Reacties voor: Apple belooft oplossing voor iMessage-probleem iOS 7

Apple belooft te werken aan een oplossing voor de spelende iMessage-problemen onder iOS 7.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 71 reacties

  1. Hebben er ook mensen last dat apps meerdere malen toestemming vragen voor het zelfde? Bv contacten. Heb dat het bijvoorbeeld 1 keer per dag wordt gevraagd voor whatsapp. Ook vaak als ik een afbeelding wil verzenden vraagtie weer opnieuw oftie in de filmrol mag kijken…

  2. Heb ik ook! Zal wel een bug zijn.
    Ik draai op de nieuwste iOS met 5S

  3. Apple moet een keer stoppen met het gebruiken van de pers als support kanaal. Ze hebben toch een eigen site.

    Wees daar duidelijk over eventuele problemen. Nu hebben ze een pagina met allemaal groene bolletjes. Alle services draaien probleemloos.

    Zal wel met de claimcultuur in de VS te maken hebben. Officieel zijn er geen problemen. De hele wereld praat de pers na. Opgelost.

  4. En daarmee is maar weer eens bevestigd dat het meerendeel van de iPhone gebruikers over een hardnekkig Stockholm Syndroom beschikt. De eerdere polls gaven alleen maar juichende iOS7 gebruikers weer, maar ondertussen werkt hun iMessaging niet, loopt hun batterij nog sneller leeg en kan hun iPhone niet op fatsoenlijk op slot …… De arrogantie van Apple dat stelt het slechts een paar gebruikers betreft die last hebben van het iMessage probleem is er puur om de aandeelhouders de mond te snoeren en de beurskoers te steunen.

  5. Had er ook heel even last van, 2 berichtjes die de deur niet uit wilde… Maar na een uurtje loste dat vanzelf op.

  6. t is wel raar, als het slechts een fractie van een procent is, dat iedereen die ik kén, net in die fractie valt !

  7. “Hoewel veel iCulture-lezers hebben gemeld last te hebben van het probleem, stelt Apple dat slechts een fractie van een procent van alle iMessage-gebruikers hier last van heeft.”

    Dit zijn natuurlijk alleen de lezers die gemeld hebben dat ze wel last hebben. Hoeveel hebben er geen last?
    10.000 klachten is op zich veel, maar als de rest van de 100.000.000 lezers geen last heeft(die dit vast niet melden) valt het mee(fictief voorbeeld)

  8. @ Fraaijma en andere Apple-haters.
    Stop dan met het lezen van Apple-dedicaded sites en steek vooral geen moeite in het leveren van commentaar.
    Dit scheelt een boel geruzie en kan alles on-topic blijven.

  9. @Paz:

    Waarom zijn mensen die wijzen op tekortkomingen in Apple-producten Apple-haters? Ik heb veel Apple-spullen, maar waarom zou ik me doof en blind houden?

  10. ik val ook in de fractie 🙂

  11. Heb nergens last van… ip5-ios7

  12. Zit momenteel in z-Amerika. iMessage werkt wel met berichtjes, maar foto versturen werkt niet, zit nog op 6.1.2 iPhone 5. Hebben meer mensen hier last van?

  13. Origineel geplaatst door fraaijma
    En daarmee is maar weer eens bevestigd dat het meerendeel van de iPhone gebruikers over een hardnekkig Stockholm Syndroom beschikt…

    *zucht* .. hater! Blijf gewoon bij je Android of Windows en val ons niet lastig. Dan vallen wij jou ook niet lastig. Deal?

  14. Ik heb het ook. even de iPhone rebooten en hij doet het weer (voorlopig). Verder niet zeiken en wachten op de update.

  15. Dat zijn best veel fractie LIJDERS (met een lange IJ dan)

  16. Geen last van, iPhone 5s en ipad mini

  17. Geen last van gehad tot nu toe (iPhone 4 en iOS 7.0.2).

  18. Origineel geplaatst door Richard:

    *zucht* .. hater! Blijf gewoon bij je Android of Windows en val ons niet lastig. Dan vallen wij jou ook niet lastig. Deal?

    Hater? Wtf 😛 Hij heeft gewoon gelijk. Een aantal mensen hier verdedigt Apple regelmatig ten onrechte en doet als of Apple niets fout kan doen. Dat gaat irriteren.

  19. Het valt mij juist op dat iMessage veel beter omgaat met een adres op meer apparaten. Sinds 7.0 komen aan mij gestuurde berichten op mijn ipad en iPhone aan,dat was bij ios6 niet zo…

  20. Heb er al een paar dagen last van. Uitzetten werkt bij mij ook (tijdelijk). Hopelijk komt er snel een update.

  21. Ik heb het probleem niet op een iPhone 4, 4S en 5s met iOS 7.0.2. Het is echter duidelijk dat er een probleem is. Een forumlid die het probleem wel ondervindt heeft mij stack shots opgestuurd. Met die data heb ik een gedocumenteerd bug report ingediend bij Apple.

    Het bug report zal wel gesloten worden als “duplicate” maar dat maakt verder niets uit. Hoe meer bug reports hoe beter.

  22. Origineel geplaatst door fraaijma
    En daarmee is maar weer eens bevestigd dat het meerendeel van de iPhone gebruikers over een hardnekkig Stockholm Syndroom beschikt. De eerdere polls gaven alleen maar juichende iOS7 gebruikers weer, maar ondertussen werkt hun iMessaging niet, loopt hun batterij nog sneller leeg en kan hun iPhone niet op fatsoenlijk op slot …… De arrogantie van Apple dat stelt het slechts een paar gebruikers betreft die last hebben van het iMessage probleem is er puur om de aandeelhouders de mond te snoeren en de beurskoers te steunen.

    please zet je commentaren op Androidplanet en NIET HIER !

  23. @Maurice:

    Je fixeren op een fout die zich gaat oplossen in enkele weken tijd is een soort riooljournalistiek, je zou beter eens praten over de 99.99% functionaliteit die wél werkt ! Maar azijnpissers zijn overal tegenwoordig.

  24. Bij mij had ik ook last, netwerkinstellingen hersteld en nergens meer last van. Instellingen/algemeen/stel opnieuw in/herstel netwerk instellingen.
    Let op, alle wifi netwerken moeten daarna opnieuw worden ingesteld maar… iMessage probleem is opgelost!

  25. @Guido: Wie ben jij nou weer?

  26. Origineel geplaatst door Paz
    “Hoewel veel iCulture-lezers hebben gemeld last te hebben van het probleem, stelt Apple dat slechts een fractie van een procent van alle iMessage-gebruikers hier last van heeft.”Dit zijn natuurlijk alleen de lezers die gemeld hebben dat ze wel last hebben. Hoeveel hebben er geen last?
    10.000 klachten is op zich veel, maar als de rest van de 100.000.000 lezers geen last heeft(die dit vast niet melden) valt het mee(fictief voorbeeld)

    Idd,
    Ik ken niemand die dit probleem heeft..

  27. Origineel geplaatst door fraaijma
    @Guido: Wie ben jij nou weer?

    gewoon iemand die zich afvraagt wat je hier komt doen. ga ff ergens anders je frustratie uiten omtrent je verkeerde keuze (Android-MS). je weet wel, het bekende Stockholm Syndroom.

    Wat doen al die pubers eigenlijk in dit soort fora????

  28. Ik heb problemen met mijn mail. Wil niet meer verzenden en ophalen. Moet de app afsluiten, dan haalt ie de mail weer op, maar verwijderen en verzenden wil dan niet meer. De app blijft dan hangen en trekt de accu leeg

  29. Ben ik nou de enige die nergens last van heeft? Alles werkt als een uh tiet! Draai iOS7.0.2 (11A501) op een iPhone 5.

  30. Hoe zeker is dat event van 15 oktober?
    Alé, ik bedoel op een geruchtenschaal, is dat nu echt iets wat bijna zeker is, of is dat puur -vinger in de lucht & gokken maar – zeker?

  31. Origineel geplaatst door fraaijma
    @Guido: Wie ben jij nou weer?

    Gewoon, TEGEN muggenzifters en azijnpissers !

  32. Ik zie hethier weer gebeuren: zich vooral concentreren op dat imessage probleempje maar niet op de appstore probleem want die is veel groter zenne, de appstore loopt bij mij en ne maat altijd vast sinds ios7. Steekt ferm tegen, wij kunne niks doen, niks downloaden. Ik heb alles al gedaan, herstel enz…

  33. Probleem waar ik tegenaan loop bij iMessage is dat hij geheugen vasthoudt. Als ik kijk bij Algemeen/Gebruik dan houdt iMessage 500 MB vast aan ‘opgeslagen’ berichten. Opschonen berichten, reset, volledige restore, niets blijkt te helpen. Dit is ontstaan na upgrade van 6.1.3 naar 7 op 4S. Hebben meer mensen hier last van?

  34. Ik heb ook last van het iMessage probleem. Maar dit is dan ook het enige. Even iMessage uit en weer aan zetten en het werkt weer. Maar het hoort natuurlijk niet dus een oplossing is welkom.

    Verder niks dan lof over iOS 7. Batterijduur is nog nooit zo lang geweest ( /- 30 uur bij veelvuldig gebruik). Dit valt mij echt op. Dit op een iPhone 5.

    Moet wel zeggen dat ik iOS 7 op de iPad 3 geen meerwaarde vind hebben. Het is niet slecht maar ook geen verbetering. Wél op de iPhone. Daar wil ik niet meer zonder.

  35. Als ik iMessage ‘aan en uit’ zet doet ie helemáál niets meer! 😉

  36. Ik heb nergens last van: iOS7 wekt vlekkeloos bij mij…

  37. Origineel geplaatst door iNick
    Probleem waar ik tegenaan loop bij iMessage is dat hij geheugen vasthoudt. Als ik kijk bij Algemeen/Gebruik dan houdt iMessage 500 MB vast aan ‘opgeslagen’ berichten. Opschonen berichten, reset, volledige restore, niets blijkt te helpen. Dit is ontstaan na upgrade van 6.1.3 naar 7 op 4S. Hebben meer mensen hier last van?

    probeer eens : imessage openen – dan de on/off knop inhouden tot de schuif erop komt om uit te schakelen, maar NIET schuiven, dan de home knop 6 seconden inhouden. normaal krijg je een flits en zijn de tijdelijke bestanden weg (was ooit eens TIP V D DAG)

  38. Origineel geplaatst door iNick: Probleem waar ik tegenaan loop bij iMessage is dat hij geheugen vasthoudt. Als ik kijk bij Algemeen/Gebruik dan houdt iMessage 500 MB vast aan ‘opgeslagen’ berichten. Opschonen berichten, reset, volledige restore, niets blijkt te helpen. Dit is ontstaan na upgrade van 6.1.3 naar 7 op 4S. Hebben meer mensen hier last van?

    Vreemd dat hij 500mb in beslag neem, je hebt een volledige restore gedaan zeg je.
    Heb je toen je je berichten heb verwijderd een reservekopie gemaakt?
    Als je dat niet heb gedaan dan komen je berichten weer terug in je iMessage app…
    Een half GB is wel extreem veel trouwens.

  39. Bij mij ist probleem beginnen optreden sinds ik iOS 7.0.2 heb geïnstalleerd. iPad werkte nog perfect iMessage en daarstraks na installatie van de laatste iOS 7.0.2 was het probleem ook op de iPad. Just gelijk op den iPhone …

  40. @Chris: ook niemand met een iPhone denk ik?

  41. Batterij mogen ze ook meteen verbeteren

  42. Origineel geplaatst door Guido:

    probeer eens : imessage openen – dan de on/off knop inhouden tot de schuif erop komt om uit te schakelen, maar NIET schuiven, dan de home knop 6 seconden inhouden. normaal krijg je een flits en zijn de tijdelijke bestanden weg (was ooit eens TIP V D DAG)

    Bedankt voor de tip, alleen… het werkt niet helaas…

  43. Origineel geplaatst door St3pHaN:

    Vreemd dat hij 500mb in beslag neem, je hebt een volledige restore gedaan zeg je.
    Heb je toen je je berichten heb verwijderd een reservekopie gemaakt?
    Als je dat niet heb gedaan dan komen je berichten weer terug in je iMessage app…
    Een half GB is wel extreem veel trouwens.

    Ik heb een backup gemaakt (iTunes en iCloud), daarna upgrade naar iOS7 (OTA). Daarna bleek restore van backup niet nodig, alles stond er weer op onder iOS7 alleen de apps werden via iCloud weer binnengehaald. Maar daarna bemerkte ik dat iMessage ruim 500 MB aan ruimte vasthield. Ook al verwijderde ik alle berichten, deed ik een erase van m’n iPhone en daarna restore van de backup, de 500 MB blijven gealloceerd… Dus vrees dat ik ermee moet leren leven, zonde van de ongebruikte 500 MB. Maar via diverse draadjes schijnt dit probleem vaker voor te komen. Bij sommigen houdt ie zelfs 2 GB of meer gealloceerd! Dus heb ik nog geluk (?!?).

  44. “Hoewel veel iCulture-lezers hebben gemeld last te hebben van het probleem, stelt Apple dat slechts een fractie van een procent van alle iMessage-gebruikers hier last van heeft.”

    Dit zijn natuurlijk alleen de lezers die gemeld hebben dat ze wel last hebben. Hoeveel hebben er geen last?
    10.000 klachten is op zich veel, maar als de rest van de 100.000.000 lezers geen last heeft(die dit vast niet melden) valt het mee(fictief voorbeeld)

    ik heb geen last 🙂

  45. ik heb ook last…..

  46. Eigenlijk zijn er veel kleine kleuters hier, kijk maar eens naar de algemene reacties die je hier ziet.
    Is zielig gewoon.
    Begint erg op dat infantiele nujij.nl te lijken hier.
    Jammer is dat.

  47. Oh, is dat het probleem. Haha ik dacht dat mn internet niet werkte ofzo, maar dit is dus het probleem. Bedankt voor de info!

  48. Origineel geplaatst door aandewiel
    Nu hebben ze een pagina met allemaal groene bolletjes. Alle services draaien probleemloos.Zal wel met de claimcultuur in de VS te maken hebben. Officieel zijn er geen problemen. De hele wereld praat de pers na. Opgelost.

    Misschien. Maar de dienst zelf heeft geen problemen, het ligt schijnbaar puur aan de software op de telefoons.

  49. lekker belangrijk. zit niet zo te zeuren joh. Als je zo tegen apple bent wat doe je dan hier?
    @fraaijma:

  50. Zelden zoveel last gehad van bugs als in iOS 7. Apple onwaardig.

  51. Nooit eerder last gehad van bugs, nu helaas wel en alle oplossingen werken tot nu toe niet voor mij 🙁

  52. Ook nergens last van hier. Ik heb een iphone 5 met ios 7.0.2

  53. Tja zo kun je het ook benaderen?
    Je zou ook kunnen bedenken dat die azijnpissers wel betaald hebben voor 100% en niet voor een deel van die 100%. Ik heb voor zover ik weet nergens last van dus prijs me weer eens gelukkig. Maar zoals jij reageert zou je bijna denken dat je ook niet terug naar je autodealer stap omdat hij vierkante banden onder je nieuwe lamborgini heeft gedonderd want de rest werkt toch wel.

    Origineel geplaatst door Guido
    @Maurice: Je fixeren op een fout die zich gaat oplossen in enkele weken tijd is een soort riooljournalistiek, je zou beter eens praten over de 99.99% functionaliteit die wél werkt ! Maar azijnpissers zijn overal tegenwoordig.

  54. Mijn Visual voicemail doet het ook niet meer en ik zie ook geen gemiste oproepen…

  55. Een keer voor gehad. telefoon uit geschakeld en weer aan gezet en alles was ok. sinsdien nooit meer mee gemaakt. Als je dat een bug noemt dan weet ik het niet meer.

    Batterij gaat langer mee door via siri bluetooth en wifi uit te schakelen op de juiste momenten. dit vind ik wel de max een toets en je kan aan deze instelling, je hoeft het “bedieningspaneel” niet te gebruiken zelfs.

    als de batterij de eerste dag sneller leeg is dat is normaal je zit verdomme nen hele dag op die telefoon te rammelen om de kleine kneepjes uit te proberen en te zoeken wat u het best ligt.

  56. Heb sinds vandaag ook problemen met app store… Apps willen niet downloaden en er staat update beschikbaar maar kan de app dan niet updaten ?!

  57. Fraaijma heeft gewoon gelijk. Apple laat het enorm afweten op het moment, door deze arrogante houding kiest mijn bedrijf nu voor een w8 tablet, puur omdat ios7 niet werkt met sharepoint. Meermaals als bug gemeld, twee keer case closed want “te weinig info” euh wat?! Crash reports, demo account, gelukkig bij het derde bugreport wordt er daar iemand wakker in Cupertino. Helaas te laat. 5000 shit w8 units zijn al besteld.

  58. @UtregCity:

    Hier ook absoluut geweldig, en ik vind het nog mooi ook, en over smaak valt niet te twisten 🙂

  59. Origineel geplaatst door Willem
    Fraaijma heeft gewoon gelijk. Apple laat het enorm afweten op het moment, door deze arrogante houding kiest mijn bedrijf nu voor een w8 tablet, puur omdat ios7 niet werkt met sharepoint. Meermaals als bug gemeld, twee keer case closed want “te weinig info” euh wat?! Crash reports, demo account, gelukkig bij het derde bugreport wordt er daar iemand wakker in Cupertino. Helaas te laat. 5000 shit w8 units zijn al besteld.

    Dus… omdat sharepoint voor JOU niet werkt, is opeens ALLES slecht? bekrompen. Of zoals tuygh van den righel zegt: infantiel. Succes met je W8, hopelijk blijft het virusvrij!

  60. @Neptune:
    Best nog eens goed het originele bericht herlezen: “Je fixeren op een fout die zich gaat oplossen in enkele weken tijd is een soort riooljournalistiek” vooral ‘DIE ZICH GAAT OPLOSSEN IN ENKELE WEKEN’

  61. Zo nu heeft iedereen weer eens zijn zegje gedaan en vanuit emotie en stockholm syndroom gereageerd. Ik zal gewoon vanuit de feitelijke gang van zaken reageren en mijn perspectief even toelichten.
    Binnen mijn onderneming zijn gebruikers met iPhones en iPads sterk afhankelijk van messaging en telefonie. (Om over de specifieke frameworks voor mijn onderneming die via iOS lopen maar niet te spreken.) De deliverance van Apple is misschien voor huis-tuin & keuken gebruikers voldoende geweest met de update naar iOS7 en ik ben blij voor iedereen die zeer tevreden is over zijn iPhone, maar voor zakelijke gebruikers presteert Apple hier zwaar onder de maat. Een tip voor alle reaguurders die het nodig vonden om mij van van alles te betichten: ik heb ongetwijfeld vanuit een ander perspectief mijn kritische opmerkingen gemaakt dan vanuit jullie gebruik en ervaringen. Dat maakt mijn ervaringen niet minder juist en ik verbaas me over de eenvoudige en (te) snelle conclusies en domme oordelen die mijn opmerkingen teweeg hebben gebracht. Misschien aardig om daarbij aan te geven dat de pool van iPhones en iPads in mijn onderneming dusdanig is (en zo ook de aard van de problemen die wij hier ondervinden) dat er hier inmiddels een paar jongens uit Cupertino rondlopen om de problemen die wij hier ondervinden te screenen en een oplossing te bieden….
    Misschien ook aardig om eens mee te nemen: Apple biedt nu eenmaal schriftelijke garanties over de performance en werking van haar producten aan een aantal ondernemingen. Daar betaal ik als ondernemer t.o.v. andere platforms een serieuze (meer)prijs voor en als een update dan basale functies, die het gewoon moeten doen, om zeep helpt, dan is dat onder de maat presteren. Het feit dat dit toch voldoende blijkt te zijn voor vele mensen: good for them!

  62. Ik was een tevreden gebruiker voordat er IOS7 kwam. Wat mij ontevreden maakt dat er te snel en niet goed door ontwikkeld product op de markt komt dat tot problemen leid.

    Intussen ben ik constant bezig het een of andere problem onder IOS7 op te lossen en baal er enorm van dit systeem op mijn Apple apparaten gezet te hebben.

    Mijn oude gevoel dat Apple voor goede kwaliteit staat ben ik nu kwijt.

  63. Ook ik heb sinds de iOS 7 update (die ik op zich mooi vind) last dat mij iphone imessage berichten niet meer verstuurt. Van een vriendin hoor ik hetzelfde. Dus de melding van Apple dat slechts een fractie van een procent hier last van heeft kan niet waar zijn. Ongelofelijk irritant. En ik begrijp werkelijk niet dat de update die dit moet verhelpen zo lang op zich laat wachten.

  64. @Fraaijma: Een paar jongens uit Cupertino. Haha, mooi verzonnen.

  65. Ik wordt er helemaal gek van. Soms gaat het bericht er helemaal niet uit, soms pas na langere tijd. Heb in de instellingen versturen per sms maar aangezet. Kost het wel wat maar dan worden de berichten in elk geval verstuurd.

  66. Mijn eerste iPhone, ik betaal 700 euro voor volgende: 1) iMessage dat niet werkt, (2) mijn agenda gaat volledig de mist in met dubbele weergaves op verschillende dagen, (3) Fotostream dat niet werkt zoals het moet, (4) batterij die het amper één dag uithoudt met wat geluk (5) Mijn aangekochte docs en kabels van china werken niet meer sinds iOS7 wegens spionagechips die in de kabels verwerkt zitten (6) 4G kan niet gebruikt worden omdat Apple weigert Proximus toe te voegen (7) telefoneren via de speaker is een ramp !.. veel kwaliteitsverlies, vooral voor de ontvanger van de gesprekken (8) Kaartenfunctie trekt op niks voor een Apple product (9) Nu ook plastiek brol met de nieuwe iPhone 5 *** Dit is mijn eerste iPhone, maar zal ook de laatste zijn , ik had er meer van verwacht eerlijk gezegd *** Mocht Steve Jobs dit weten, hij draait zich om in zijn graf mijn gedacht

  67. Ik werk ook met de 4S en heb maar liefst 2,5G aan berichten die de imessage stiekem opslaat en die je niet kan verwijderen. Ik heb het al geprobeerd met een iphone explorer programmaatje maar dat werkt ook niet. Feit is dat elk bericht of foto die ik verstuur wordt opgeslagen in mijn geheugen.

    @iNick:

  68. Ken jij/jullie iBackupBot (5) Ik ben dit programmaatje aan het uitproberen om te kijken of ik op deze manier de bewaarde imessage berichten kan verwijderen.
    Ik heb zelf 2,5G aan automatisch opgeslagen berichten die ik NIET kan verwijderen.
    Ik kom er met iBackupBot nog niet helemaal uit. Ben niet zo super handig in dit. Maar misschien hebben mensen hier van gehoord of weten hoe hiermee te moeten werken?

    @iNick:

  69. Ik kan, ondanks alle bovenstaande tips, niet meer mijn notities en emails via icloud synchroniseren. Hebben meer mensen last van dit probleem?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.