tomtom-maps-apple

TomTom verlengt samenwerking met Apple

Apple heeft de samenwerking met TomTom verlengd en uitgebreid. Dat verkleind de kans dat Apple interesse heeft in de kaartendienst Nokia HERE.

TomTom heeft de samenwerking met Apple verlengd en uitgebreid, zo meldt het Nederlandse navigatiebedrijf in een persbericht. TomTom levert sinds 2012 het digitale kaartmateriaal voor Apple Maps. De verlenging van de samenwerking maakt duidelijk dat Apple waarschijnlijk geen plannen heeft om Nokia HERE Maps te kopen. De aandelenkoers van TomTom steeg 7 procent na de bekendmaking.

apple-maps-hotelreviews-bookingApple zette in 2012 Google als kaartleverancier aan de kant. Ze introduceerden dat jaar een eigen kaartendienst, Apple Maps. Voor het kaartmateriaal schakelden ze partijen zoals TomTom, Waze, Yelp en anderen in. Door de overname van Waze speelt Google uiteindelijk toch nog een kleine rol in Apple Maps. Recent werden hotelbeoordelingen van TripAdvisor en Booking.com toegevoegd. TomTom wordt echter als meest prominente partij genoemd. De overeenkomst geldt wereldwijd voor de levering van kaarten en aanverwante informatie. Volgens Reuters heeft Apple de deal met TomTom onder gunstige voorwaarden kunnen sluiten, omdat het Nederlandse bedrijf prestige ontleent aan het feit dat ze met Apple samenwerken.

Apple is druk bezig om de kaartendienst van iOS te verbeteren. Dat doen ze door meerdere overnames. Eerder deze week bevestigde Apple de overname van GPS-bedrijf Coherent Navigation, waarmee de nauwkeurigheid van Apple Maps nog verder opgevoerd kan worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 18:27
Categorie Diensten
Onderwerpen apple maps, tomtom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.