Huiskamer met LG-televisie

StreamBeam belooft media te streamen naar je Xbox, Sonos, Chromecast en meer

StreamBeam is een app om media te streamen naar je Xbox, Sonos-speaker, LG-televisie en meer. Een aanrader is het (nog) niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

StreamBeam is een relatief nieuwe app voor je iPhone, iPad en Apple TV. De app belooft dat je er allerlei media mee kunt streamen naar apparaten zoals de Chromecast, Sonos, LG-televisies, Apple TV, Xbox, Roku, Fire TV en andere apparaten. Die laatstgenoemde twee zul je in Nederland niet veel tegenkomen, maar met alle andere apparaten kun je meteen aan de slag. Mits het werkt.

Huiskamer met LG-televisie

StreamBeam: ‘It just works?’

StreamBeam is ontwikkeld in de Swift-programmeertaal en bevindt zich nog in een testfase. “It simply just works!” belooft de ontwikkelaar, die een plaatje van een ezel heeft uitgekozen als appicoon. Ben je een ezel als je erin gelooft? Of is de app zo simpel dat zelfs een ezel het kan bedienen?

Je start de app, kiest een apparaat en geeft aan wat je wilt streamen. Vanuit de app kun je bijvoorbeeld foto’s en video’s vanaf de iPhone naar je tv-scherm sturen, maar je kunt ook afspeellijsten en streams van bijvoorbeeld Twitch via de interne browser afspelen. Gelukkig is de app gratis, dus kun je zonder risico proberen of het werkt bij de apparaten die je thuis hebt staan. Het kost je hoogstens wat tijd.

StreamBeam zou van pas kunnen komen als je onderweg bent en bijvoorbeeld bij vrienden iets wilt streamen, terwijl je geen eigen Apple TV bij de hand hebt. Het zou ook van pas kunnen komen in hotelkamers, die voorzien zijn van streaming-apparaten die je normaal niet gebruikt. Ons lukte het nog niet om de app goed werkend te krijgen, maar misschien heb je meer geluk als je apparaten zoals een Fire TV in huis hebt.

StreamBeam-app

Als je de app eenmaal geïnstalleerd hebt, lijkt er aanvankelijk niets te gebeuren. Je moet op de tekst ‘Select device’ bovenin het scherm tikken om je apparaat te selecteren. Bij ons verscheen op dat moment alleen de Sonos, die we overigens niet werkend kregen. Dat de app aanbiedt om vervolgens foto-albums af te spelen, wekt niet echt vertrouwen. Misschien werkt het beter met de Xbox, LG-tv of Fire TV, twee apparaten die we tijdens het testen niet voorhanden hadden. Voorlopig is StreamBeam wat ons betreft vooral een app om in de gaten te houden, tot alles goed werkt.

Via: iphone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2017, 17:47
Categorie Apps
Onderwerpen media, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.