iMessage iOS 7 icon

Apple belooft oplossing voor iMessage-probleem iOS 7

Apple belooft te werken aan een oplossing voor de spelende iMessage-problemen onder iOS 7.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iMessage iOS 7 iconApple is bewust van de problemen met iMessage onder iOS 7 en werkt aan een oplossing. Dit laat het bedrijf weten tegenover The Wall Street Journal. Een hardnekkige bug zorgt ervoor dat berichten in iMessage niet worden verzonden. Pas nadat je de iPhone of de netwerkinstellingen hebt gereset worden de berichten weer verstuurd, maar dit lost het probleem slechts tijdelijk op. Hoewel veel iCulture-lezers hebben gemeld last te hebben van het probleem, stelt Apple dat slechts een fractie van een procent van alle iMessage-gebruikers hier last van heeft.

Apple vertelt niet wanneer de fix zal worden uitgebracht, maar mogelijk zien we volgende week een iOS 7-update die het probleem oplost. Volgens bronnen test Apple iOS 7.0.3 op het moment al intern, en gezien de mogelijke planning van een volgend Apple-event zou aankomende week het uitgelezen moment voor de update zijn.

Op het moment worden er meerdere fixes voor het iMessage-probleem aangedragen door iMessage-gebruikers. Je kunt het probleem oplossen door de netwerkinstellingen van je iPhone te resetten bij Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. Je moet dan wel opnieuw inloggen op alle Wi-Fi-netwerken die je gebruikt. Een reset van de volledige iPhone werkt voor sommigen ook, en we horen dat je iMessage ook in het instellingenscherm kunt resetten voor een fix. Dit kan bij Instellingen > Berichten, door de schakelaar iMessage aan en uit te zetten. Alledrie de oplossingen werken voor veel mensen slechts tijdelijk. Zodra iMessage stopt met werken moet je de reset opnieuw uitvoeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:17
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, imessage, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.