iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Wildfulness 2, Ekoplaza, Dusk, ANWB Wegenwacht en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Ekoplaza, Wildfulness 2, Dusk, ANWB Wegenwacht en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

Wildfulness 2

Deze app voor mindfulness met natuurgeluiden draagt de toepasselijke naam Wildfulness. Kort voor de feestdagen verscheen de tweede versie van deze Nederlandse app die helpt om tot rust te komen. Zit je na de drukke feestdagen nog helemaal in de stress, dan kan deze app goed van pas komen. Lees onze bevindingen in onze review over Wildfulness 2.

Ekoplaza

Je hebt vast wel eens gehoord van E-nummers. Die zitten in veel voedsel dat we eten, al zij ze daarmee niet per se ongezond. Met de nieuwe Nederlandse app Ekoplaza kun je zelf producten scannen op E-nummers. Zo weet je of iets veilig is of juist ongezond. Klinkt handig. Maar hoe werkt het in de praktijk? Je leest het in ons artikel over Ekoplaza.

Dusk

Veilig chatten doen we met Signal en e-mailen kan bijvoorbeeld met ProtonMail. Maar hoe zit het met livestreamen, wat tegenwoordig ook vrijwel iedereen doet? Livestreamen kun je in allerlei apps zoals Periscope en Facebook Live, maar een anonieme livestream-app was er nog niet. Dusk zorgt ervoor dat je tijdens het livestreamen volledig anoniem blijft. Hoe ze dat doen lees je in ons artikel over Dusk.

ANWB Wegenwacht

Deze week verscheen de geheel vernieuwde app van ANWB Wegenwacht. Die oogt dankzij het nieuwe design nu een stuk strakker. Dat betekent helaas niet dat alle functies uit de vorige versies terugkeren. De app is van veel functies ontdaan en de focus ligt voortaan op hulp bij pech onderweg. Lees er alles over in ons artikel over ANWB Wegenwacht.

StreamBeam

Met deze nieuwe app voor iPhone en iPad stream je eenvoudig allerlei media naar een Chromecast, Sonos, Apple TV en verschillende andere apparaten. Althans, als het werkt. Uitproberen zonder risico (gratis), maar onze bevindingen waren helaas niet zo positief. Lees ons artikel over StreamBeam.

Google-app

Google’s eigen Gboard-toetsenbord voor iOS installeer je voortaan nog eenvoudiger zodat je geen losse app meer nodig hebt. Het zit nu namelijk geïntegreerd in de Google-app. Helaas heeft het alternatieve toetsenbord nog geen Nederlandse taalondersteuning. Lees ons artikel over de Google-app.

Telegram

Chatapp Telegram vernieuwt er nog steeds op los. De laatste update, die deze week verscheen, maakt het mogelijk om berichten die je hebt verstuurd te wissen. Handig als je per ongeluk een berichtje naar de verkeerde persoon of groep stuurt. Ook raadpleeg je nu uitgebreidere statistieken vanuit de app. Lees ons artikel over Telegram.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2017, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.