Ekoplaza-ingrediëntenscanner voor E-nummers.

Ekoplaza-app scant ingrediënten op goede en ongezonde E-nummers, maar werkt niet altijd

De biologische supermarktketen Ekoplaza heeft een app uitgebracht waarmee je ingrediënten kunt scannen en goede en foute E-nummers kunt achterhalen. De scanner werkt niet altijd even goed, maar kan wel een handig hulpmiddel zijn.

Ekoplaza-ingrediëntenscanner voor E-nummers.
Bijna elk verpakt voedsel bevat tegenwoordig allerlei soorten E-nummers, bijvoorbeeld om de smaak of kleur van het eten te beïnvloeden. Echter zijn lang niet alle E-nummers meteen ongezond, want er zijn ook een hoop natuurlijke E-nummers die in grote hoeveelheden niet schadelijk zijn. Ekoplaza, een biologische supermarktketen, heeft een app uitgebracht (link) waarmee je zelf producten kunt scannen, zodat je direct weet of een E-nummer goed of ongezond is.

Ingrediënten scannen op E-nummers met Ekoplaza

E-nummers kunnen goed of ongezond zijn, maar een gezond persoon kan ze vaak zonder problemen nuttigen. Voor sommige mensen die bijvoorbeeld lijden aan bepaalde ziektes, kunnen E-nummers meer schade aan richten. Zo bevatten sommige E-nummers fosfaten, wat weer een probleem kan zijn voor nierpatiënten. Het is echter lang niet altijd even duidelijk wat de E-nummers op verpakkingen precies betekenen en waar ze voor staan. De app van de biologische supermarktketen Ekoplaza scant de ingrediënten van allerlei producten en geeft daar een betekenis aan.

Ekoplaza met ingrediëntenscanner.

Met de ingrediëntenscanner maak je een zo duidelijk mogelijke foto van het etiket van een product. Vervolgens wordt deze gecheckt op E-nummers en ingrediënten waar mogelijk E-nummers achter schuilen. Met gekleurde balken zie je direct of het E-nummer goed of fout is en lees je meer over de oorsprong van het ingrediënt. Het scannen op zich werkt vaak goed, maar hij pakt toch niet altijd alle getoonde E-nummers mee. Ook ziet hij de verkeerde woorden als E-nummer. Op veel verpakkingen staat de zin “Bent u niet tevreden, dan…”, waardoor de scanner dit ziet als het ingrediënt Bentoniet. Het scannen is dus niet waterdicht, waardoor je het scanresultaat nog wel altijd goed moet controleren.

Ekoplaza-app met hoofdmenu en producten.

Behalve deze scannerfunctie kun je met de app ook bestellingen plaatsen bij de Ekoplaza en is het een complete boodschappenapp voor als je graag bij deze supermarkt koopt. Ook bekijk je aanbiedingen, vind je de dichtstbijzijnde winkel en blader je door het complete assortiment. De Ekoplaza-app is gratis beschikbaar voor de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2017, 17:33
Categorie Apps
Onderwerpen boodschappen, supermarkt, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.