Reacties voor: Apple blijft sleutelen aan iPen-stylus voor touchscreens

Apple heeft 22 patentaanvragen voor een iPen, een digitale stylus die je in combinatie met een touchscreenapparaat gebruikt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Duidelijk dat Steve jobs er niet meer is, jammer hoor.. Jammer.

  2. Ik wil al heel lang een stylus die tevens headset is. Dus een pennetje met een oordopje. Ik wil sowieso van de iPhone af, ik heb als mobiele toepassing genoeg aan de iPad mini. Wil er alleen nog mee kunnen bellen (met de draadloze stylus headset) en whatsappen.

  3. Kan handig zijn in de winter. Moet je je handschoenen niet uitdoen.
    De meeste handschoenen die je kan gebruiken zijn niet geschikt in echte koude (zoals nu in Kirkenes)

  4. @Erwin Puijnen: Steve J had niet altijd gelijk. Hij vond de iPad mini onzin.

    Als je je iPad voor werk gebruikt, is een stylus soms erg handig om te kunnen schrijven of te tekenen. Een vinger is dan meestal lastiger.

  5. Tekenen en schrijven met je vinger is gewoon niet handig, hoe goed het scherm ook reageert. Zeker voor de zakelijke markt denk ik dat een stylus wel nut kan hebben, maar ja aan de andere kant, ze verkopen stylussen voor een paar euro en die werken prima. Al hebben die natuurlijk niet modules die deze iPen mogelijk heeft.

  6. Het is toch ‘They blew it’?

  7. Steve Jobs was iemand die durfde dingen te veranderen, radicaal te veranderen. Steve Jobs was een fantastische kerel, maar hij is niet meer.
    Ben er zeker van dat Steve ook zijn meningen zou durven herzien, en niet per definitie blijft vasthangen aan voorstellingen. Zeker in een markt die zo snel verandert.
    Ben dus eigenlijk een beetje moe (maar wie ben ik) van iedere keer verwijzingen naar Steve Jobs had dit nooit gewild, Steve Jobs zou dit zo niet, Steve Jobs heeft gezegd dat…
    Nieuwe mensen, nieuwe wetten, nieuwe ideeën, nieuwe visies… en zoals Jobs het zelf ook zou doen (voor de grote aanhangers), soms radicaal veranderen…

  8. they* blew it

  9. Ik kan me ook voorstellen dat apple bezig is met een pen als een apart apparaat. Iets wat dus opslaat wat je schrijft of waarmee je je bloedsuiker kan meten (doorgaande op wat er eerder hier vandaag in het nieuws kwam over de iwatch) of waarmee je kunt lezen/vertalen.

    Ik ben geen ontwikkelaar en heb geen idee wat de mogelijkheden zouden zijn, dus ik roep maar wat. Maar er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden dan een stylus voor een IDevice alleen

  10. Elke keer als er een stylus van Apple in het nieuws komt word Steve erbij gehaald. Triest, want ik lees nergens dat Apple dit ding wil gebruiken als vervanger van je vinger. En dat gebeurt ook niet, want dat bevalt veel te goed. Verwacht dus nooit dat je een stylus bij je iPhone krijgt.

    Wat wel mogelijk is, is dat men wat aan de ‘doen’ factor wil doen op hun iProducten, en omdat tekenen, bepaalde andere ‘precisie’ handelingen met een stylus makkelijker gaat, kan ik me voorstellen dat Apple zelf die markt in handen wil krijgen, en het beter wil doen dan wat er nu is. Dat is sowieso wat Apple altijd doet; een bestaande markt verbeteren, opnieuw uitvinden, etc.

  11. Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
    Duidelijk dat Steve jobs er niet meer is, jammer hoor.. Jammer.

    Steve wil het niet dus ik wil het niet. Zouden Adroid fanboys dan toch gelijk hebben met iSheep? Ik gebruik sinds kort een Wacom Bamboo stylus op mn iPad en dat werkt goed en maakt de iPad een stuk productiever. Ik kijk ook met enige jaloezie naar de Samsung Galaxy Note met een door Wacom ontwikkelde schrijflaag. Voordeel is dat de punt van de pen veel dunner is waardoor je nauwkeuriger kunt schrijven. De Intuos Creative Pen voor de iPad heeft een al wat dunnere punt en is druk gevoelig, maar een door Apple ontwikkeld systeem zou mooi zijn. En wat Steve daar van vindt of vond intereseert me geen iZak.

  12. Een stylus icm een Ipad pro (12,9″) lijkt mij een prima combinatie:)

  13. @Danny: Precies wat ik dacht 🙂

  14. Vooral met dikke vingers een uitkomst, maar dan wel een hele dunne stylus pen.

  15. Zeer handig bij fotobewerking of tekenprogrammas. Anders overbodig.

  16. Een digitale pen voor de Ipad om ondermeer te kunnen schrijven voor het maken van notes zou top zijn.

  17. Gelukkig zijn er hier een paar mensen die het wel snappen. Steve heeft nooit bedoeld dat een pen onzin was. Wel dat het onzin was dat je een pen nodig had om een smartphone te bedienen.
    Er blijven genoeg taken waar een pen wel handig is en Apple zal ongetwijfeld met iets slims gaan komen. Ook Steve zou hier ongetwijfeld achter hebben gestaan. Niets vreemds aan.

  18. @ijsbreker: volledig akkoord. Tekenen of ‘schrijven’ puur met de vinger is bijna waanzin. Met een pen kan dat veel nauwkeuriger. Een touchscreen uitsluitend bedienen met een stylus, dát is gelukkig voorbijgestreefd.

  19. Origineel geplaatst door CBsoul
    Ik wil al heel lang een stylus die tevens headset is. Dus een pennetje met een oordopje. Ik wil sowieso van de iPhone af, ik heb als mobiele toepassing genoeg aan de iPad mini. Wil er alleen nog mee kunnen bellen (met de draadloze stylus headset) en whatsappen.

    WhatsApp en bellen zijn geen functies op een iPad. Stap gewoon over op zo’n Samsung gedrocht.

  20. Steve Jobs draait zich om in z’n graf :-/

  21. Ik denk dat Samsung het wel goed gezien heeft mbt. de stylus. Normale bediening met de vinger en als extra precisie of speciale functies nodig zijn, gebruik je de stylus. Als Apple iets soortgelijks zou ontwikkelen op de hun bekende, innoverende manier, zou ik dat zeker een positieve aanvulling vinden op de iDevices. Maar de stylus moet niet de vingerbediening gaan vervangen, zoals op sommige goedkopere Android tablets.

  22. Ik denk dat het pennetje een prima aanvulling kan zijn op de iPhone/iPad. Gebruik nu ook regelmatig zo’n stylus op mijn iPhone en iPad omdat sommige dingen daar gewoon beter mee gaan dan bediening met de vinger.
    Heb ook de SG Note 2 gehad (naast mijn iOS apparaten) en vond de stylus echt heel prettig. Eén van de redenen om destijds de Note 2 aan te schaffen was onder andere de stylus.

    In dat verband moet ik trouwens zeggen (sorry, off topic), dat ik ook de autocorrectie van Samsung prettiger vond. Na enkele clicks al voorstellen van diverse woorden, dus veel sneller bij het typen van tekst. Dat kan in iOS echt beter.

  23. Origineel geplaatst door ijsbreker
    Gelukkig zijn er hier een paar mensen die het wel snappen. Steve heeft nooit bedoeld dat een pen onzin was. Wel dat het onzin was dat je een pen nodig had om een smartphone te bedienen. Er blijven genoeg taken waar een pen wel handig is en Apple zal ongetwijfeld met iets slims gaan komen. Ook Steve zou hier ongetwijfeld achter hebben gestaan. Niets vreemds aan.

    Helemaal juist, eindelijk de essentie van het stylus verhaal, een iPhone of iPad heeft dit niet NODIG om te werken, maar een slimme stylus voor bv edit/fotosoftware zou fantastisch zijn

  24. Origineel geplaatst door Damellie
    Ik denk dat het pennetje een prima aanvulling kan zijn op de iPhone/iPad. Gebruik nu ook regelmatig zo’n stylus op mijn iPhone en iPad omdat sommige dingen daar gewoon beter mee gaan dan bediening met de vinger. Heb ook de SG Note 2 gehad (naast mijn iOS apparaten) en vond de stylus echt heel prettig. Eén van de redenen om destijds de Note 2 aan te schaffen was onder andere de stylus.In dat verband moet ik trouwens zeggen (sorry, off topic), dat ik ook de autocorrectie van Samsung prettiger vond. Na enkele clicks al voorstellen van diverse woorden, dus veel sneller bij het typen van tekst. Dat kan in iOS echt beter.

    Autocorrectie is ook een zeer kleine bijkomstige functie die door 1-2% van de gebruikers effectief gebruikt wordt, typen gaat veel sneller ZONDER dit. Ik begrijp niet dat iemand dit WIL… dit was nodig op gsm’s met een beperkt toetsenbord, niét op een smartphone die een volledig toetsenbord heeft!

  25. @Guido: spijt dat ik heb gereageerd.
    Sommige mensen vinden het namelijk wel prettig, al begrijpt niet iedereen dat.

  26. Als oortje zou ik het handig vinden, zodat ik mijn iPhone thuis kan laten en alleen mijn iPad mini hoef mee te nemen.

  27. Sorry Steve draai je nog eens lekker om en kijk rustig toe hoe ze Apple weer ten gronde richten

  28. @Barend: Fanatisme betekent je krachtinspanning verdubbelen, nadat je je doel bent vergeten…

  29. Ik zou het handig vinden voor tekenapps op de iPad, grafische apps. Voor de rest, nee. Doe maar niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.