‘Tekort aan retinaschermen iPad mini 2 maakt verkoop dit jaar lastig’

De iPad mini 2 zou later dit jaar zeer moeilijk leverbaar zijn, omdat er te weinig retinaschermen zijn geproduceerd.

iPad 5 spacegrijsProblemen met de productie van retinaschermen zorgen ervoor dat de iPad mini 2 later dit jaar zeer moeilijk leverbaar zal zijn. Dit hebben bronnen binnen Apple’s productietak verteld aan Reuters. Er zou zelfs een kans zijn dat de retina-iPad mini dit jaar helemaal niet leverbaar zal zijn. Schaarste bij de introductie van nieuwe Apple-producten is uiteraard niks nieuws: de gouden iPhone 5s is op het moment nog zeer moeilijk verkrijgbaar in de landen waar de iPhone wordt verkocht. Apple produceert echter al jaren iDevices met retinaschermen, wat deed vermoeden dat de schermen in de kleinere iPad geen gigantische problemen zouden veroorzaken.

Onderzoeksbureau IHS iSuppli sluit zich aan bij de bevindingen van Reuters. De analisten denken dat Apple niet genoeg iPad mini-retinaschermen in huis heeft om de iPad mini 2 in het vierde kwartaal van 2013 goed op de markt te brengen. Zij denken dat Apple beter kan wachten tot begin 2014.

Uiteraard weten we nog niet wat Apple officieel van plan is. De iPad mini 2, hoewel het onderwerp van flink wat geruchten, is nog niet onthuld. Wel zijn er geruchten over een Apple-event op 15 oktober, waar mogelijk nieuwe iPads uit de doeken worden gedaan. Verwachting is dat ook de iPad 5 daar onthuld zal worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2013, 9:16
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp ipad mini 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.