brussel apple store

Apple bevestigt komst Apple Store België

Apple heeft de komst van Apple Store Brussel officieel bevestigd. De flagship store wordt de eerste vestiging van een Apple Store in België.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple_store_brusselApple bevestigt voor het eerst officieel dat er een Apple Store in België komt. Al maanden gaan er geruchten dat Apple een officiële winkel wil openen in het gloednieuwe winkelcomplex ‘Le Toison d’Or’ aan de Gulden Vlieslaan in Brussel. In december 2014 meldde iCulture dat de eerste vacatures voor Apple Store Brussel online stonden. Gisteren stuurde Apple uitnodigingen voor een sollicitatie-evenement voor vacatures in Brussel, hebben we van een tipgever vernomen. Toch wil Apple niet bevestigen dat het om Brussel gaat (zie update).

Update: Na contact met Apple Nederland, blijkt dat Apple alleen heeft bevestigd dat er een Apple Store in België komt. Apple wil nog niet zeggen dat deze in Brussel komt, geeft een woordvoerder van Apple aan.

“We kijken er naar uit om de unieke Apple retailervaring naar onze klanten in België te brengen”, is het enige wat Apple erover kwijt wil. Er zijn echter genoeg aanwijzingen dat het om Brussel gaat. Een van onze tipgevers heeft gemeld dat Apple gisteren uitnodigingen heeft verstuurd voor de ‘Hiring Day’, waarbij gegadigden op sollicitatiegesprek kunnen komen voor een baan in Brussel. Je kunt aan de slag gaan als Creative, Business Specialist, Genius of Store Leader. Die vacatures stonden vorig jaar al mét plaatsaanduiding Brussel op de website van Apple.

Brussel krijgt volgens geruchten een flagship store, een grotere winkel waar het vooral om beleving gaat en waar nieuwe producten als eerste worden getoond. In Nederland heeft Amsterdam een flagship store, terwijl de Apple Store Haarlem een gewone vestiging betreft. Ook Apple Store Den Haag is een gewone winkel en geen flagship store, ook al zit het in een historisch pand.

Er zijn in België al meerdere winkelketens waar je Apple-producten kunt kopen, zoals FNAC, Vanden Borre en Switch, maar dat zijn geen officiële winkels van Apple. Apple Store Brussel wordt de eerste échte Store in België. In de directe nabijheid zitten filialen van Easy-M, CAMi en Vanden Borre.

Wonen boven de Apple Store

In Brussel zijn inmiddels de bekende zwarte schuttingen neergezet. Traditiegetrouw plaatst Apple na verloop van tijd een logo en een toepasselijke tekst op de schuttingen. Wanneer de Apple Store Brussel geopend wordt, is nog niet bekend maar we rekenen op eind van de zomer of de herfst van 2015. Op iCulture kon je in eerder al lezen dat de verbouwing in februari 2015 was gestart. De winkel komt op de begane grond van het winkelcentrum en beslaat 1500 vierkante meter. Op de bovenste etages van het winkelcentrum komen appartementen. Je hebt dus in Brussel de kans om boven een heuse Apple Store te wonen.

Eerder gingen er geruchten dat er ook een Apple Store in Gent zou komen, maar de ontwikkelingen daar lijken niet op te schieten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 14:32
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, brussel

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.