Reacties voor: Eerste A14-benchmarks bewijzen: iPhone 12 wordt een snelheidsmonster

Zo’n 40 procent meer performance
De eerste benchmarks van de A14 Bionic-processor zijn verschenen. Ze maken duidelijk dat Apple een flinke sprong in performance heeft gemaakt. Dat gaan we niet alleen merken in de iPad Air 4, maar ook in de iPhone 12.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Ik vraag me af hoeveel % van de gebruikers hier effectief nood aan heeft.

  2. Origineel geplaatst door Stefan
    Ik vraag me af hoeveel % van de gebruikers hier effectief nood aan heeft.

    Eens. Het is natuurlijk hartstikke mooi dat die chips steeds weer een klap sneller worden. Maar mij iPhone 8 draait iOS ook nog steeds prima. Dat is natuurlijk ook dankzij innovaties van enkele keen terug op het gebied van performance. Echter, een lager energieverbruik is vandaag de dag belangrijker dan een paar performance-punten extra. Voor mij althans.

  3. Ben benieuwd wat de opgevoerde variant van de A14 dan voor performance op MacOS laat zien tov de Intel CPU’s.

  4. Deze uitslagen bevestigen wat we op zich wel hadden verwacht. Een flinke sprong CPU en GPU kracht voor de iPad Air met de A14.

    Alleen zoals terecht opgemerkt is de A12Z van de iPad Pro nog steeds sneller.

    Alleen de iPad Air heeft standaard 64 GB opslag en de Pro 128 GB. En ik denk dat je toch zeker 128 GB aan opslag wilt. De Air kost met 256 GB €839. De Pro met standaard 128 GB €899.

    Dan denk ik dat de Pro nog steeds een betere keus is dan de Air als je toch voor performance kiest. Je krijgt dan een nog beter scherm met pro-motion, betere speakers, een snellere processor, betere camera’s met flits, LIDAR en portretmodus op de voorkant én Face ID.

    Eigenlijk is de Pro voor die 60 euro meer dan een veel betere keuze dan de Air als je met 64 GB niet uitkomt. Mocht de Pro snel ge-update worden met de A14 en zelfde prijsstelling houden dan is het verschil nog groter.

    Hoewel de Air echt wel een hele mooie iPad is, is de beste keus dan toch de Pro voor die zes tientjes meer (en die kan je goedkoper vinden bij acties al).

  5. Als je in een volledige VR of AR omgeving in 4K gaat streamen naar een groot scherm is de snelheid van de A14 ook nog LANG niet genoeg. Of als je via een 5G verbinding gaat werken heb je een processor snelheid nodig om dat te verwerken

  6. Origineel geplaatst door Stefan
    Ik vraag me af hoeveel % van de gebruikers hier effectief nood aan heeft.

    Inderdaad. Wellicht voor games die later pas dit jaar/2021 komen of grafisch heftige apps, bijvoorbeeld Adobe.
    Ik denk voor de reguliere sterveling dat het 1-2 seconden is dat merkbaar een app sneller opstart.

  7. Ik hoop op een hardwarematig solide toestel. Mooi scherm, goede accu duur, gevoelige en snelle GPS. De cpu snelheid is gezien iOS al lang niet meer relevant. Games die een dergelijke snelheid nodig hebben zijn onspeelbaar op een klein scherm met touch. De cpu is al lang overkill en meer relevant voor de verkoop-machine.

  8. Met name goed voor de houdbaarheid van de iPhone 12 gok ik.. Gegarandeerd dik 5 jaar updates en ook na al die tijd nog een snelle indruk gok ik.

  9. En de huidige iPhone XR of hoger draaien ook op een A12 chip. Die ook nog jaren meegaan. Ze updaten nog steeds vóór een 6S dus.

  10. @Sander: Wat bedoel je hiermee? Volgens mij is er geen support meer voor de 6 en eerdere modellen.

  11. @Robenroute: Bedoel dat de huidige chips nog jaren mee kunnen.

  12. Elk jaar is de nieuwe chip weer zo’n 20% sneller, en dat was ook te verwachten door de stap van 7nm naar 5nm. Simpelweg 20% meer transistoren.. Het duurt ongeveer 4 iteraties voordat de performance verdubbeld is. Deze chip verdubbelt dus tov van de A10, en die zat in de iPhone 7. Met de 12 gaat alles gemiddeld twee keer zo snel als met de 7. Dat merk je wel, maar heb je een 8, Xs of 11 dan valt het minder op.

  13. @Stefan: gaming kan natuurlijk naar een ander level gebracht worden als alles sneller en soepeler word. Ook kunnen zwaardere apps soepeler worden puur omdat de chip het beter aan kan

  14. @WvB22: hmmmm gaat twee keer mank , je hebt bij die 60€ verschil een slechter geheugen daarbij ik heb genoeg aan 32 dus zeker aan 64 plus deze gaat waarschijnlijk 2 jaar langer mee qua updates….en 230€ verschil vind ik nog zeker de moeite waard! En in jou vergelijking kun je beter zeggen 160€ verschil want dat geheugen stapje kost 100€ , de stap van 64 naar 128 kost 50€. Dus daar is t verschil dan 180€. Met nogmaals een beter toekomst perspectief voor de air dan die oude pro .

  15. Metal score is 12500 en dat is 72% sneller dan de A13. De boost zit hem dus in de graphics.

  16. Origineel geplaatst door Stefan
    Ik vraag me af hoeveel % van de gebruikers hier effectief nood aan heeft.

    Ook ik vraag me dat af. Wellicht is het andersom: omdat de SoC zo klein (van schaal) is, kan er zoveel kracht en opslag op, en kan die zo snel zijn.
    Dat is handig voor de iPad, en de iPhone krijgt die SoC dan óók maar. Met wellicht minder kernen of opslag. (“Wellicht”: omdat ik dit nieuws niet zo aandachtig volg.)

    Dat mindere zou dan de uitval kunnen zijn: als een chip een defect vertoont in één van de kernen, dat die dan uitgeschakeld kan worden, waarna de chip alsnog benut kan worden. (Zo verkocht Intel onvolkomen Pentiums als Celerons.)

    Overigens kun je uiteraard een smartphone aansluiten op een grote monitor en een draadloos toetsenbord, en dan (behalve onderweg…) gebruiken als de computer die je altijd bij je hebt. Dan is alle kracht welkom.

  17. @Chris Laarman: Inderdaad, als ze een dock met de goede aansluitingen maken zou je volges mij je iPhone dan als Apple tv kunnen gebruiken.
    De hardware is er sterk genoeg voor.
    Ik meen dat Samsung al zoiets (dock) heeft om de smartphone als verkapte pc te gebruiken omdat de hardware snel genoeg is.

  18. Dit gaat al een tijdje zo. Niets nieuws aan!

  19. @Hans: dan kunnen ze geen Apple TV meer verkopen , weet niet of ze dat gaan doen. Kan van alles maar kunstmatig doet Apple andere dingen , in een review VD Watch SE werd ook gezegd kunstmatig is always on uit gezet want hij kan t wel. ( misschien middels software later alsnog?) en ook het elk jaar tergend langzaam weer iets toevoegen ik vind t allemaal nogal gekunsteld. Ook die a12z chip ofzo, gewoon dezelfde chip als de a12 alleen er is iets aan gezet wat eerder uit stond .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.