Apple begint stilletjes met verkoop Braziliaanse iPhones

Apple is begonnen met de productie van iPhones in Brazilië. Deze hebben een andere typenummer dan de Chinese iPhones die eerst in Brazilie werden verkocht. Wel worden ze gemaakt door Foxconn. Alleen de iPhone 4 8GB zwart en wit worden nu in Brazilië gemaakt.

Apple begonnen met verkoop Braziliaanse iPhonesApple is stilletjes begonnen met de verkoop van iPhones die in Brazilië gemaakt worden. Braziliaanse klanten die een zwarte of witte iPhone 4 8 GB online bij Apple bestellen krijgen een iPhone die ook daadwerkelijk in hun land is gefabriceerd. De zwarte iPhone 4 heeft het typenummer MD128BR/A, de witte variant MD198BR/A. De letters BR geven het land van herkomst aan, in dit geval Brazilië dus. Er zijn nog geen aanwijzigingen gevonden dat de iPhone 4S ook al in Brazilië wordt geproduceerd.

Het is niet duidelijk wanneer Apple precies is begonnen met de productie van Braziliaanse iPhones, maar vermoedelijk is dit proces al enkele weken aan de gang.Foxconn fabriek in het Braziliaanse Jundiai De iPhone 4 8 GB die in China werd gemaakt en vooralsnog in Brazilië werd verkocht droeg het typenummer MD128BZ/A voor de zwarte variant en MD198BZ/A voor de witte variant. Net als de Chinese iPhones worden ook de Braziliaanse iPhones geproduceerd door Foxconn.

De Braziliaanse overheid heeft Apple al enige tijd onder druk gezet om iPhones in haar land te produceren. Zo moet Apple een hoge importbelasting betalen om iPhones die niet in Brazilië gemaakt worden in te voeren. Vooralsnog is de verkoopprijs echter nog niet gewijzigd. Naar verwachting zal de iPad binnenkort ook in Brazilië gemaakt worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 februari 2012, 19:52
Categorie iDevices
Onderwerpen apple, brazilië, foxconn, productie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.