Apple brengt iPhone OS 3.0 beta 2 uit

Apple heeft een tweede beta uitgebracht van iPhone OS 3.0. Deze heeft buildnummer 7A259g gekregen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

sdkApple heeft een tweede beta uitgebracht van iPhone OS 3.0. Deze heeft buildnummer 7A259 gekregen. Diverse ontwikkelaars melden op Twitter dat ze de beta al aan het installeren zijn. De belangrijkste verbetering is dat ontwikkelaars aan de slag kunnen gaan met applicaties die de nieuwe Push Notification nodig hebben. Ook krijgen ontwikkelaars meer informatie over de functie In-App Purchases, waarmee gebruikers na installatie van een applicatie nog allerlei extra’s kunnen kopen. Apple zegt dat ze de testomgeving voor deze twee nieuwe functies in de loop van het beta-testprogramma gaan openstellen. Toch zal niet iedereen daaraan mee kunnen doen: eerst krijgt een geselecteerd aantal ontwikkelaars toegang.

Bij de eerste beta van iPhone OS 3.0 was de klacht dat het besturingssysteem nogal traag draaide op de iPhone. Bij deze tweede beta is de performance beter, zo meldt Apple Insider. Apple zal ongetwijfeld ook weer wat bugs hebben opgelost. In de SDK zijn wijzigingen aangebracht op het gebied van de GameKit, Bluetooth, MapKit, Fonts, de gebruikersinterface van SMS/MMS en tekstvelden. Apple heeft bevestigd dat MMS en tethering tijdens de betaperiode niet officieel zullen worden ondersteund. Toch zijn er al wel ontwikkelaars die tethering werkend hebben gekregen.

Andere vernieuwingen:

  • Door de beta te installeren zul je ook een nieuwe baseband geïnstalleerd krijgen: versie 04.22.
  • De applicatie Mms/Sms heet nu Berichten.
  • Het nummerieke toetsenbord is veranderd in berichten, zoals bij de telefoonfunctie.
  • In de algemene instellingen is een nieuw onderdeel Store verschenen, die geen nadere data bevat.
  • De provider firmware is niet upgedate en is nog steeds 3.1.

De beta maakt deel uit van een eveneens vernieuwde SDK, die net als de eerder uitgebrachte betaversie van iPhone OS 3.0 bedoeld is voor ontwikkelaars, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de nieuwe applicaties die straks mogelijk zijn.

Je kunt de nieuwe SDK en iPhone OS 3.0 beta 2 downloaden via developer.apple.com als je een (betaald) iPhone-developeraccount hebt.

Met dank aan Michael voor het razendsnel installeren en doorgeven van de wijzigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:38
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.