Reacties voor: Apple begint stilletjes met verkoop Braziliaanse iPhones

Apple is begonnen met de productie van iPhones in Brazilië. Deze hebben een andere typenummer dan de Chinese iPhones die eerst in Brazilie werden verkocht. Wel worden ze gemaakt door Foxconn. Alleen de iPhone 4 8GB zwart en wit worden nu in Brazilië gemaakt.
Bert van Doorn -

Reacties: 6 reacties

  1. zou apple de prijs verlagen voor in land geproduceerde iphones, of de prijs gelijk houden als eerst en de extra inkomsten opstrijken die ze niet hoeven afdragen voor gimporteerde spullen.?

  2. Ik woon in Brasil en wil graag mijn nieuwe iPhone hier kopen…. De geruchten gaan dat komende maanden de prijs van iPad’s en iPhone’s drastisch zal dalen vanwege het vervallen van de invoerbelasting….. Veel Brazilianen wachten hierop, en ik ook 🙂

  3. @ihb: Waarschijnlijk de prijs gelijktrekken aan wat ze normaal aanhouden. Brazilië heft bizarre percentages hoor.. iPhones die $2500 kosten, dat is een paar honderd % meer dan andere landen.

  4. Bizar zulke importheffingen, je zal maar in Brazilie wonen en al jarengeen iPhone kunnen kopen, daar moet je toch niet aan denken…. hè Rene.
    Is er geen iphoneclub.br? 🙂

  5. Kunnen wij hier in Nederland niet dezelfde verplichting aan Apple opleggen zodat we ook hier een Foxconn fabriek krijgen en de prijzen kunnen zakken 🙂

  6. Beetje ondoordachte reacties vinden jullie niet?
    Minder importkosten, lager bedrag voor iPhone! Nee natuurlijk niet ze zouden alsnog meer moeten kosten.
    Nu moet Foxconn alle onderdelen van China naar Brazilië verschepen en de lonen betalen die voor Brazilianen normaal zijn. Energie kosten en algemene fabriekskosten liggen ook hoger dan in China.
    Voor Apple is het de afweging of importkosten die veeeeel te hoog zijn of fabricage kosten die wat hoger liggen dan normaal en genoegen nemen met minder winst.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.