Apple begint uitrol iBeacons in Amerikaanse Apple Stores

Apple begint vandaag de uitrol van iBeacons in Amerikaanse Apple Stores. Het is nog niet bekend wanneer Nederland zal volgen.

iBeacons Apple StoreApple begint vandaag met de uitrol van iBeacons in alle 254 Amerikaanse Apple Stores, aldus Associated Press. Met de iBeacons is het mogelijk om vanuit de Apple Store-app een pushnotificatie te ontvangen als je op een bepaalde plek in de winkel bent. De iBeacon-functionaliteit is door Apple al in de app geactiveerd en kan zonder app-update worden gebruikt. Het is alleen nog niet bekend wanneer de Apple Stores in Amsterdam en Haarlem de iBeacons zullen gebruiken. Eerder bleek al dat Apple iBeacons wilde gebruiken in de Apple Store.

De iBeacon-notificaties zijn optioneel. De Apple Store-app zal vragen of je de notificaties wil ontvangen, en biedt daarbij gelijk ook een aantal voorbeelden van wat je allemaal te zien krijgt. Apple zal iBeacons onder andere gebruiken om klanten te vragen of ze een nieuwe iPhone willen, als ze langs een tafel met iPhones lopen. De iBeacons zijn kleine Bluetooth-apparaten die een connectie maken met je iPhone. iBeacon-ondersteuning werd door Apple in iOS 7 toegevoegd. Het bereik van een iBeacon kan worden aangepast, waardoor je alleen een bericht krijgt als je bij een specifieke tafel staat, of al zodra je de winkel binnenloopt. Volgens Apple kan een iBeacon met Bluetooth veel preciezer je locatie bepalen dan een iPhone met GPS kan.

Niet alleen Apple kijkt naar de mogelijkheden van iBeacons: Nederlandse bedrijven zijn ook druk aan het experimenteren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2013, 11:25
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.