Apple bezig met ontwikkelen eigen radioapplicatie voor iPhone

De website 9to5Mac zegt een tip te hebben ontvangen dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een eigen radioapplicatie, geschikt voor de iPhone en de iPod Touch.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Bron: 9to5mac.comDe website 9to5Mac zegt een tip te hebben ontvangen dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een eigen radioapplicatie, geschikt voor de iPhone en de iPod Touch. De applicatie zou, net als de iPod-applicatie, op de achtergrond kunnen draaien. Ook zou je bij het beluisteren van een nummer via een radiostation, dit nummer direct via iTunes aan kunnen schaffen. Mogelijk zal het luisteren van radio standaard deel uit gaan maken van de iPod-applicatie.

Het beluisteren van radio was al mogelijk op de nieuwste generatie iPod nano’s, maar ook bij de iPod Touch en de iPhone zit deze mogelijkheid al in de hardware ingebakken. Het Nike+ systeem maakt bijvoorbeeld al gebruik van deze functie, door via een FM-frequentie signalen van je schoen naar de iPhone (3GS) of iPod Touch (2nd/3rd gen) toe te sturen.

Wanneer de radioapplicatie beschikbaar komt voor het publiek wist de bron niet te melden. Dit zal hoogstwaarschijnlijk via een toekomstige firmware-update gebeuren. Het luisteren naar radio en het daarmee extra aanschaffen van muziek via iTunes, zou uiteraard een mooie extra bron van inkomsten zijn voor Apple. Of dit ook mogelijk wordt voor ons bij het luisteren naar Nederlandse radiostations is nog niet duidelijk. Veel Amerikaanse radiostations ondersteunen wel al het zogeheten taggen van nummers.

Bron: 9to5Mac.com
Tipgever: Dion

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 15:17
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen apple, applicaties, radio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.