Reacties voor: ‘Apple bereidt iOS 6.0.1 voor, iOS 6.1 verschijnt na feestdagen’

Apple zou momenteel bezig zijn iOS 6.0.1 te testen, waarin bepaalde bugs en problemen worden opgelost. Een grotere update met versienummer iOS 6.1 zou pas na de feestdagen verschijnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 65 reacties

  1. Na de feestdagen met iOS 6.1 met Siri in het Nederlands communiceren?

  2. Ook een beetje bagger, die kleine dingetjes… Tenminste, ik heb van geen enkel probleem uit dat lijstje last op mijn iPod touch (zowel 4e als 5e generatie).

    Maar goed, ben benieuwd wat iOS 6.1 dan gaat brengen. šŸ˜›

    Aanvankelijk had ik echt graag een update gewild trouwens, maar mijn 5e generatie iPod touch vertoont sowieso geen enkel probleempje. En mijn 4e generatie ga ik binnenkort verkopen. Die toont veel traagheid, maar het lijkt er dus op dat dat niet opgelost gaat worden in 6.0.1.

    @Fruitschaal: Dat is eigenlijk voor mij de enige reden om uit te kijken naar iOS 6.1. šŸ˜›

    @carpebios: Die flikkeringen van dat toetsenbord heb ik tot nu toe nog niet gezien, hoor. Wel dat de App Store gisteren voor de eerste keer op m’n nieuwe iPod touch crashte, maar dat is weer iets dat Apple vanaf zijn servers kan oplossen.

  3. Nederlands was toch pas Q1 2013?

    Ik ben blij dat hij uitkomt, want zowel wifi icm facebook als die glitches bij het toetsenbord (vooral in de appStore) heb ik last van op mijn iPhone 5

  4. Da’s dus weer goed en slecht nieuws ineen.

    Nu er al een update naar 6.0.1 aankomt en ook 6.1 aangekondigd wordt zullen de jailbreaksers waarschijnlijk wachten met het lanceren van een nieuwe jailbreak

  5. Die knop voor mobiel data van itunes match staat er toch gewoon bij, of krijgt die een andere positie?

  6. Fijn, 2 van de dingen die in de lijst staan heb ik last van. WiFi met WPA2/AES werkt gewoon niet en al 2x die glitch in het toetsenbord gehad binnen de App Store.

    Kan van mij niet snel genoeg gereleased worden.

  7. Zit ik te wachten op JB voor 6. Komt er een 6.1 uit. Hoe gaat dat nou weer??

  8. Origineel geplaatst door carpebios
    Nederlands was toch pas Q1 2013?

    Dan klopt het misschien dat in ios 6.1 Siri in Dutch beschikbaar zal komen aangezien deze pas na de feestdagen uitkomt šŸ™‚

  9. Hebben bezitters van een iPod Touch 4G met iOS6 ook last van dat de Appstore bij het zoeken van apps vaak crashed?

    Best jammer dat dit probleem waarschijnlijk niet in iOS 6.0.1 zal worden opgelost!

  10. Jammer genoeg zal Siri nog niet in het Nederlands komen, de problemen met de applicationstore niet opgelost. De maps ook niet en het constante uitvallen van applicaties die het voor de update schitterend deden ook niet. Op de 6.1 moeten we ook niet hopen voor de feestdagen. Apple is niet goed bezig, jammer genoeg.

  11. @Felix: Op mijn ‘oude’ 4e generatie crashte de App Store inderdaad altijd bij het zoeken; je hoeft maar iets in te tikken, te zoeken, en hij crasht meteen…

    Maar goed, bij de iPod touch (5e generatie) en iPhone 5 komt dat probleem niet zo snel voor, right? Tenminste, ik heb gisteren Ć©Ć©n keer een crash gehad in de App Store op m’n iPod, toen ik aan het zoeken was. Als je heel snel sleept in het zoekmenu, wordt hij vanzelf sloom. Dus zou wel fijn zijn als dat ook opgelost wordt.

  12. ik hoop echt dat er oplossing komt wat ik ervaar met mijn 5

    * Problemen bij Wi-Fi-verbindingen
    * Problemen bij het verwerken van data via een mobiele verbinding

  13. Helaas niks te lezen over de iPhone flitser die uit sync is waardoor foto’s donker zijn. (Na soft reset is dit tijdelijk opgelost maar komt later terug)

    Verder kan ik niet wachten, wifi en glitch probleem.

    Edit: mooi!! In rapport staat wel dat ook die flash out of sync wordt opgelost

  14. Ze zouden zich moeten focussen op Siri in het Nederlands, een fatsoenlijke Nederlandse text-to-speech en Apple Maps.
    De rest boeit me vrij weinig eigenlijk.

  15. Helaas niet echt een verbetering. Mijn vriendin heeft iOS 6 op haar iPhone 4s ik nog steeds 5.1.1 en zie geen reden te updaten. Sterker nog bij iOS6 is het langzamer geworden en nog steeds onbegrijpelijke kaarten en de bat is sneller leeg.
    Ik blijf (nog) maar bij 5.1.1 zie geen voordelen bij 6.0 sterker alleen maar nadelen.

  16. Als het batterij-sleurpen dan ook eens opgelost zou worden, graag!!!

  17. Batterij slurpen, inderdaad sinds iOS 6.

  18. @Rinus: Dat is ook waar ik op wacht… De batterij is veel sneller leeg met IOS 6 dan met 5… Hopelijk word dat ook opgelost šŸ™‚

  19. Ik heb gister een nieuwe iPhone van apple gekregen nadat ik die flits problemen heb gemeld. Het heeft dus toch met de software te maken achja lekker een nieuwe iPhone.

  20. Nergens last van
    Maar is mooi dat er een update komt

  21. Ik wou dat ik last had van al die dingen. Zou betekenen dat ik ook me iPhone 5 had. Moet nu al veel te lang wachten…. šŸ™

  22. Cool, een nieuwe update. Ik had, ja je leest het goed, problemen met wifi en iPhone 4s. Vrijdag gebeld met Apple en vandaag kreeg ik een nieuwe iPhone 4s binnen met iOS5.1.1 en alles werkt weer naar behoren.

    Dus de update naar iOS6 was voor mij niet best. Gelukkig straks een nieuwe update en dan hoop ik dat iedereen die hier ook last van heeft, straks zegt dat het probleem is opgelost.

    Kijk dus met spanning naar deze update en de ervaringen šŸ™‚

  23. Als ze dan toch bezig zijn laat ze dan ook iets doen aan de video out. Heb destijds voor ā‚¬50 zo’n kabel van apple aangeschaft, maar was tot voor ios 6 alleen mogelijk youtube zaken op de tv te zien, nu dus helemaal geen signaal meer. Geef het dan vrij voor app ontwikkelaars als je je geld al hebt binnengeschraapt.
    Kan nu alleen via JB die ik nog nooit nodig heb gehad.

  24. ik heb ook bij de toestellen die ios 6 hebben behalve op mijn ipad die nog op 5 staat dat het blacklicht soms blijft aanstaan..

  25. Alsjeblieft Apple verras ons met live tiles!

    Zelf kunnen aanpassen met dynamische informatie in plaats van die zwaar verouderde statische iconen…

  26. Inderdaad, sinds ik iOS6 heb is m’n batterij van mijn ”new iPad” ook veel sneller leeg. Ik heb ook last van flikkerende toetsenbord. Heel soms verdwijnt hij gewoon ineens en dan druk je per ongeluk ergens op, heel irritant.

  27. Gelukkig want wifi op mijn iphone 5 is ruk!!

  28. Nou nog een iPhone.
    Trieste uitlever zooi van Apple.

  29. Wat ik raar vind is dat elke iOS (beta) update door zoveel gebruikers getest word en dan nog zijn er steeds zoveel problemen.

    Als alles correct zou zijn moesten er ook geen nieuwe update zijn ook šŸ˜‰

  30. ios 6 doet het prima op ipad 3rd gen , op “kaarten” na, maar dat weet iedereen al.
    enige verbetering voor mij is de vernieuwing.
    ik zou ios 6.1 of misschien eerder 7 wel compleet anders willen zien qua uiterlijk.
    zo heeft een update nog een effect, ik vind het nu weinig toevoegen.
    zoals ze bijvoorbeeld veel van jailbreakers kunnen leren.
    meer vrijheid met themas, envtoggles in de statusbar voor wifi 3g en dergelijke.

  31. @remco: Denk niet dat Apple al die dingen gaat toevoegen, want iOS heeft een bepaalde status gekregen wat dat betreft; het moet grotendeels hetzelfde concept blijven. Niet dat mensen het dadelijk kunnen veranderen en iOS dan richting het Android-concept gaat. Dan wordt het rommelig en is het niet meer het gebruiksvriendelijke iOS meer. šŸ˜›

    Althans, da’s wat ik vind. Tuurlijk, Apple mag van mij gerust dingen aan het uiterlijk veranderen (kijk maar naar de zachtere kleur in de balken in iOS 6, dat is al een goed begin), maar het moet niet zo ver gaan dat ik het niet meer herken. šŸ˜›

  32. en de batterij?

  33. Ik zie een enkele mensen die klagen over batterijproblemen.
    Dat heeft mijns inziens niets te maken met IOS6! Of IOS5. Of IOS4, want bij elke nieuwe versie wordt dit wel gemeld Bij mij kan een 4S met gemak 3 dagen met 1 batterijlading. Behalve als ik een navigatieapp. start. Dan is de batterij binnen een dag leeg.
    Niet het systeem is de oorzaak maar sommige apps! Meestal maken die gebruik van de GPS want dat is de grootste stroomvreter. Probeer eens een app zoals system Max of soortgelijk. De CPU bezetting bij mijn iphone is 2,5 %. Met 100 zich goed gedragende apps op de achtergrond, incl. de nieuwe Kaarten-app, dus ook dat is geen enkel probleem.
    Het zoeken naar een kritische app zou je als volgt kunnen doen:
    Sluit alle apps af, eventueel de iphone resetten, en de apps weer op starten kun je via het CPU gebruik mogelijk achter komen welke app het hoge batterijverbruik veroorzaakt. NB. Bij mij was een locatieapp die ik gelijktijdig met IOS5 had geĆÆnstalleerd, de grote stroomvreter.
    Meteen eraf gegooid. Probleem onmiddellijk opgelost
    NB. een navigatieapp zelfs op de achtergrond moet je bij voorkeur altijd stoppen. Overigens zijn ook deze apps vaak al aangepast dat ze na een uur op de achtergrond “idle” gaan.

  34. @Henk: Denk je nou echt dat we allemaal achterlijk zijn en niet weten wat de grote sleurpers zijn? Met iOS 5 deed ik nog een dag, met 6 ben ik blij dat hij het een halve dag uithoudt. En dat heeft niets met GPS of dergelijkete maken. We hebben zeker allemaal GPS aan staan? Niet dus, zelfs locatie niet. IOS 6 zuigt hem leeg en dat is algemeen bekend. Moeten we hem dan naar fabrieksinstellingen terug zetten en kaal laten draaien? Hadden we net zo goed een Nokia 3300 kunnen kopen.

  35. De Facebook integratie is de boosdoener in iOS 6 mbt levensduur accu. Had ik ook, nu fb uit staat nergens last van.

  36. Idd henk is maar net hoe je dat ding gebruikt vooral gps en locatie apps altijd uitzetten en push berichten die ook mogelijk zijn door apps
    ik ben android gewend de batterij van de ipad gaat veeeel langer mee met stevig browsen gamen media 10 tot 15 uur met android krap 8 uur als je mazzel heb
    dat is een van de hoofd redenen dat ik de ipad niet omruil
    voor android plus dat de ipad veel stabieler is dan android
    Alleen jammer dat apple er geen shortcuts heeft gemaakt
    Voor wifi bluetooth flightmode voor nog langere batterij
    En geen rootexplorer zoals android dat kent
    Gezien de apps niet altijd goed elkaar ondersteunen met de optie openen in en copieren plakken kun je vergeten heb je toch de pc voor nodig
    Zit nu op 52 procent en heb 7 uur erop zitten red je ech niet
    Met android!

  37. Wat mensen ook kunnen proberen is een totaal schone installatie doen eerst zorgen dat hij leeg is en de factory instellingen heeft en dus alle oude bestanden weg zijn dan pas flashen zodat er geen kans is op een zogeheten Bad flash
    en vooral niet van alles gaan lopen doen op de pc terwijl hij bezig is.

  38. Als iedereen nou op forum van apple bericht achter laat met onderwerp als batterij en reactietijd van type, geluid van lock of als slide gebruikt en 2x home button klikken.

    Dan zal er vast sneller 6.2 update uitkomen die speciaal voor snelheid en batterij bedoeld is.

  39. Mijn vriend had ook die flikkering in het toetsenbord, hebben de iphone daarom teruggestuurd.. Nu blijkt het dus een software probleem te zijn? :s

  40. @Rinus: Het feit dat vrijwel alle IOS6 gebruikers GEEN probleem hebben, bewijst toch dat een eventueel probleem alleen kan liggen aan andere factoren, EVENTUEEL in combinatie met IOS6. Of een hardwareprobleem (niet waarschijnlijk) of een app eventueel in combinatie met een instelling. Daar moet je zoeken. NB. Ik heb de locatieservices aan staan met ruim 100 apps die daar gebruik van mogen maken. Dus in tegenstelling van wat wel eens wordt beweerd is dat ook geen hoofdoorzaak……

  41. Ik denk het wel dat siri in nederlands wordt

  42. Origineel geplaatst door BoelShit
    Fijn, 2 van de dingen die in de lijst staan heb ik last van. WiFi met WPA2/AES werkt gewoon niet en al 2x die glitch in het toetsenbord gehad binnen de App Store.Kan van mij niet snel genoeg gereleased worden.

    Die glitch binnen de appstore had ik ook inderdaad ! mooi dat dat iig verholpen wordt.. verder valt hij soms opeens uit en reboot hij ! .. ?

    Verder ben ik wel tevreden over mn iphone 5 šŸ™‚

  43. Origineel geplaatst door werner
    Wat ik raar vind is dat elke iOS (beta) update door zoveel gebruikers getest word en dan nog zijn er steeds zoveel problemen.Als alles correct zou zijn moesten er ook geen nieuwe update zijn ook

    Er zijn ook weinig problemen. Kijk maar eens op gsmhelpdesk. Het aantal “problemen” voor de iphones is daar nog geen 1 % van de overige smartphones (37 tegen 4800 van Samsung). Maar met zulke grote aantal iphones, gebruikers en apps kan er altijd wel wat fout gaan.

  44. Ik had al gehoop dat in de ios 6 siri in nederlands zou zijn maar het was er niet jammer. Hoop het snel er in komt is best makelijk voor mensen die een probleem met de taal hebben

  45. Origineel geplaatst door Melding
    Als iedereen nou op forum van apple bericht achter laat met onderwerp als batterij en reactietijd van type, geluid van lock of als slide gebruikt en 2x home button klikken.Dan zal er vast sneller 6.2 update uitkomen die speciaal voor snelheid en batterij bedoeld is.

    Ik herken hier niets in. Wel zou ik sterk willen pleiten voor Siri in het Nederlands. (mijn Duits is niet perfect). Misschien is het iets voor de iphoneclub om eens een poll te houden over geconstateerde problemen (en wensen) bij IOS6? Ik ben wel benieuwd omdat ik niemand ken met een batterijprobleem.

  46. Origineel geplaatst door imakker
    ik hoop echt dat er oplossing komt wat ik ervaar met mijn 5* Problemen bij Wi-Fi-verbindingen * Problemen bij het verwerken van data via een mobiele verbinding

    Ik merk ook veel slechtere verbinding met mobiel netwerk. Radio streaming app valt constant weg terwijl dat met mijn 4 niet zo was….

  47. Ik heb op mijn iPads ook het probleem met de application store. De aankopen kan ik met mijn New iPad raadplegen (na lang wachten en dan nog zeer traag). Met mijn iPad 2 draaid hij een tijdje en nadien valt hij gewoon uit. Ondertussen alles al geprobeerd, uit/ingelogd, uit/aangezet van de iPad, de iPad gewist en opnieuw geĆÆnstalleerd en ten einde raad zelfs met iTunes het ios6 erop gezet dus wachten tot de volgende zeker?

  48. iOS 6 zou eigenlijk ‘toggles’ moeten hebben zonder jailbreak bijv 3g, wifi enz dat zou makkelijker zijn dan de heletijd naar instellingen te gaan dat zou wel fijn zijn in iOS 6.1 šŸ˜‰

  49. Dingen downloaden via safari zou ook nog leuk lijken šŸ™‚

  50. Zo te horen moet ik nog even wachten met de iphone 5 kopen :/

  51. hopelijk kan je met ios 6 eindelijk itunes match weer normaal gebruiken…

    nu moet ik me hele 50GB muziek collectie downloaden over me super langzame internet terwijl het gewoon op me imac staat ….

    syncen kan niet zonder i tunes match uit te zetten.

    en als ik het dan weer aan zet word me volledige muziek collectie van me iphone verwijderd……

    arggghhh!!!

  52. Ben een volledige digibeet. Ik heb een Iphone 4 en heb inmiddels een melding op mijn telefoon gekregen dat iOS6.0.1 is gedownload. Ik kan zou het nu kunnen installeren. Ik ben echter als de dood dat mijn telefoon er mee ophoudt. Er is al zoveel negatieve publicitiet over geweest.
    Kortom, kan ik nu “gewoon” deze download installeren zonder het gevaar dat mijn IPhone 4 “overlijdt”? Of is het beter om toch nog te wachten tot de release van iOS6.1?

  53. De indianenverhalen door de Android PR-teams in dit forum, moet u maar met de nodige korrels zout nemen.
    Een iPhone is geen Android.
    U moet er wel rekening mee houden dat het updateproces behoorlijk lang kan duren. Dus met de update starten als u niet direct weg moet en rustig de iPhone erin laten zitten.

  54. Origineel geplaatst door Henk
    De indianenverhalen door de Android PR-teams in dit forum, moet u maar met de nodige korrels zout nemen.
    Een iPhone is geen Android.
    U moet er wel rekening mee houden dat het updateproces behoorlijk lang kan duren. Dus met de update starten als u niet direct weg moet en rustig de iPhone erin laten zitten.

    Of je download de IPSW van internet en doe je iphone in DFU mode en herstellen naar 6.0.1 ik weet niet waarom mensen moeilijk gaan doen en trouwens ios 6 is alleen maar bugs blijf maar bij 5.1.1 waar alles nog goed loopt.

  55. Dus is het nu wel of niet “veilig” om iOS6 op mijn IPhone 4 te installeren…………..
    Het waren volgens mij gewoon de IPhone gebruikers die problemen ondervonden en geen Android gebruikers

  56. Origineel geplaatst door Rene Taat
    Dus is het nu wel of niet ā€œveiligā€ om iOS6 op mijn IPhone 4 te installerenā€¦ā€¦ā€¦ā€¦.. Het waren volgens mij gewoon de IPhone gebruikers die problemen ondervonden en geen Android gebruikers

    Android gebruikers kunnen meestal niet eens updaten. Updaten bij een iphone en ipad gaat volgens mij NOOIT fout. Alleen bij jailbreak kunnen er problemen optreden.

  57. @Henk:
    “bijna nooit fout”…. de fora geven toch een heel ander beeld. Jailbreak is voor mij iets wat mij helemaal niets zegt. Ik ben een gebruiker en geen expert.

  58. Origineel geplaatst door Rene Taat
    @Henk: ā€œbijna nooit foutā€ā€¦. de fora geven toch een heel ander beeld. Jailbreak is voor mij iets wat mij helemaal niets zegt. Ik ben een gebruiker en geen expert.

    Welke fora geven dan een ander beeld? Ik kan over mijn eigen omgeving spreken, maar in de tientallen updates heb ik nog nooit een probleem meegemaakt. En een probleem is m.i. ook uiterst onwaarschijnlijk door de uitstekende standaardisatie van IOS. Vergelijk dat eens met de 100-en (duizenden?) verschillende hardware- en softwareconfiguraties bij Android.
    NB. Als jailbreak u niets zegt hoeft u zich totaal geen zorgen te maken. Hooguit over de onzin die in de u bekende fora wordt verteld. (?!)

  59. Na de update werden er allerlei mogelijke problemen met nieuwe versies e.d. gemeld. Sinds oktober is het opvallend stil geworden. Zijn alle problemen helemaal opgelost? Hoe dan wel? Of was er weer sprake van allerlei indianenverhalen?

  60. sinds ik de 6.0.1 op mn iphone 3GS heb gezet heeft deze er helaas voor gezorgd dat ik helemaal niet meer kan bellen, hij valt de hele tijd uit zonder ik er iets aan doe heel vervelend. Iemand tips wat ik ermee kan doen?

  61. @Sanne:
    Heb je het kaartje er al uit en in gezet? En het toestel gereset? Reset = Home en aan/uitknop gelijktijdig gedurende 10 seconden ingedrukt houden.

  62. Nadat ik de software update heb gedaan is mijn accu binnen 5 uur leeg en dan gebruik ik hem bijna niet! weet iemand wat ik hier aan kan doen ? en als ik hem terug zet naar versie 5 zou het dan beter worden?

  63. Sinds de iOS6.0.1 update gaat mijn batterij snel leeg! Heb al apps verwijderd, maar het helpt blijkbaar niet!
    Hebben nog meer mensen daar last van? Ligt het aan de update, of aan mijn batterij?

  64. Voor mij heeft het het WiFi probleem niet opgelost.
    Nog steeds als ik meer dan 3 meter van de router loop stopt alle data verkeer, terwijl de wifi indicatie vol blijft staan šŸ™ iPad 1 met ios 5.1 draait als een tierelier ook vele meters verder van het AP.
    iPhone draait inmiddels op 6.02

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.