iH8sn0w brengt iReb 3.1.2 uit (jailbreak)

iH8sn0w heeft zojuist iReb 3.1.2 vrijgegeven. Deze tool verhelpt een aantal problemen die bij een jailbreak kunnen ontstaan en stelt je ook in staat om de SHSH-gegevens van je iPhone 3GS of 3e generatie iPod touch op te slaan.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

ih8sn0w-125De nieuwe versie van iREB van iH8sn0w is beschikbaar voor Windows. iREB biedt een grafische interface voor een aantal functies, waaronder een oplossing voor verschillende 16xx en 21xx foutmeldingen in iTunes bij het herstellen van een custom firmware (originele iPhone en iPhone 3G) en iPod touch 1e en 2e generatie), een fix voor de recovery mode loop (originele iPhone, iPhone 3G en iPhone 3GS en alle modellen van de iPod touch) en ook een SHSH grabber voor iPhone OS 3.1.2 (iPhone 3GS en iPod touch 3e generatie).


ireb312
Met behulp van de vernieuwde SHSH grabber kunnen gebruikers van de iPhone 3GS en de iPod touch 3e generatie de functionaliteit van Umbrella gebruiken, om zeker te stellen dat ze in de toekomst kunnen blijven jailbreaken. De SHSH-gegevens die worden opgeslagen, zijn nodig om op een later moment te kunnen herstellen naar iPhone OS 3.1.2, als Apple deze firmware niet meer signeert.

Het is hierbij belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je nooit verder kunt downgraden dan de firmware waar je de SHSH-gegevens van hebt. Saurik biedt deze funcionaliteit ook aan in Cydia, maar met behulp van iREB kun je ook de SHSH-gegevens van een iPhone of iPod opslaan die (nu nog) niet gejailbreakt is. Daarvoor zul je de ECID van je iPhone of iPod in moeten voeren. Hoe je deze kunt achterhalen kun je op iSpazio.net lezen. Je kunt ervoor kiezen om de SHSH-gegevens bij Cydia of lokaal op te slaan. Wij raden het aan om het beide te doen.

umbrella

Je kunt iREB 3.1.2 hier downloaden. Meer informatie kun je vinden op de website van iREB.
Voor vragen kun je natuurlijk ook terecht op ons forum.

Verklarende woordenlijst:

  • ECID: staat voor Exclusive Chip ID. Dit nummer is voor iedere iPhone en iPod uniek en wordt voor de iPhone 3GS en de 3e generatie iPod touch door Apple gebruikt om de firmware te signeren. De handtekening die je van Apple ontvangt is dus alleen geldig voor jouw iPhone of iPod touch.
  • SHSH-gegevens: de zogenaamde SHSH-blobs zijn de verschillende bestanden die samen de voor jouw iPhone of iPod persoonlijke handtekening van Apple vormen. Als je deze handtekening eenmaal hebt opgeslagen, bijvoorbeeld op de server van Saurik (de maker van Cydia), dan kun je deze handtekening blijven gebruiken om te herstellen naar de firmware waar je deze handtekening van hebt – ook als Apple zelf deze firmware niet meer signeert. Meer informatie kun je vinden in ons artikel over Saurik’s Firmware Signature Server.

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.