‘Onderwijs belangrijk onderwerp tijdens Apple-evenement’

Apple zal zich tijdens het evenement op 23 oktober veel bezighouden met onderwijs. Dit laat een bron weten aan Bloomberg.

iPad miniHet Apple-evenement op 23 oktober zal zich voor een deel richten op de mogelijkheden van de iPad in het onderwijs. Dit stelt Bloomberg op basis van een bron bekend met Apple’s plannen. Onlangs lekte Apple nog de komst van iBooks 3.0, door nu alvast in de iBookstore aan te geven dat bepaalde e-books deze nieuwe versie van de app nodig heeft.

Eerder deze maand wezen geruchten er ook al op dat iBooks een belangrijke rol zal spelen tijdens het iPad mini-evenement. Dit zou kunnen slaan op de focus op onderwijs waar volgens Bloomberg sprake van zal zijn. Eerder dit jaar introduceerde Apple nog iBooks 2, waarbij het mogelijk werd om speciale iPad-studieboeken te maken en bekijken.

De aandacht voor onderwijs zou daarnaast te maken kunnen hebben met de iPad mini. Deze zou naar verluidt voor een lager bedrag worden verkocht dan de huidige iPad, waardoor een student hem ook makkelijker kan betalen. Volgens Vineet Madan, senior vice president van de Amerikaanse uitgever McGraw-Hill, zou de iPad mini veel worden gebruikt in het onderwijs als hij tussen de 200 en 300 dollar wordt verkocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 oktober 2012, 16:21
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ibooks, ipad, onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.