Steeds meer nep-iPhones gespot in New York

In New York kom je steeds vaker nep-iPhones tegen. Veel criminelen proberen geld te verdienen door kopieën van de iPhone te verkopen. Soms zijn het slechte vervalsingen, soms zijn ze niet van echt te onderscheiden.

Nep-iPhones beginnen deel uit te maken van het straatbeeld in New YorkAls je in New York op straat loopt kom je de laatste tijd beduidend meer nep-iPhones tegen dan voorheen. Veel criminelen proberen een slaatje te slaan uit de grote vraag naar de telefoon van Apple. Zo verkopen ze nep-iPhones van een mindere kwaliteit met bijvoorbeeld een kleiner scherm en extra knoppen. Ook het besturingssysteem dat erop draait heeft meestal wel iets weg van iOS, compleet met imitatie-apps. Sommige vervalsingen zijn niet van echt te onderscheiden. De meeste nep-iPhones lijken afkomstig te zijn uit China, waarbij sommige telefoons gebruik maken van onderdelen die gestolen zijn in de fabrieken waar de echte iPhone wordt gemaakt.

De New York Times spreekt van een nieuwe trend van goedkope nep-iPhones. Zo kreeg een politie-agent een iPhone aangeboden voor slechts 150 dollar. Toen de agent argwaan kreeg heeft hij zijn collega’s ingeschakeld en vielen ze de winkel van de verkoper binnen waar 436 iPhones, 21 iPads en 128 iPods gevonden werden die niet door Apple zijn gemaakt. Een deskundige van Apple moest eraan te pas komen om te bewijzen dat de apparaten niet echt waren.

Volgens een manager van de Apple Store op Fifth Avenue in New York komt hij dagelijks ontevreden klanten tegen die zich afvragen waarom hun iPhone geen verbinding kan maken met iTunes. Zo komen ze bijna identieke kopieën tegen van het echte product, waarbij alleen het besturingssysteem anders is. Sommige mensen lijken de nep-iPhones te preferen. Zo hebben ze bijvoorbeeld meestal een vervangbare batterij, iets wat ontbreekt bij de echte iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2012, 18:23
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.