen, aangezien ze deze al gebruikten op de presentatie?

  22. @Gonny van der Zwaag: het zal inderdaad niet lang duren aangezien ik laatst al een versie van de mobile substrututre zag langskomen voor iPhone 3.0 beta. Ongetwijfeld word de 3.0 os binnen enkele dagen na uitgave gejailbreaked.

  23. Volgens macrumors.com is het nu mogelijk om 180 apps te installeren (11 ‘screens’)

  24. Dit was een leuke 1 april grap geweest 😛

  25. 11 screens ipv 9 is geen quantum leap.
    Waarom geen hierarchie!

  26. Heb ook zojuist Beta2 geinstalleerd. Alles werkt uitstekend bij mij. Maps doet het eindeljk weer goed. Alles reageert stuk sneller. Hyves, Trein werken weer goed

  27. blijft de baseband op de 1ste gen iphone hetzelfde?
    kan ik dus mijn iphone us veilig updaten van beta 1 naar beta 2?

  28. Dit vind ik echt TOP!

  29. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @mike: Gokje: morgenochtend al een jailbreak? Nog niets nieuws gezien bij iPhone Dev Team… Had iPhone Dev Team niet al gezegd dat iPhone OS 3.0 te jailbreaken was (ongeacht de beta’s). Volgens mij heb ik daar al over geschreven…

    Natuurlijk valt ook deze firmware te jailbreaken, aangezien dezelfde vulnerability in de boot loader in de iPhone (i.e. hardware) kan worden gebruikt.

  30. Ik vind tegenstrijdige berichten over of het (veilig) mogelijk is te downgraden van iPhone OS 3 (beta 1 of 2) naar iPhone OS 2.2.1 (niet jailbroken, ook nooit geweest).

    Ik dacht dat het vanwege baseband-upgrade niet kon maar hier en daar meldt iemand met wat gepruts toch succes.

    Hier iemand die met succes is teruggegaan?

  31. Dat purpere activatie scherm kreeg ik ook maar is na activatie verdwenen. Alles werkt nu heel vlot en soepel. Naar mijn gevoel een grote vooruitgang.

  32. SMS/MMS Delivery Reports anyone ? 🙂

  33. Inderdaad mooie vooruitgang, alles werkt sneller. Zitten trouwens nog veranderingen in die nog niet opgemerkt zijn. Abo agenda is veel makkelijker in te stellen. Verder nog wel wat interessante wijzigingen.

  34. Origineel geplaatst door Filip Van Reeth
    Dat purpere activatie scherm kreeg ik ook maar is na activatie verdwenen. Alles werkt nu heel vlot en soepel. Naar mijn gevoel een grote vooruitgang.

    hoe bedoel je activatie ?

    heb je een iphone 1stgen of 2de gen ?

  35. “Het nummerieke toetsenbord is veranderd in berichten, zoals bij de telefoonfunctie.”

    Houdt dit in dat we nu sms’jes kunnen typen zoals we dat gewend waren door meerdere keren op een toets te drukken, à la K750i-, Nokia- of wat dan ook-telefoons? I would love that!

  36. Bij mij voelt ie ook heel erg ‘snappy’. Bij beta 1 duurde de ipod applicatie soms 2 minuten om goed op te starten, nu gaat dat vrijwel net zo snel als bij 2.2.1. Verder kan ik melden dat Skype nog steeds gewoon werkt via 3g! Ik hoop dat dit blijft bij de final build.

    Edit: ik had ook dat paarse activatiescherm, ging weg na activatie via itunes. Dat geeft waarschijnlijk aan dat het beta firmware is en alleen geactiveerd kan worden met een geldig dev account. Dat paarse scherm krijg je namelijk ook bij een expired beta firmware.

  37. Werkt Skype bellen over 3G of gewoon de applicatie. Chat zit er namelijk ook in, en dat werkt sowieso voor de chat functie

  38. Origineel geplaatst door Lars
    Ik vind tegenstrijdige berichten over of het (veilig) mogelijk is te downgraden van iPhone OS 3 (beta 1 of 2) naar iPhone OS 2.2.1 (niet jailbroken, ook nooit geweest).Ik dacht dat het vanwege baseband-upgrade niet kon maar hier en daar meldt iemand met wat gepruts toch succes.Hier iemand die met succes is teruggegaan?

    Ik. 3-4 keer zelfs. Geen probleem.

  39. Uitzendinggemist?? Was toch ook een probleem met streamen

  40. @AAPL: Bellen werkt ook met 3g.

  41. Helaas hebben de zakelijke missers nog steeds geen aandacht gekregen:
    * Uitnodigen van derden bij invoeren van agendaitem is bv nog steeds niet mogelijk. Ik moet straks nog steeds naar een PC om mijn email/agenda op te starten.
    * Ook ondersteuning voor synchronisatie via pushmail (Exchange/LotusN) van taken/ notities / todo’s is nog steeds niet aanwezig in 3.0
    * Ook toegang tot de interne database is niet geregeld zodat ook 3rd party softwarehuizen dit niet kunnen uitbrengen.
    Helaas blijft de Iphone daarmee dus vooral een mooie en goede ‘high gadget’ telefoon voor de particuliere markt en laat Apple zijn kansen voor de zakelijke gebruiker liggen.

    Wat ik wel hoop is dat ik straks eindelijk een ontvangen nummer kan voorzien van een naam en die direct in mijn contactpersonen kan plaatsen…
    Peter

  42. Echt weer zo’n streek van Apple dat je moet betalen om een beta versie te helpen testen. Zou toch andersom moeten zijn. Of in ieder geval gratis om hun een gunst te doen?
    Of ben ik gek?

  43. Hoe kom ik aan een beta versie ??
    Laat maar ! 😉

    De enige manier om zonder risico aan de nieuwe firmware te komen, is om je in te schrijven voor het (betaalde) iPhone Developer Program, waarbij je $99 per jaar betaalt en de beschikking krijgt over de beta-firmware.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.