Reacties voor: Apple-aandeel daalt na gerucht over vertrek Tim Cook

Apple's aandeel kreeg vanmiddag klappen te verduren nadat het gerucht dat Tim Cook naar HP zou gaan wereldkundig werd gemaakt.
Michel Lusthof -

Reacties: 17 reacties

  1. Haha wat een invloed kan het nieuws hebben op een aandeel zeg!!! Beetje hetzelfde als wat er gebeurde bij DSB.

  2. Ik hoop dat het goed blijft gaan met Steve Jobs ik kan me echt geen Apple voorstellen zonder Jobs

  3. die Steve Wozniak is een stuk interessanter figuur dan Steve Jobs of deze wortel

  4. Als ik ze had zou ik nu mijn aandelen Apple verkopen. Waar rook is, is vuur… Bovendien zit de concurrentie niet stil. Ik had vandaag de Samsung Galaxy S in handen. Wat ‘n geweldig apparaat. Heeft wat minder dan de iPhone 4, maar is ook liefst rond de 250 euro goedkoper. Ik denk dat dat mijn volgende gsm gaat worden. Apple is gewoon veel te duur en dan die binding met T-Mobile. Ik heb het wel ‘n beetje gehad met Apple!

  5. @meef: Ik zou in ieder geval al heel erg blij zijn, mocht ik een tiende bereikt hebben van wat deze man en Steve Jobs bereikt hebben…
    Met andere woorden, nogal kort door de bocht om deze man een wortel te noemen. Er blijft nog steeds iets van net -etiquette volgens mij.

    Tenzij u natuurlijk uw uitspraak kan verduidelijken met een aantal argumenten…

  6. @meef: Eeuwig respect voor het gebruik van het woord wortel. Je hebt mijn avond goed gemaakt.

  7. De beurswaarde werd al eerder besproken in dis blog. Toen gaf ik al aan dat beurswaarde luchtballonnen zijn. En dat blijkt nu wel, goede producten, stijgende verkoop, en toch een daling. Beurzen, banken, verzekeraars en pensioenfondsen, ze maken en breken en gebruiken u.

  8. @THOMAS: Dat dacht ik eerst ook! Overgestapt naar een HTC Desire, maar mijn volgende telefoon wordt toch weer een iPhone. Waarom? Toch de feeling en de apps… Nou maar hopen dat de volgende iOS widgets gaat krijgen.

    Ontopic: Hij lijkt me een redelijk goede vervanger als CEO van Apple. Maar er is natuurlijk niemand die Steve kan vervangen. Hij is gewoon one of a kind…

  9. @Patric: ik had het over de Samsung, niet over HTC. Samsung heeft inmiddels ook al aardig wat app’s. Veelal nuttig. Apple heeft er ongeveer 400.000 en ik gebruik er ongeveer 20!

  10. Ach, het aandeel Apple kan die daling best hebben. 🙂

    Ik heb nu bijna een jaar een paar Apple aandelen en heb daarmee een rendement van meer dan 30 procent. Dat red je met je spaarrekening niet..

  11. Origineel geplaatst door Huplahoi
    Met andere woorden, nogal kort door de bocht om deze man een wortel te noemen. Er blijft nog steeds iets van net -etiquette volgens mij.Tenzij u natuurlijk uw uitspraak kan verduidelijken met een aantal argumenten…

    Nou, als er de hele dag mannen met ego’s als Rhinocerossen in je nek hijgen, die nooooit iets fout doen, ga je je vanzelf wel een soort carrot voelen 
    (Jobs, Schiller, Forstall…)

  12. En dit, mijn beste dames en heren, is het perfecte voorbeeld om te laten zien hoe overweldigend BELACHELIJK de beurs werkt… ZUM KOTZEN!

  13. @THOMAS:
    €250 goedkoper? Hier in België kost die €550 en de iPhone €640; dat is maar €90 dacht ik toch…

    OnT: Apple zonder Steve Jobs is niet meer het echte Apple; zo dunkt mij toch. Dus ik kan me goed inbeelden dat als er iets met Steve zou gebeuren dat het aandeel (net zoals enkele jaren geleden) in vrije val zal raken..

  14. Ik denk dat het vuur onder deze rook niet zozeer een dreigend vertrek van Cook is, maar wel stress over de operations op dit moment.

    Als Apple momenteel 1 probleem heeft, is het wel dat ze niet genoeg iPhones en iPads kunnen produceren om aan de vraag te voldoen, waardoor Apple onnodig marktaandeel aan Android kwijtraakt.

    Als Cook daarover intern wordt aangepakt (‘geSteved’) terwijl hij dat zelf onterecht vindt, hoeft hij maar iets niksigs in het oor van een of andere beurskneus te fluisteren (‘weet je nog van dat gerucht over mijn vertrek dat ooit even de ronde deed? wat een onzin he’) om de koers aan het wankelen te krijgen en zelfs een nerveuze Steve Jobs zijn mond te laten houden.

    Vervolgens loopt hij ‘toevallig’ een andere beurskneus tegen het lijf om te zeggen dat het allemaal niet waar is en hop, alles is weer in orde maar zijn collega’s hebben hun lesje geleerd.

  15. Wat een drukte om de aandelenkoers van Apple. Het forum is toch de AVA van Apple niet?

  16. Enige tijd geleden was er bij John Stewart een bekende Amerikaanse TV beurs analist te gast. Dat interview ging toen oa over het positieve advies dat hij over bepaalde banken gaf vlak voordat de crisis uitbrak. Ook gaf hij in dat interview aan dat ie wel eens geruchten de wereld inhielp
    om een bepaald aandeel tijdelijk te manipuleren. Dit kon alleen bij sommige bedrijven zoals Apple. Omdat Apple zelden reageert en omdat er ook weinig bekend is over hoe Apple intern werkt, zijn (ongecontroleerde) geruchten over Apple makkelijk de wereld in te helpen. Want Apple reageert daar (bijna) nooit op.
    Het zal me niet verbazen dat een rat of een aantal ratten gebruik hebben gemaakt van deze kennis en zo letterlijk miljoenen hebben verdient aan deze schommeling.

  17. @han: no shit sherlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.